Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

öğretim üyesi hakkında suç uydurma

03-07-2018 00:01:25 icra #

öğretim üyesi hakkında suç uydurma

Devlet Üniversitesinde çalışan öğretim üyesinden yıllık izinli olduğu günlerde bölüm başkanı bir evrak göndermesi için yazı yazmıştır.

öğretim üyesinde bu evrakı ertesi gün izinli olduğu günde göndermiştir.
evrakı göndermesine rağmen bölüm başkanı öğretim üyesini üst makama şikayet etmiş ve öğretim üyesine haksız yere sorusturma acılmıstır?


bölüm başkanı suç uydurdugundan savcılıga şikayet edilebilir mi ? sürec nasıl olabilir

bol saglıklı mutu günler dilerim. olumlu katkı sunacak sayın katılımcılara teşekkür eder saygılar sunarım.
03-07-2018 14:18:39 Av.Yusuf Selçuk Ateşkan #

Cevap: öğretim üyesi hakkında suç uydurma

Alıntı:

icra rumuzlu üyeden alıntı
Devlet Üniversitesinde çalışan öğretim üyesinden yıllık izinli olduğu günlerde bölüm başkanı bir evrak göndermesi için yazı yazmıştır. öğretim üyesinde bu evrakı ertesi gün izinli olduğu günde göndermiştir.
evrakı göndermesine rağmen bölüm başkanı öğretim üyesini üst makama şikayet etmiş ve öğretim üyesine haksız yere sorusturma acılmıstır. bölüm başkanı suç uydurdugundan savcılıga şikayet edilebilir mi ? sürec nasıl olabilir

Öncelikle idare hukuku kapsamındaki disiplin soruşturmasının konusu disiplin suçları, sonucu disiplin cezasıdır.
Disiplin suçu ceza hukuku anlamında suç olmadığı gibi, disiplin cezası da ceza hukuku anlamında disiplin cezası değildir.
Yani ceza hukuku anlamında suç teşkil etmeyen bir fiil, disiplin hukukunda disiplin cezası oluşturabilir.
Bu nedenle amirin disiplin soruşturması başlatması "suç uydurma" olarak nitelendirilecek bir eylem olmadığı gibi bundan dolayı şahsına karşı bir ceza davası açılması da çok mümkün değildir.

Her disiplin soruşturması da disiplin cezası ile sonuçlanmaz, bu nedenle hakkınızda bir disiplin soruşturması varsa buna yönelik savunmaya odaklanmalı, savunmanıza rağmen haksız yere bir disiplin işlemi yapılırsa bu işleme karşı (kişiye değil) süresi içinde idare mahkemesinde dava açmalısınız.

Aşağıdaki diğer mesajınızı okuduğumuzda olayın sadece yukarıdaki mesajınızdan ibaret olmadığı anlaşılıyor. Olayın gelişimi sırasında haksız olduğunuz noktalar olabileceğini düşündürüyor.

Alıntı:

icra rumuzlu üyeden alıntı
1-Devlet Üniversitesinde çalışan öğretim üyesinden yıllık izinli olduğu günlerde herhangi bir görev yapması veya evrak göndermesi istenebilir mi?
2- Devlet Üniversitesinde çalışan öğretim üyesinden yıllık izinli olduğu günlerde herhangi bir görev yapmasını kimler tarafından istenebilir?
3- Devlet kurumunda çalışan memurun veya amirin yıllık izinli olduğu günlerde bir görev yapması veya evrak göndermesi istenebilir mi?
4- Devlet Üniversitesinde çalışan öğretim üyesinden yıllık izinli olduğu günlerde bir görev yapması istenmesi için yapılması gerekenler nelerdir ?

Bu sorularınız çok genel olmakla birlikte ne gibi bir evrak istendiği, bu evrakın daha önce istenip istenmediği, bu evrakın izin gününüze denk gelen zamanda verilmesi gerektiğinin daha önceden bilinip bilinmediği gibi hususlar önemli.

Devlet memurları gerekirse izinleri iptal edilip göreve başlamaya çağrılabilir. Çoğun içinde az da vardır ilkesi gereği, görev başına çağrılabilecek bir memurdan izinde iken bir iş yapması istenebilir.
21-03-2020 15:20:35 icra #

Cevap: öğretim üyesi hakkında suç uydurma

yanıtınız için tesekkurler.

devlet memuru cimerden savcılıktan baska bir kurumu şikayet edebilir mi?
şikayet direk cimere savcılıga yapılabilir mi?
22-03-2020 13:40:52 Av.Yusuf Selçuk Ateşkan #

Cevap: öğretim üyesi hakkında suç uydurma

Her vatandaşın dilekçe hakkı ve şikayet hakkı vardır.
Şikayet, suç oluşturan bir fiilin ihbar edilmesidir, suç teşkil ettiği düşünülen bir fiil için şikayet kolluk kuvvetlerine veya savcılığa yapılır.
CİMER'e yapılan başvurular zaten yetkili devlet birimine aktarılır.
22-03-2020 21:33:25 idare_hukukçusu #

Cevap: öğretim üyesi hakkında suç uydurma

Alıntı:

icra rumuzlu üyeden alıntı
Devlet Üniversitesinde çalışan öğretim üyesinden yıllık izinli olduğu günlerde bölüm başkanı bir evrak göndermesi için yazı yazmıştır.

öğretim üyesinde bu evrakı ertesi gün izinli olduğu günde göndermiştir.
evrakı göndermesine rağmen bölüm başkanı öğretim üyesini üst makama şikayet etmiş ve öğretim üyesine haksız yere sorusturma acılmıstır?


bölüm başkanı suç uydurdugundan savcılıga şikayet edilebilir mi ? sürec nasıl olabilir

bol saglıklı mutu günler dilerim. olumlu katkı sunacak sayın katılımcılara teşekkür eder saygılar sunarım.

Her zaman C. Savcılığına TCK 267 madde (İFTİRA) kapsamında suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Madde diyor ki; " İftira suçu, hakkında savcılık soruşturması açılması veya idari yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat edilmesidir. " Sizin olayınızda da " idari yaptırım (sizin olayınızda disiplin cezası) almanız için şikayet edilmeniz söz konusu.

Disiplin soruşturmanız lehinize sonuçlanırsa, ya da ceza alıp da bunu idare mahkemesinde iptal ettirirseniz, akabinde belirttiğim kapsamda C. Savcılığına suç duyurusunda bulunmanız daha sonuç alıcı bir başvuru olur.

İyi akşamlar




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.