Alıntı:
Gokdeldd rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar.2.5 yılik sevgilimin evinde bir haftadır kalıyordum 2 aydır ayrıldık baristik.Eski eşi konuşmak için gelmiş kapıya ben "Kapıyı açma"dedim açtı.Silahla Eski eşi ve tanımadığım biri içeri girdi beni darp etti kolunda kesik oluştu kendimi savunmaya kalktığımda biri tuttu diğeri darp etti ve silahla sürekli hedef aldı diz kapagimla kalcam arasında 1 giriş bir çıkış sol bacağimda diz altında (diz kapağına yakın)iki kursun yarası mevcut.Bu kişinin daha önce attığı ölümle tehdit mesajları ve defalarca aramaları mevcut(açmadım hiç).Bu kişinin en ağır şekilde ceza alması için ne yapabilirim.Resmi ikametim bu evde olmamasına rağmen bu evde kalıyorum.Ödenmiş faturalar ve kiralar mevcut haneye tecavüze de girer mi.
Merhaba,
Yaralanmışsınız bu durumda hastane raporunuz mevcuttur. Hastanede size polis büyük ihtimalle sormuş olmalı ŞİKAYETÇİ misiniz? diye. Öncelikle fiziksel şiddete maruz kalmışsınız, bununla ilgili Savcılığa suç duyurusunda bulunmalısınız.
Ancak 2,5 yıllık sevgiliniz acaba ne zaman boşandı eski eşinden çünkü sizinle sevgiliyken aynı zamanda boşanma süreci bitmemişse eski eş sizi göstererek aldatılma tazminatıda alabilir. Zaman kavramları bu noktada çok önemlidir.
Eski eşi ve bir şahısla birlikte sizi darp ettiği için
(1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) (Ek fıkra: 31/3/2005 – 5328/4 md.) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.
(3) Kasten yaralama suçunun;
a) Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı,
b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
d) Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,
e) Silahla,
İşlenmesi halinde, şikâyet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır.
AYRICA NİTELİKLİ ADAM YARALAMA DURUMU MEVCUTTUR.
NETİCESİ SEBEBİYLE AĞIRLAŞMIŞ YARALAMA
Madde 87 - (1) Kasten yaralama fiili, mağdurun;
a) Duyularından veya organlarından birinin işlevinin sürekli zayıflamasına,
b) Konuşmasında sürekli zorluğa,
c) Yüzünde sabit ize,
d) Yaşamını tehlikeye sokan bir duruma,
e) Gebe bir kadına karşı işlenip de çocuğunun vaktinden önce doğmasına,
Neden olmuşsa, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, bir kat artırılır. Ancak, verilecek ceza, birinci fıkraya giren hâllerde üç yıldan, üçüncü fıkraya giren hâllerde beş yıldan az olamaz.
(2) Kasten yaralama fiili, mağdurun;
a) İyileşmesi olanağı bulunmayan bir hastalığa veya bitkisel hayata girmesine,
b) Duyularından veya organlarından birinin işlevinin yitirilmesine,
c) Konuşma ya da çocuk yapma yeteneklerinin kaybolmasına,
d) Yüzünün sürekli değişikliğine,
e) Gebe bir kadına karşı işlenip de çocuğunun düşmesine,
Neden olmuşsa, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, iki kat artırılır. Ancak, verilecek ceza, birinci fıkraya giren hâllerde beş yıldan, üçüncü fıkraya giren hâllerde sekiz yıldan az olamaz.
(3) (Değişik fıkra: 06/12/2006 - 5560 S.K.4.md) Kasten yaralamanın vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olması halinde, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, kırık veya çıkığın hayat fonksiyonlarındaki etkisine göre, yarısına kadar artırılır.
(4) Kasten yaralama sonucunda ölüm meydana gelmişse, yukarıdaki maddenin birinci fıkrasına giren hâllerde sekiz yıldan oniki yıla kadar, üçüncü fıkrasına giren hâllerde ise oniki yıldan onaltı yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.