Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Şahıs Adına Kredi Çekilmesi ve İcralık Olması

17-12-2018 13:42:46 Nativity #

Şahıs Adına Kredi Çekilmesi ve İcralık Olması

Ortada biraz komplike bir durum var.

Olaylar sırası ile şu şekilde gerçekleşti. Sonuç olarak bu durumdan dolayı açılacak bir davada, kendimle ilgili nasıl bir "kurtulma" söz konusu olabilir?

Şahıs dostum ve birlikte iş yapma planlarımız olan birisi idi. Kendisinin anlaştık vs. diye bir sürü yalan dolanla abartarak anlattığı başka bir işi birlikte kurmak üzere, hali hazırda iyi bir holdingdeki işimi, evimi düzenimi bırakıp şehir değiştirdim.
Bir süre sonra onun yalanları ve numaraları nedeniyle işler sarpa sardı ve büyük holdingle anlaşma iptal oldu. Ben esas projeden dolayı şirkette işime devam ettim fakat onlarla yolları ayırdı firma. Kendi şirketimizi açıp, hayalimizi gerçekleştirelim dedik. Şirketi açtık. Yanımızda çalışan çalışanlardan birisi kendi adıma açtığım LTD ŞTİ'ye ortak oldu. Bir de dışarıdan finansal destek sağlayacak şahsı ortak ettik firmaya.

1) 2015 - Eylül : Şahsın dükkanına icra gidecek, çalışanları mağdur olacak diye 20.000 TL kredi çekip gönderdim. Aylık ödeyeceğini söyledi.
2) 2015 - Kasım: Şahsın dükkanına yine icra gitmesi durumu oldu ve 25.000 TL kredi çekerek gönderdik. Aylık toplam ödeme 1.750 TL olacaktı. Bu dönemde aksilik çıksa da karşılarım vs diyerek çok sorun etmedim. Ödüyordu taksitleri gecikmeli de olsa.
3) 2017 - Enpara firmasından şahsa bankamatik kartı çıkarttım kendi adıma. Çünkü benim adıma olan şirkette ofiste ufak tefek ihtiyaçlar oluyordu ve kişinin adına tüm kartlar hacizde olduğu için kart kullanamıyordu.
4) 2017 - Enpara 'dan ön tanımlı 15.000 TL kredi kullanmış benim adıma. Enpara burada hiç bir kimlik doğrulaması istemiyor. Telefonla aramıyor, doğrulama almıyor (anne kızlık soyadı vs gibi) Bankayı arayıp bir daha kartıma herhangi bir kredi tanımlanmamasını istediğimi beyan ettim müşteri hizmetlerine. Ne hakla bana sormadan verildiği ile ilgili de konuştuk vs. Aylık 500 TL ödemesi olan bu krediyi çok sorun etmedim. Ödemeye başladı.
5) 2018 - Sorumsuzluğu yüzünden işler sarpa sardı. Ofisi dağıttık. Bu süreçte kendi birikimi ile farklı bir dükkan açtı kendisine. Benim adıma 25.000 TL daha benim bilgim olmadan kredi çekmiş ve ödememiş.

İlk başlarda benim bulduğum ve 60.000 TL karşılığında anlaştığımız müşteri vardı. Bu adamın işini de bitirmemişler ben ofiste olmadığım için. 146.000 TL'de buradan dolayı dava dosyasında ismim geçmiş. İcra için tebligat başka şehirdeki adresime gitmiş ve ay başında şirketimize gelen "maaşının 1/4'ünün haczine kararı" ile öğrendim böyle bir durum olduğunu. Şu an maaşımın 1/4 'ü kesiliyor. Oysa anlaştığımız müşteriyle, benim haberim olmadan gidip başka şirket üzerinden sözleşme yapmışlar. 60 bin TL'ye anlaşılan işten dolayı nasıl 146 bin TL haciz kararı çıktığı ayrı bir durum zaten... Bu durumdan dolayı yanımızda çalışan personel de itiraz davası açıyor. O tarihte şirketime ortak görünüyordu fakat sözleşme ve para alışverişi zaten bizim şirket üzerinden yapılmamış.

Şimdi.

1) 146 bin TL'lik işlem hakkında benlik zaten birşey yok. Buna "gecikmiş icra itirazı" başvurusu yaparak, hayatımda yüzyüze görmediğim müşterinin, hayatta imza atmadığım ve benimle ilgisi olmayan bir sözleşmeden dolayı baana yansıtılan bu saçma bedelle ilişiğimin kesileceğini düşünüyorum.

2) Enpara firmasının, yazılı dilekçe almadan, sesli doğrulama almadan, kimlik bilgilerimi doğrulatmadan (doğrulandıysa da benden yazılı veya sesli bilgi almadan değiştirilmiş olması gerekir bu durumda) bu şekilde 2 kredi vermesi ve benim adıma olan bankamatik kartının kötüye kullanılmış olması durumu ile ilgili ne yapabilirim? Bu durumda borçların her ne şart altında olursa olsun benim tarafımdan mı ödenmesi gerekiyor? Yoksa bu durumda ilgili şahsa virmanlanması gibi bir durum olabilir mi? Çünkü ortada bankanın güvenlik zaafiyeti ve benim onlara sesli olarak da beyan ettiğim benim adıma bri daha bankalarından kredi verilmemesi talebim söz konusu.

Not: Tüm bu durumları kabul ettiği whatsapp konuşmaları, aylık bana yapılan ödemelere ait dekontları vs. mevcuttur.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.