Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Çalıştığım şirketi zarara uğratma iddiası

02-10-2006 17:29:17 vedat7677 #

Çalıştığım şirketi zarara uğratma iddiası

Hepinize hayırlı işler sağlıklı günler dilerim.
Ben istanbulda çalıştığım şirketten 21/07/2006 tarihinde ayrıldım ayrıldıktan sonra hemen sonra ankarada devlet sektöründe çalışmak için 24/07/2006 tarihinde çalıştığım kurama evrakları teslim ettim. Ayrıldığım şirket bir taşeron şirket ve fazla mesai alacaklarım vardı bu fazla masai ücretilerimi fazla çalıştığımı belgeleyerek üst işverenden posta yolu ile talep ettim. Bunu ögrenen taşeron işveren eski ikametgah adresime işyerini zarara uğrattığım gerekcesi ile mal beyanı bulunmam için tepligat çekmiş ama bu tebligat doğal olarak elime geçmedi tepligat geri gitmiş ve ben bu olayı eski komşularımdan haber aldım. Kaldıki çalıştığım dönemde şirketi zarara uğratma gibi bir olay olmamış ve çalıştığım dönemde şirketi zarara uğratığıma dair hiçbir tutanak ve ifade verme olayı olmamıştır. Bu konuda ne yapa bilirim teşekkürler
02-10-2006 18:45:03 Harun Gür #
Fazla mesai alacaklarınızı belgelendirebiliyorsanız, İş Mahkemesi'nde alacak davası açmanız gerekir. İşyerini zarara uğratma, eğer şartları varsa (30 günlük yevmiye karşılığı ve üzeri) işverene haklı nedenle fesih imkanı verir. Bu çalıştığınız sürede gündeme getirilmedi ise, eski işvereniniz İş Kanunu'na göre değil, Borçlar Kanunu'na göre dava açarak ve verdiğiniz zararı ancak ispatlayarak sizden talepte bulunabilir.

Ancak burada bir detaya da dikkat çekmek isterim, işten istifaen ve bildirimsiz olarak ayrılıp, 3 gün sonra yeni bir işyerinde çalışmaya başladınız ve bu ani ayrılışınız nedeniyle işvereniniz ispatlayabileceği bir zarara uğradı ise, İş Kanunu 23. maddesi uyarınca ihbar tazminatı ve doğan zarardan siz ve belli şartlar altında yeni işvereniniz sorumlu olur.

Selamlar,

04-10-2006 17:00:01 vedat7677 #
tebligat ın elime geçmemesi beni nasıl etkiler. Tebligat elime geçmedi ben buna nasıl itiraz ederim.
04-10-2006 18:50:05 Harun Gür #
TEBLİĞ İMKANSIZLIĞI VE TEBELLÜĞDEN İMTİNA:

Madde 21 - (Değişik madde: 06/06/1985 - 3220/7 md.)

Kendisine tebligat yapılacak kimse veya yukarıdaki maddeler mucibince tebligat yapılabilecek kimselerden hiçbiri gösterilen adreste bulunmaz veya tebellüğden imtina ederse, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir veya memurlarına imza mukabilinde teslim eder ve tesellüm edenin adresini ihtiva eden ihbarnameyi gösterilen adresteki binanın kapısına yapıştırmakla beraber, adreste bulunmama halinde tebliğ olunacak şahsa keyfiyetin haber verilmesini de mümkün oldukça en yakın komşularından birine, varsa yönetici veya kapıcıya da bildirilir. İhbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih, tebliğ tarihi sayılır.

(Ek fıkra: 19/03/2003 - 4829 S.K./5. md.) Muhtar, ihtiyar heyeti azaları, zabıta amir ve memurları yukarıdaki fıkra uyarınca kendilerine teslim edilen evrakı kabule mecburdurlar.

Tebligat Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca, tebligatın ardını aramanızda fayda var. Ancak bu durum ilk mesajımda belirttiğim alacak davasını açmanıza engel değil.

Selamlar,




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.