Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Terhisden 6 ay sonra tanık olrak çağırılıyorum

20-09-2016 15:30:35 tahsin3323 #

Terhisden 6 ay sonra tanık olrak çağırılıyorum

Öncelikle herkese iyigünler!

Askerliğimi Y.Subay olarak Şırnak/Uludere de yaptım ve Mayıs ayında terhis oldum, şu şekilde trajikomik için bir olay için tanık olarak, Diyarbakır da mahkemeye çağırılıyorum ve Adana da ikamet ediyorum.

Gece beraber devriye atan bir Teğmen ve bir U.Çavuş, benim takımımdan bir askeri nöbet görevi esnasında elinde akıllı cep telefonu ile yakalıyor, ben sabah kalktığımda teğmen önüme bu asker hakkında tutulmuş
bir tutanağı önüme koydu ve bu askerin T.Komutanıı olduğum için Teğmenin kendi yazdığı tutanağa imza atmamı istedi ve bende attım (atmaz olaydım), Bu arada Bahsettiğim Teğmen, U.Çavuş ve Ben aynı üsbölgesinde beraber görev yapıyoruz ve aynı bölükteyiz.
Yani demek istediğim o askerde telefon olması benim suçum olduğu kadar bu teğmeninide suçu, hatta bu teğmen bulunduğumuz üs bölgesinin komutanı!

Başlıktada bahsettiğim gibi 6 ay sonra tanık olarak çağırılıyorum ama bana mahkeme ile ilgili hiçbir yazılı belge gelmedi vb bildiri gelmedi, bu olayın içinde ki U.Çavuş beni bayramda cep telefonu ile arayıp şu tarihte mahkememiz var Diyarbakıra gitmemiz gerekiyor dedi

Benim sormak istediğim soru şu:

1-) Ben belirtilen tarihte iş dolayısıyla bu mahkemede olamam, bu ifadeyi Adana da Mersin de herhangi bir adliyede verebilme imkanım var mı?
2-) Bu olayın asıl tanığı Teğmen olmasına rağmen onu mahkemeye çağırmamışlar alakasız olan beni çağırmışlar, kendisi sözde Bölük komutanı vekili olduğu için mahkemeye gidemezmiş anladığım kadarıyla orada 1-2 alaveredalavere dönderip benim ismimi tanık olarak yazmışlar (düşüncem yanlışda olabilir)
3-) bu mahkemeye gitmesem ne olur, gitmemem durumunda bulunduğum yerde ifade verebilirmiyim?
4-) E-devlet ten sorguladığımda adıma açılmış dava vb bir şeyde gözükmüyor bu olayları nereden sorgulayabilirim yada bu tanık durumuna itiraz edebilir miyim?

bu mahkeme işlerini hiç bilmediğim için abez sorularım varsa af eyleyin

teşekkürler
21-09-2016 08:38:08 tahsin3323 #

Cevap: Terhisden 6 ay sonra tanık olrak çağırılıyorum

Konu günceldir
Bilgisi olan varsa Lütfen cevaplayabilir mi?
21-09-2016 14:01:15 akrep58 #

Cevap: Terhisden 6 ay sonra tanık olrak çağırılıyorum

E devlette gözükmüyorsa ters bi durum olabilir bence.
21-09-2016 14:14:52 tahsin3323 #

Cevap: Terhisden 6 ay sonra tanık olrak çağırılıyorum

Alıntı:

akrep58 rumuzlu üyeden alıntı
E devlette gözükmüyorsa ters bi durum olabilir bence.

Ters bir durum derken neyi kastettınız anlayamadım?
Birde askeri mahkeme olduğu için e devlet'te gozukmedıgını dusunuyorum?
22-09-2016 07:53:10 tahsin3323 #

Cevap: Terhisden 6 ay sonra tanık olrak çağırılıyorum

Konu Günceldir
22-09-2016 08:33:57 okur123 #

Cevap: Terhisden 6 ay sonra tanık olrak çağırılıyorum

Bulunduğunuz yerde de ifadeniz alınabilirdi.İstinabe yolu ile.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.