Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Sahibinden.com üzerinden bankaya ait olan leasingli tezgahın satışı

30-01-2019 09:54:16 Müh.Yusuf Candan #

Sahibinden.com üzerinden bankaya ait olan leasingli tezgahın satışı

Sahibinden.com ve daha önceden Facebook ta ilan olarak gördüğümüz 2014 model Goodway Cnc Torna gördüğümüz tezgahı 2 el olarak Faturalı ve Bankadan ödeme yaparak satın aldık.Mal bedeli olarak 190(43 bin dolar+ kdv/dolar kuru 4.05 tl di ) bin tl ödedik. Sahış kendini bize türk olarak Ali kaya diyerek tanıttı ve tezahın satışını yaptı.
4 ay sonra şirketimize icra memuru polis ve leasing avukatı geldi ve satın almış olduğumuz cnc torna tezgahını tezgah bankanın malıdır sizin satın almış olduğunuz tezgahın leasing firmamız tarafından tezgahı satın aldığınız Ali Kaya diyerek size kendini tanıtan şahsın firmasına kiraladığını ve borçlarını ödemediğinden dolayı tezgahı mahkeme yoluyla geri alıyoruz denildi.

Kendini bize ali kaya olarak tanıtan sahsın firmasına dava açtık ve ayrıca sahsın türk olmadığı ve iran uyruklu olduğu öğrendik ilk olarak icra yoluyla tebligat gönderdik firma limited şirket olduğundan borç şirketin borcudur şahsıma ayit değildir diyerek başvuru yaptı.

Leasing firmasının avukatı ile konuştuğumuzda kendisinin 3 kalem borcu olduğunu 4 adet kiralama yöntemi ile tezgah aldığını biz tegahı satın almadan 2 ay önce kira bedelini ödeyemediğinden dolayı yapılandırmaya gittiğini ve tüm tezgahların borçlarını birleştirdiğini söyledi. Normalde aldığımız tezgahın 1 yada 2 taksiti kaldığını ve toplam borcun 80bin dolar olduğunu söyledi. 4 adet tezgahın ise 2 el satış bedeli 150 bin dolardı.

bize tezgahı satan şahıs bizden önce bankanın bir cnc torna tezgahını daha satmış ve kalan 2 dik işleme merkezini ilana vermiş ancak 2 ay içinde satamadığından ve leasing firmasını mahkeme yolu ile yeniden geleceğinden tezgahları alacağından dolayı tezgahları baksa bir yere kaçırmıştır.

Şahsın firmasını Ankara araştırdığımızda bir çok firmaya borcu olduğu şirket malları olarak 1.200.000.00 tl değerinde icra konulmuş şirketinin mal varlığı olduğu ve 10 adet icra dosyası olduğu öğrendik.

Mahkeme ye elimizde olan şahsın kestiği firmamıza kestiği faturayı ve facebook ilanın ve firmamızın imza sirkülerini verdik.

Savcı tezgahı bize satışını yapan kişiyi, facebook a ilan veren yanında çalışan cnc ustasını, yüzde 5 türk uyruklu şirket ortağını ve kullnadığı telefon hatlarının sahibi olan türk uyruklu 4 kişiyi mahkeye çağırdı.

Savcı tezgahı satan iran uyruklu kişiyi adli kontol sartı ve yurt dışı yasağı koydu.
Şahıs ifadesinde" Tezgahın bankaya borcu olduğunu bildiğim halde sattım. Amerikaya ihracat yaptığı firmalardan paramı alamağından dolayı tezgahın banka borcunu ödeyemedim" demiş

Leasing ise tezgahı halen satışa çıkaramadı.

Bu olayın sonucu ne olur .
Bu şahıs ve olaya karışanlar ceza alır mı
Paramızı geri almak için Bu şahısların şahsi mallarına el koyabilir miyiz mahkemeden böyle bir karar çıkar mı
bu süreçte nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.