Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Devlet memurunun haksiz kazanç sağlamasi

27-07-2017 12:08:11 gencakademi07 #

Devlet memurunun haksiz kazanç sağlamasi

Sayın Avukatlarım, yaşadığım bir olayı anlatarak sizden yol yordam öğrenmek isterim.
Ben öğretmenim. Daha önce geçici olarak bir okulda görev yaptım. Şuan ise başka bir okulda çalışıyorum. Geçici görev yaptığım okul müdürünün kendi teklifiyle aynı ilçeye onun arabasıyla gidiyoruz ve yol parasını veriyoruz. 2 yıl böylece geldik gittik 5 arkadaş. Bu okul müdürü köyde bir ev yaptırıyordu ve arkadaşlardan bazen borç para alarak geri vermiyor ve servis parasından düşersiniz diyordu. Diğerleriyle alacak verecek var mı son durumu bilmiyorum. Ama benden de Bin lira istedi 2 hafta sonra maaş yatınca veririm dedi. Tabi tanıdığım birlikte çalıştığım bir okul müdürü bu. Bence 600 Lira param vardı ev yapana Allah bile yardım eder dedim verdim. Okul bitti bu müdürün il merkezine tayini çıktı. Zar zor araya sora 400 Lirasını yatırdı. 3-4 aydır da 200 Lirayı yatırmıyor. Ama devamlı hocam yarın yatırcam, hocam maaş yatınca yatırcam deyip duruyor. En son bana dedi ki; hocam ben zaten sizi zararına taşıdım bana zararımı karşılayın paranı vereyim dedi. Sanki biz demişiz bizi arabanla taşı diye. Biz dolmuş beklerken gördü bizi benimle gelin hem benim benzin param çıkar hem de siz böyle dolmuş falan beklememiş olursunuz diyerek başladı bu serüven ama sanki dolandırıldık.
Bir devlet memuru olarak haksız kazanç sağladığı için okul mdürü denen şahıs mı suçlu, suçluysa ben nasıl hakkımı arayıp paramı alabilirim. Yoksa ben borç para verdiğim için ben de mi suç işlemiş oldum.
Mesele 200 TL değil. Mesele beni enayi yerine koyup zararı varmış ve o zararını benden çıkarmaya çalışması.
Şimdi siz değerli avukatlarımdan bana bir yol göstermesini rica ediyorum. Saygılarımla.
27-07-2017 14:46:30 Şenol Eker #

Cevap: Devlet memurunun haksiz kazanç sağlamasi

Bu anlattıklarınızda ifadeniz dışında bir kanıt yok. İşlemi yaparken (borç para verirken) "hukuken" yapmanız gereken senet alma işini yapmadınız. Dolayısı ile şimdi hukukun size yardımcı olabileceği bir yöntem aklıma gelmiyor. Belki "bundan sonra birine borç verirsem ya karşılığında senet almalıyım ya da borç ödenmezse helal olsun diyebilmeliyim" tecrübesini 200 liraya edindiğinizi düşünebilirsiniz. Umarım aklıma gelmeyen bir yöntem vardır ve birisi size onu önerir.
28-07-2017 16:18:28 gencakademi07 #

Cevap: Devlet memurunun haksiz kazanç sağlamasi

Şenol bey öncelikle zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Şimdi siz yıllardır tanıdığınız hatta meslektaşınız olan, aynı arabada gelip gittiğiniz birisi sizden 1000 TL civarı borç para istese, "senet yapmadan vermem" diyeceğinizi hiç sanmıyorum. Çünkü zaten güvenmeseniz vermezsiniz. Güvendiğiniz için de senet yapmak aklınıza bile gelmez. Maalesef benim ki aynen böyleydi. Telefon Msjları veya WhatsApp msjları delil olur mu bilemem ama bana "Hocam elimde 400 Lira vardı şuan 400 Lirayı yatırdım, kalan 200 Lirayı da maaşım yatar yatmaz hemen göndereceğim" diye bir msjı var. Aslında inanın ben 200 Lirayı istemeye utanır oldum. Ama haksız kazanç sağlamayı huy haline getirmek gibi bir düşüncesi varsa o huyundan vazgeçip başkasına da aynı mağduriyetleri yaşatmasın diye uğraşmak istiyorum. Sayın Şenol bey, bu ard niyetli kişilerin yaptıkları bizim ülkemizde neden hep yanına kar kalıyor. Bu beni çok üzüyor inanın. Saygılarımla...
28-07-2017 19:20:35 Engin Ünalmış #

