Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Doktorun hatalı işlemi tekrar tekrar yapması.

12-04-2019 01:34:36 Manhattan61 #

Doktorun hatalı işlemi tekrar tekrar yapması.

merhabalar. Burnumun ucunda bulunan küçük bir kırmızı nokta kabuk bağlıyordu,kabuk düşünce şakır şakır kanıyordu. Uzun süre geçmedi doktora gitmeye karar verdim. Doktora gitmeden önce araştırma yaptım ve en uygun yöntemin lazer yöntemi olduğunu öğrendim. Özel hastahanede Doktora gittiğimde doktor lazer malzemesi olmadığını, iğne ile radyofrekans vererek yakmanın daha güvenli ve etkili yöntem olduğunu belirtti. Doktorun bilgisine güvenerekten işlemi kabul ettim. İlk işlemin ardından burnumun üzerindeki kızarıklık geçmedi 20-25 gün sonra tekrar gittim ve tekrar yakılacağını söyledi. 2. Defa yakmanın ardından tekrar kızarıklığım geçmedi. Bir süre beklersem belki geçer diyerekten 3 ay bekledim ancak sonuç değişmeyince tekrar aynı doktora gittim. Tekrar yakılması gerektiğini söyledi ve 3. Yakışının ardından burnumda minik bir göçük oluştu ve kızarıklık hala geçmemişti. Aradan 2 ay geçti ve tekrar gittim doktora. İşleme güvenmediğimi belirtmeme rağmen “ben oraya aynı işlemi tekrar yapacağım ancak bu sefer deriyi tiftikleyerek o göçüğü de düzelteceğim” dedi ve 4. İşlemin sonunda burnumun ucundaki göçük daha da büyüdü ve kızarıklık derecesi arttı. Başka doktor tanıdığımızı arayıp sorarak bilgi almak istedim ve o doktor “senin o kızarıklığına lazer işlemi yapılması gerekirken iğne yapılarak doku kaybı oluşturulmuş, direk yasal yollara başvur.” dedi.Beni bu olay psikolojik olarak çok yıprattı çünkü burnumun ucundaki o kırmızılık artık sosyal hayatımda insanlarla iletişim kurarken çekingenleşmemi sağlıyor. Sayın avukatlarım, sizce bu konu hakkında hukuki bir süreç başlatmam mantıklı olacak mıdır? Doktora mı hastahaneye mi dava açmalıyım? Hasta hakları sitesinden şikayette bulundum, hasta hakları sitesi hastahaneye “hastayla iletişim kurup sorununu halledin” demiş ve hastahane beni aradığında sorun çözümü yerine geçiştirme adına konuşma yaptı. “sorunuma çözüm bulmadınız, hasta haklarına sorunu çözdük diye geribildirim yapmayın” dememe rağmen sorun çözüldü diye geribildirim yapılmış. Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.
21-07-2019 03:24:07 SARUKAN #

Cevap: Doktorun hatalı işlemi tekrar tekrar yapması.

öncelikle gecmiş olsun
doktoru veya hastaneyi şikayet etsende bir sonuc alamazsın
cunku o işlemi sana yapmadan önce sana mutlaka bir sözleşme imzalatmışlardır
bu sözleşmede özet olarak şu yazar ben herturlu riski göze alarak bu operasyonu
kendi gönul rızamla kabul ediyorum! yani bu demek oluyorki doktor seni öldürse veya sakat bıraksa bile
sen bunu kabul etmiş oluyorsun işin özü bu

yapacagın tek şey iyi bir estetik cerrah bulup burnundaki cukurlugu ve kızarıklıgı hemen
tedavi ettirmek ! Maddi durumun iyi degilse anladıgım kadarıyla iyi degil
zaten maddi durumun iyi olsa o doktor korkudan sana bunu yapamazdı.
sen devlet hastanesine git
bazı devlet hastanelerin estetik bölumlerindeki doktorlar gercekten cok iyi
tekrar gecmiş olsun.
21-07-2019 15:17:19 idare_hukukçusu #

Cevap: Doktorun hatalı işlemi tekrar tekrar yapması.

Geçmiş olsun öncelikle. Umarım tıbbi açıdan bir çözüme ulaşırsınız.
Gelelim olayın hukuki boyutuna. Biz bu tür hekim müdahalelerini ikiye ayırırız. Birinci grup tamamen estetik/kozmetik amaçlı yapılanlar. İkincisi ise, endikasyonla(tıbbi gereklilik) yapılanlar. Bu ayrım, sunulan sağlık hizmetinde hekimin sorumluluk derecesini tespit etme adına çok önemlidir. Zira, estetik/kozmetik müdahaleler bir eser sözleşmesi kapsamında gerçekleştirilir ve burada hekim tarafından olumlu sonuç taahhüt edilir. Tıbbi gereklilik nedeniyle yapılan sözleşmeler ise, vekalet akdi kapsamında değerlendirir ve hekim olumlu sonuç taahhüt etmez fakat tıp ilminin gerektirdiği dikkat ve özenle hareket edeceğini taahhüt eder.

Somut olayı değerlendirecek olursam; girişim ile kanamaların son bulması arzu edildiğinden estetik/kozmetik amacından ziyade, tıbbi gereklilik ile müdahale edilmiş görünüyor. Burada hekimin dikkat ve özen yükümlülüğünü tam olarak yerine getirmediği tespit etmek için, lazer işleminin tıp literatüründe ve uygulamada daha çok kabul görmüş olmasına rağmen, iğne ile radyofrekans vererek yakma işleminin uygulandığını iddia etmeniz ve bilirkişinin bu iddiayı doğrulaması gerekir. Hastanede lazer cihazının bulunmaması hekimi sorumluluktan kurtarmaz.

Ayrıca, hekimin çözüm olmamasına rqağmen hekimin aynı yöntemle müdahale etmesi de tartışılır. Zira, Hekimin yapması gereken; yöntemin işe yaramadığını tespit ettiği anda altta yapan patolojiyi(asıl sebebi) araştırmak, yönteni değiştirmektir. Bu mümkün değilse, hastayı üst merkeze sevk etmektir.

Hekim ve hastaneyi birlikte dava etmelisiniz.

Müdahale öncesi " tüm riskleri kabul ediyorum " benzeri evrakın tarafınızca imzalanmış olmasının sizin açınızdan herhangi bir bağlayıcılığı yoktur.

Öte yandan şunu da belirtmeliyim: iğne ile yakmanın riskleri ve olası sonuçları hakkında bilgilendirilmediyseniz(örneğin doku kaybı yaşanması) bunu da mutlaka dava dilekçenizde belirtiniz.

Tekrar geçiş olsun.

https://twitter.com/IhtisasH




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.