Alıntı:
Zeliha96 rumuzlu üyeden alıntı
Teşekur ederim oncelikle cevabiniz icin.
Babanin maddi durumu iyi degil.Sigortasiz calisiyor.Ve saglik problemleride var sirtindan ameliyat olacak 2 .kez.Kendisi bana siddet uyguluyordu,hakaret , basit yaralama ve küfürden bitane davam actim.Bunlar yeterli degilmiki.Cocugun velayetini almamsi icin?
Tabi cocugu babadan izinsiz cikartamadigimi biliyorumda.Velayet ama bende oldugu zaman cocuk benim yasadigim yerde yaşamak zorunda degilmi? Tabi ozamanda görüş günleri ona göre ayarlanir ve cocugunuda tabikide göre bilir.
Ben simdi yurt disinda yasiyorum diye cocugumun velayetini hakim bana vermeye bilirmi ?
Ben bunları yaşadığım için sizi anlıyorum Çok büyük mücadele verdim.Allah a şükür Kazandım. Öncelikle çelik gibi sinirler olacak Maddi durumunuz iyi olacak.Dostlarınızı iyi seçeceksiniz vs vs.
Bazı Ülkeler Muvafakatname istememekte bazı Ülkeler istemektedir.
Daha önceki mesajda belirttiğim gibi Hakim Öncelikle Çocuğun Menfaatini düşünür.
Çocuğun yaşayacağı yer örf adetler Aile yapısı Ailenin gelir durumu vs vs .Gerekirse Hakim iki tarafa da vermez Çocuk Yetiştirme Kurumuna verir.
Bunun için Kesinlikle Aile Hukukunda uzman bir Avukatla Hareket ediniz.
YASAL DÜZENLEME GENİŞ HALİYLE 7. MADDEDE DÜZENLENMİŞTİR.
7.Muvafakatname. Reşit olmayan 18 yaşından küçük çocuklar ve mahcurlular (kendini temsil etme yetisine sahip olmayan) için pasaport müracaatlarında ( uzatmalar veya temditler de ) noterden veya pasaport vermeye yetkili makamlar (müracaat esnasında Pasaport biriminde) huzurunda verilecek muvafakatname alınacaktır.
Mahcurlular ( akıl noksanlığı ) için mahkemenin bir kişiyi vasi tayin etmesi gerekmektedir. Mahcurlularda muvafakati vasi tayin edilen kişi verecektir. 18 yaşından küçük çocukların Anne yada babaları tarafından beraber yapacakları pasaport müracaatlarında, çocuk kendi başına pasaport alacaksa anne - baba ikisi de, anne babadan birinin pasaportuna işlenecekse diğer tarafın vereceği noterden tasdikli veya pasaport biriminde hazırlanacak muvafakatname ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Reşit olmayanlar veya mahcurların kanuni temsilcilerinden muvafakatnamesi (Kanuni temsilcileri yurt dışında olanların Konsolosluklardan Emniyet Müdürlüğü faksına gönderilen muvafakatname),Reşit olmayan çocuğun anne ve babasının boşanması halinde, Mahkeme çocuğun velayetini bunlardan hangisine vermişse (mahkeme velayeti tedbir yoluyla vermiş olsa dahi ) onun muvafakatını gösterir resmi makamlarca tasdikli belge ve ilgili Mahkeme kararı örneğinin eklenmesi gerekir. Evlilik dışında doğmuş çocuklar 1587 sayılı Nüfus Kanunu’ nun 20.Maddesi’nin 4 ve 5. Bendleri gereğince annesinin aile kütüğüne annenin soyadı ve onun bildireceği baba adı yazılır. Medeni Kanunun 290. Maddesi hükmüne göre nesebi sahih olmayan çocuğun anası doğuran kadındır. Babası tanıma veya bir hüküm ile tahakkuk eder. Bu durumda meşrufatlı nüfus kaydında 18 yaşından küçük çocuğun babasının olmadığı anlaşıldığına göre velayet hakkı anaya ait olmaktadır.10-18 yaş arası çocuklarında büyükler gibi müracaata 4 fotoğrafı, nüfus cüzdanı ve fotokopisi ve anne ve baba refakatine kaydolsa bile 7 yaşından büyük çocuklar harca tabidir.10 Yaşından küçük çocukların anne-baba refakatine kaydedilmesinde fotoğraf istenmeyecektir 18 yaşından küçük çocukların pasaportlarını kanuni temsilcileri teslim alabilirler