Hukuki olarak yapabileceğinizi yazdım:
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Yapacağınız şey şu: 2015 girişli olduğunuz için eski yönetmeliğin uygulanmasını ve buna göre fazla ders almanıza izin verilmesini talep eden dilekçe yazacaksınız. Dilekçeye ret cevabı verilirse veya 60 gün cevap verilmezse bunu ret cevabı kabul edip idare mahkemesinde dava açacaksınız.
Ancak eğer aldığınız derslerden daha önce başarısız olduysanız veya genel not ortalamanız 2.00'ın altındaysa 40 AKTS bile çok. Bu nedenle dava açmanızda hukuki yarar yok.
Ben yıllar önce ODTÜ'de okurken genel not ortalaması 2.00'den yüksek olanlar fazladan bir, 3.00'den yüksek olanlar fazladan iki ders alabilirdi. Dönemde altı ders olduğu için bu da 36 ve 42 ATKS'ye denk denebilir. 2.00'nin altındakilerin normal ders yükünden fazla alması söz konusu bile değildi. Fazladan ders alanlar da fazlalığı erken mezun olmak veya çift anadal için kullanırdı.
Bir sınıfın sınavlarını farklı günlere koymak mümkün olabilir. Ancak farklı sınıfların derslerinin sınavlarının aynı güne denk gelmesi yüksek ihtimaldir. Ya aynı günde 2-3 sınava girmek zorunda kalırsınız, ya da saati de çakışırsa bazılarından mazeret sınavına girmek. Bu da başarınızı olumsuz etkileyecektir.
Gecikmeden mezun olayım derken fazladan ders alarak çok daha uzatabilirsiniz. Bugüne kadar yaşananlar da bu tahminimi doğruluyor.