Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

okul değil ticarethane

24-06-2017 01:01:13 magdur1 #

okul değil ticarethane

Merhabalar, ben Ankarada bir vakıf üniversitesinde okuyorum. Malesef bu yıl okulumuz kredi sistemini değiştirdi ve ben dahil bir çok arkadaşımın okulu uzadı. Ben tam bursluyum ve bu okulu seçerken Ankarada, İstanbulda, İzmirde hatrı sayılır okullara gitmektense malesef bu üniversiteyi tercih ettim. Sorun şu ki herkes kendisini eski sisteme göre ayarlamıştı. Eskiden 2 ortalama yapıp üstten 3 ders alabiliyorken bu sayı 1 derse indirildi, akts üzerinden ders alınmaya başlanacak. Bütün ayarlamalarımız, düzenlemelerimiz boşa çıktı. Diğer garip olan ise öğrencilerin büyük çoğunluğunun okulunu uzatan bu sistem, bütün herkese uygulanırken yeni burs yönetmeliği yalnızca yeni girenlere uygulanacak. Eski yönetmelikte burs hemen kesilirken artık kademe kademe azaltılacak. Sistem bizce çok adaletsiz ben hakkımla burs kazandım okula başladığım ilk yıllardaki adapte sorunumu, hatalarımı telafi etmek için çalışıp üstten ders almaya ayarlamışken değişen sistem beni ve bir çok arkadaşımı mahvetti. Muhtemelen amaçları yaz okuluna bırakmak fakat yaz okulu fiyatları aşırı pahalı, 1500 TL'den başlıyor. Sistem bu yıl uygulanacak, acaba ne yapabiliriz? Ortada kazanılmış itiraz edebileceğimiz bir hakkımız var mı? Yardım ederseniz çok sevineceğim. Şimdiden teşekkürler.
24-06-2017 14:47:23 Av.Yusuf Selçuk Ateşkan #

Cevap: okul değil ticarethane

Öncelikle eğitim öğretim hizmetleri öğrencilerin verdikleri para ile karşılandığı için vakıf üniversiteleri birer ticarethane sayılabilirler ama hiçbir vakıf üniversitesi bu amaçla daha çok öğrenci sınıfta bırakayım diye düşünmez.

Çünkü öğrenci bırakmanın maliyeti daha yüksektir. Vakıf üniversiteleri belki de ticari mantıkla düşündükleri için nasıl daha fazla öğrenciyi dersten geçirir, nasıl daha fazla öğrenci mezun ederim düşüncesiyle sadece 1 dönem 2.00 tutturan öğrenciye sonraki dönem normal ders yüküne ek 3 ders verirler(di).

Devlet üniversitelerinde dersten geçmek daha zordur, yönetmelikler daha sıkıdır. İyi bir eğitim için de öyle olması gerekir.

Bunu devlet ve vakıf üniversitelerinde aynı zamanda idareci pozisyonlarında çalışmış bir akademisyen olarak söylüyorum.

2.00 ortalama sorunu olan ve alttan zayıf dersleri olan bir öğrencinin yapması gereken normal ders yükünden fazla ders almak değildir. Hadi mezuniyet olasılığı var ise bir fazla ders alınabilir, ama üç ders aşırı yüktür.

10 kg. taşıyamayacak birinin sırtına 20 kg. yüklemeye benzer. Fazladan 3 ders almak okulu kısaltmaz, tam tersine fazla ders alınca her birine ayıracağınız zaman azalacağı için, derslerin her birinden geçseniz bile daha fazla DD DC almak yani ortalamayı düşürmek demektir.

Olayın hukuki boyutuna gelince:
İdare mahkemesinde yönetmelik aleyhine dava açmanız mümkündür. Bir ay içinde adli tatil başlayacağı için bu davanın ocaktan önce sonuçlanması pek mümkün görünmüyor. Bu nedenle yürütmeyi durdurma talepli bir dava açılmalı.

Benim düşüncem yönetmeliğin ders yüküne dair maddeleri sizin için yürürlüğe girerken burs kesilmesine dair maddelerin hemen girmemesi doğru değil. Üniversite Rektörlük ve mütevelli heyetine burs konularının da tüm öğrenciler için geçerli olması yönünde talebinizi ileten bir dilekçe verin. Bu bence daha uygun bir istek.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.