Cevap: Devlet memurunun haksiz kazanç sağlamasi

Kaşı tarafın size söylediği gibi(esas zarara uğrayan benim) ortaya çıkıp bana 1000 TL borcu var diyip sizden alma şansı kadar şansınız var.Alacak için kıymetli evrak gerekir.Alacak davası açıp mesajla ispat yoluna gitseniz karşı taraf tamam borcum var ama daha sonra ödedim dediği zaman gene ispat yükü sizde olur.
28-07-2017 19:56:14 Şenol Eker #

Cevap: Devlet memurunun haksiz kazanç sağlamasi

Böyle birileri ile ben de karşılaştım, 50 lira 100 lira alacağım olan ama vermeyen kişiler olmuştur. Ben de o kişilere para alışverişi konusunda uzak dururum. Borç isterse vermem, biri sorarsa borcuna sadık değil derim. Yapılabileceklerimin hepsi bu çünkü.
29-07-2017 02:03:25 Devrim Sinan Karavelioğlu #

Cevap: Devlet memurunun haksiz kazanç sağlamasi

Öncelikle olayın "devlet memurunun haksız kazanç sağlaması" die netilendirilmesi yanlış. Kişinin devlet memuru olması bu gerçeği değiştirmez. Zira olayın memuriyetle bir ilgisi yok. Burada bir alacak söz konusu. Bunun için de azılı belge şart.

Diğer taraftan 2918 s. KTK gereği araçlar tescil edildikleri AMAÇ DIŞINDA KULLANILAMAZLAR.

Müdür, özel aracı ile bedel karşılığı yolcu taşıyamaz. Sonradan sikayet ile de bir sonuç alınamaz. Bunun için aracın bedel karşılığı yolcu taşıdığı anda tespit edilmesi gerekir. Uzun süre trafikten mene varan yaptırımları vardır.

Alacağınızı kendi isteği ile vermez ise yapılabilecek birşey görünmüyor.
29-07-2017 09:39:09 gencakademi07 #

Cevap: Devlet memurunun haksiz kazanç sağlamasi

Şenol Bey'e, Engin Bey'e ve Karavelioğlu Bey'e Cevaplarından dolayı tekrar teşekkür ederim. Yani diyorsunuz ki bizim hukukumuza göre her şey değerli belge, güçlü ispat şart. Yoksa haklı olduğun hiç bir davanda başarılı olamazsın. (Ya da kısmen sonuç alabilirsin)
O zaman bende gidip bu şahsın evini bassam kavga dövüş vur kır paramı alsam. Beni dava etse, bende desem ki hayır efendim beni evine çağırdı ben rahatsızım gelemiyorum, benim eve gel de paranı vereyim dedi bende gittim. Ve beni oyuna getirmiş ki bana vurmaya başladı bende kendimi müdafa ettim. Elimi bile kıpırdatmadım bana vururken dengesini kaybetti düştü ve bu hale geldi. (Ne güzel ve acemi bir senaryo). Bu anlattıklarıma göre demek ki bende yaptıklarım yanıma kar kalarak elimi kolumu sallayarak gezebileceğim.
İnsanlarımız istediği gibi birilerinin parasına el koyabiliyor, dilediği gibi gayrı resmi ticaret yapabiliyor, birde bizim ülkemizde geçim zor, devlet bize bakmıyor diyorlar. Gerek var mı ki, sen devletten daha iyi bakıyorsun kendine.(sözüm meclisten dışarı).
Neyse, Allah bizlere ne yanlış insanlarla dost edinmeyi, ne nefsimize uyup öfkemizle karar almayı, nede 1 Lira bile boğazımızdan haram lokma geçmeyi ve böyle ard niyetli ucube,zavallı insanların amaçlarına ulaşmasını nasip etmesin.
Tekrardan teşekkürler İlginiz için.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.