Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Maaş İcrası

06-06-2017 23:03:17 Ex4calibur #

Maaş İcrası

18.07.2016 tarihinde önce açığa alındım ardından 01.09.2106 tarihli resmi gazete yayımlanan 672 sayılı KHK kararname ile Devlet Memurluğundan ihraç edildim. 15.07.2016 – 18.07.2016 tarihleri arası 3 günlük maaşımı tam olarak hak etmiş bulunmakla geri kalan 28 günlük maaşımın 28 günlüğünün 3/2 sini hak ettiğimden almış olduğum maaşımın 3/1 kısmı için Tire İcra Dairesine Ödemiş Mal Müdürlüğü tarafından icra işlemi başlatıldı. Bende bu borcu peyder pey ödemekte idim.

29.10.2016 Tarihli resmi gazete yayımlanan 675 sayılı KHK Peşin ödenen aylıklar ve mecburi hizmet başlıklı 10. Maddesinin (1)
a) maddesine göre, Çıkarıldıkları veya öğrencilikle ilişiklerinin kesildiği aya ilişkin olarak peşin ödenen mali ve sosyal haklarının çıkarılma tarihinden sonraki günlere tekabül eden kısımları geri alınmaz,
b)maddesine Mecburi hizmet yükümlülükleri ve mecburi hizmete bağlı borç yükümlülükleri ortadan kalkar, buna ilişkin dava ve borç takibi işlemlerine son verilir. Bunlardan alınmış olan yükleme senetleri muteber imzalı müteselsil kefalet senetlerinde yazılı tutarlar ilgili kamu personelinden yahut kefillerinden talep ve tahsil edilmez
(2)Birinci fıkranın (a) bendi kapsamında mali ve sosyal haklarından bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yayımlandığı tarihe kadar tahsil edilmiş olan tutarlar geri ödenmez.
İbareleri bulunmaktadır.

Bana yapılan icra işlemi 29.10.2016 tarihinden sonra yapıldı. Bu icra işlemine nasıl ve nereye itiraz edebilirim. Tire İcra Dairesine dilekçe verdim ancak İcra Hukuk mahkemesine gitmen lazım dediler.
08-06-2017 23:17:55 Av.Yusuf Selçuk Ateşkan #

Cevap: Maaş İcrası

Mesajınızdan 29 ekim sonrasında size icra takibi yapıldığını (belki de takip önceden başlatıldı ama tebligat sonra ulaştı),
siz itiraz etmediğiniz için kesinleştiğini,
kesinleşen borç için bir miktar ödeme yaptığınızı,
halen bir miktar borç bakiyesinin kaldığını,
kalan bakiyeyi ödememek ve 29 ekimden sonra ödediğiniz tutarı geri almak için ne yapabileceğinizi araştırdığınızı anlıyorum.

29 ekimden önce herhangi bir şekilde ödediğiniz tutarı geri alamayacağınız zaten alıntıladığınız KHK'da yazıyor.


Öncelikle KHK çıktıktan sonra idarenin icra takibi yapması çok mantıklı değil. Ama olmuş da olabilir.
İcra daireleri kesinleşen bir takip hakkında takibin kaldırılmasına karar veremezler. Bunun için icra mahkemeleri vardır.

Tarihleri ve tutarları net olarak yazarsanız buna yönelik olarak fikir yürütebiliriz. Ancak OHAL KHK'ları ile bazı değişiklikler yapılırken bazı konularda da cevabı net olmayan durumlar çıkıyor. Yani OHAL öncesi kanunlarla yerleşmiş uygulamalar ve içtihatlar konusunda çoğu kez hukuki belirlilik varken OHAL KHK'sı sonucunda ortaya çıkan durumda ne yapılacağını yaşayarak öğreniyoruz.
16-06-2017 15:51:09 Ex4calibur #

Cevap: Maaş İcrası

Doğru anlamışsınız. 29 ekimden önce herhangi bir ödeme yapmadım.
Toplam borç tutarı 1780 olması lazım ben bu borcun şimdiye kadar yaklaşık 700 - 800 TL kısmını anca ödemişimdir. Tam tarih ve tutarları akşam yazacağım evrakları kontrol etmem gerekiyor

ASUS_X008 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
17-06-2017 22:11:34 Av.Yusuf Selçuk Ateşkan #

Cevap: Maaş İcrası

Süresi içinde itiraz edilmediği için kesinleşen borç için menfi tespit davası açılır.
İtiraz edilecek borç kısmen veya tamamen ödenmişse istirdat davasına dönüşür.

Tire İcra Hukuk Mahkemesi'nde menfi tespit ve istirdat davası açmanız gerekiyor.
17-06-2017 22:19:56 Ex4calibur #

Cevap: Maaş İcrası

Teşekkürler.

ASUS_X008 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.