Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

işten çıkınca 15günlük kesinti hk

23-10-2017 16:19:01 rnyl #

işten çıkınca 15günlük kesinti hk

Merhabalar,

Mayısta İşkur ile işime başladım. İlk 3 aylık zorunlu işkur süremi tamamladım ve 3 ay daha çalışma sürem sonlanmak üzere yani 6. ayıma.
Turistik bir tesiste çalışıyorum ve sezon da bitti. Müşterilerin hepsi çıktıktan sonra çalıştığım departman boş kaldığı için artık kendi işim ile alakalı olmayan, getir götür işlerine göndermeye başladılar.

Durumdan rahatsız olup çıkışımı istediğimde, çıkarsam 15 günlük paramın kesileceğini söylediler. Bir doğruluğu var mı bunun?
23-10-2017 18:27:25 Erdoğan Kırcalı #

Cevap: işten çıkınca 15günlük kesinti hk

İş kanununda , sözleşmeyi fesheden tarafın diğer tarafa bir süre önceden bilgi vermesi gerektiğine dair bir madde var, bu bir süre nin adı ihbar süresi olarak gecer ve çalışma süresine bağlı olarak artarak gider.
O işyerinde çalışmanız;
6 aydan az ise, işvereninize 2 hafta önceden ,
6ay dan fazla 1,5 yıldan az ise 4 hafta önceden ,
1,5 yıldan fazla 3 yıldan az ise 6 hafta önceden,
3 yıldan fazla ise de 8 hafta önceden yazılı olarak işverene işten ayrılacağınızı bildirmeniz gerekir.
Bu sürelere uymaksızın istifa edip ayrılmanız durumunda işverenin o süreye karşılık gelen ücretiniz kadar ihbar tazminatı talep hakkı doğar. Bu hakkını doğrudan kullanıp ücretinizden kesme hakkı olmamakla birlikte , iş mahkemesinde dava açarak ihbar tazminatı talep ettiğinde ihbar tazminatı alabilir, yanında dava masrafları, avukatlık ücretleri gibi ilave masrafları da ödemek zorunda kalırsınız.
Tavsiyem, noter kanalıyla işverene göndereceğiniz bir ihtarla veya 2 kopya olarak hazırlayacağınız bir dilekçe ile sözleşmenizi feshettiğinizi bildirip, elinizde kalacak dilekçe kopyanıza bir nushası teslim alınmıştır şeklinde not düşürüp imzalatarak bildirimde bulunmanız ve bildirimde belirteceğiz o tarihe kadar çalışmanıza devam etmenizdir.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.