Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

İşten çıkarılma

05-09-2006 21:26:44 zor_asi #

İşten çıkarılma

Merhaba ben özel sektörde 19 aydır çalışan biriyim.geçen ayın 16 sında senelik iznime çıktım ayın 1 de iş başı yapmama gerekiyordu gece işe gittiğim halde işe alınmadım vede geri döndüm vardiya amiri pazartesi günü müdürle konuşmamın gerektiğini söyledi dün fabrikaya gittim vede bana bir kağıt okutturdular kağıtta işletme içindeki bayanlara sarkıntılık yaptığımdan oy birliği ile işime son verildiği yazıyordu 16.08.2006 yani benim senelik izne çıktığım günün tarihi vardı işten çıkış tarihi olarak. bundan yaklaşık olarak 2 ay öncesi bir bayana bir bayan aracılığı ile arkadaşlık teklifinde bulunmuştum fakat olumsuz yanıt alınca konu kapanmıştı benim açımdan ne haber yolladığım şahısla konuşmuşluğum var nede merhabalığım yani kısacası kimseye sarkıntılık falan yaptığım yok burada benim öğrenmek istediğim bu onur zedeleyici durumu hakketmediğimden kendimi savunmak istemem yani ne gibi bir yol izlemem gerekmektedir ?herhangi bir dava açabilirmiyim??vede işverenin beni bu şekilde itham etmesi ne kadar doğrudur??normal bir arkadaşlık teklifinden dolayı devlet suçu işlemiş gibi muhammele görmem sizce ne kadar doğrudur? izlemem gereken yolları bana söylerseniz sevinirim şimdiden teşekkürler...
05-09-2006 21:45:38 Av.Abbas Bilgili #
Sizi işyerinden içeri almadıklarına göre işinize son verilmiş görünüyor. Tazminatınızı ödemiyorlarsa tazminatsız fesih yapılmış demektir. İşyerinde yapılan cinsel taciz, tazminatsız fesih için haklı bir sebeptir. Ancak sizin anlattığınız şekilde ise cinsel taciz yoktur. Şayet işinize tazminatsız son verilmiş ise ya tazmiantlarınız için dava çacaksınız ya da koşulları varsa işe iade davası açmanız gerekir. Tazminatınızı ödüyorlarsa koşullar da mevcutsa işe iade davası açabilirsiniz. Tabi ki özellikle tazminat davasında olayı lehinize kanıtlamanız gerekir.

Bir ay önce olmuş bir olay için şimdi işlem yapmaları konusu da sizin için bir avantajdır. Bu olayı işe son vermeye yetkili kişi öğrendiği andan itibaren 6 iş günü içinde uygulaması gerekirdi. Bu durum tazminata hak kazanma açısından önemlidir. yetkili kişinin ne zaman öğrendiğini isredelyin derim. Selamlar.
05-09-2006 21:51:37 zor_asi #
kesinlikle taciz falan yok olayda dediğim gibi sadece bir kerelik bir arkadaşlık teklifi söz konusudur ben o şahısla konuşmuşluğum yoktur ayrıca şahit olarak vardiya amirlerini göstermişler yani olayla alakası olmayan şahısları bunların yaptığı yalancı şahitlik değilmidir??bilip bilmeden beni ön yargılı davranarak işten çıkarabilirler mi??ayrıca benden kendimi savunmam için neden savunma istenmedi? tek taraflımı olmalıdır bu işler yani işveren nederse o doğrudur kavramımı geçerlidir???vede senelik izin kağıdım cebimde beni nasıl oluyorda işten çıkardıkalrı tahrihte senelik izne çıkartabiliyorlar??vede tazminatta vermiyorlar
05-09-2006 22:02:56 Av.Abbas Bilgili #
İşinize tazminatsız son verildi ise 6 işgünlük sürede yapılmadığı için ihbar ve kıdem tazminatı davası açmanızı öneririm. Selamlar.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.