Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

2 eşe miras hakki paylaşimi

03-10-2019 10:49:20 adres #

2 eşe miras hakki paylaşimi

Öncelikle merhaba iyi çalışmalar sağlıklı günler dilerim benim sorunum ikinci eş ile ilgili bizler 1.inci eşten olma 7 kardeşiz annemiz 2008 yılında vefat etti ve babamız aynı sene 2008 de evlendi babamızda 2013 yılında vefat etti babamın vefatından sonra İstanbullun farklı yerlerinde 15 tane ye yakın bina daire bazında (eski yapı) miras olarak kalmıştır bunların hepsi ilk eş zamanında yani annemizin sağlığında alınan yerlerdir ancak 2013 yılında vefat edince üvey anne izale şüyu davası açarak bütün gayrimenkulleri satışa çıkarmıştır ve şu anda sadece bir eski bina kalmıştır satışa çıkanlar ve çıkacak olan hiç biri babamızın ikinci evliliğinden sonra yapılmamıştır hepsi annemizin sağlığı yani nikahın annemde iken yapılmış yerlerdir satılan yerlerden 2 eş %25 pay almıştır ancak yeni kanunda farklı şeyler olduğunu söylediler evlilik öncesi mal varlığı gayrimenkulden ikinci eş evlilik öncesi bu gayrimenkuller olduğu için ona hak düşmediği yolunda dır acaba satışı olan yerler ve satışı olacak olan son yer de dahil 2 eş gerçekten kanunda %25 hak sahibi midir bu konuda geriye dönük dava açılabilir mi şu anda izale şüyu davası da devam etmek tetir son yer kalmıştır satış günü bekleniyor ve son yerde 1 eşten olan 7 çocukları kalmaktadır satışın iptali gibi bir şey olabilir mi izleyeceğimiz yol nelerdir şimdiden yardımlarınız için canı gönülden teşekkür ediyorum iyi çalışmalar diliyorum Mehmet soysal
03-10-2019 14:58:04 Av.Yusuf Selçuk Ateşkan #

Cevap: 2 eşe miras hakki paylaşimi

Öncelikle 2002 yılından sonra bu konuda kanunlarda değişiklik bulunmuyor.
Bir evlilik sona erdiğinde mal rejimi tasfiye edilir.
Eğer evlilik boşanma ile sona ererse, bir eş diğerinden katılma alacağını 1 yıl içinde talep edebilir.
Eğer evlilik vefat nedeni ile sonra ererse, ölenin mirasçıları diğer eşten katılma alacağını 10 yıl içinde talep edebilir.

Katılma alacağı 2002 yılından sonraki dönemdeki "edinilmiş mallar" için söz konusu olur.
Annenizin sağlığında alınan yerlerin ne kadarının 2002'den sonra alındığı, bunların "edinilmiş mal" mı "kişisel mal" mı olduğu mesajınızdan açık değil.

Ama tamamı edinilmiş mal olsa bile, annenizin vefatı üzerinden 10 yıl geçtiği için dava hakkınız sona ermiş.

Süre geçmemiş olsaydı, babanızın mallarının tamamı değil, annenizle evli iken alınmış "edinilmiş mallar"ın yarısını anneniz katılma alacağı olarak almaya hak kazandığından bu mallardaki yarı hisse, annenizin mirasçılarına dağıtılacaktı. Yani bunun da 1/4'ü babanıza geri dönecek, kalan 3/4'te 7 kardeş eşit paya sahip olacaktınız.

Babanızda kalanlar içinde ikinci eşin payı yüzde 25.
Annenizin katılma alacağını süresi içinde dava etmediğiniz için şu anda her maldan yüzde 25 alması normal.

Daha kötüsü, ikinci eş ile evli iken alınan bir mal var ise, ikinci eş önce bunun yarısını katılma alacağı olarak dava edebilirdi. Babanız vefat edeli 6 sene olduğu için bunun zamanaşımı da dolmadı. Yani Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olabilirsiniz.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.