Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Icra haczi var iken maaş hesabi blokesi

08-08-2016 10:54:19 mehmethshen #

Icra haczi var iken maaş hesabi blokesi

Merhabalar. Öncelikle bu siteyi çok uzun zamandır takip ediyorum. Benzer konuları da görmüş olmakla birlikte aşağıda belirteceğim durum için, işin içinden çıkamadım ve yardımlarınıza başvurdum. Belirteceğim durum için yapmam gerekenleri, var ise şikayet edeceğim mercii ve şikayetin ne şekilde olması gerektiği (Dilekçe, Dilekçenin içeriği veya örneği vb.) hususlarında yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi bir borç bilirim.

Konuya gelince;
Öncelikle ben devlet memuru olarak çalışan muvazzaf bir askeri personelim.
2013 yılında A bankasının X şubesinden bir miktar kredi kullandım. Ortalama bir sene bu çekmiş olduğum krediyi düzenli olarak ödedim. Bir süre sonra maddi imkansızlıklardan dolayı borcumu ödeyemeyerek takibe düştüm. Daha sonra çalıştığım birliğime maaş haczi ile ilgili icra dairesinden yazı geldi. Bu birliğimde ben maaşımı B bankasından almaktaydım. Gelen yazıda da açıkça maaşın 1/4' ü kesilerek icra kanalıyla ödenmesi gerektiği belirtilmiştir. Maaşımın 1/4 ü kesilerek ödenmeye başladı. 1 yıl sonra ben farklı bir birliğe tayin oldum ve burada maaşlar A bankası üzerinden alınmaktaydı. A bankasının buradaki anlaşmalı olduğu Y şubeye giderek YENİ MAAŞ HESABI açtırdım. Hesap açılışında da bu hesabın üzerinde herhangi bir bloke var mı yok mu? diye sordum ve şube personeli herhangi bir bloke olmadığını söyleyerek bilgi verdi.
Maaşım ilk yattığı ay bu yeni açmış olduğum Y şubesinde ki maaş hesabıma X şubesi tarafından bloke konulduğunu öğrendim. X şubesi ile görüşmem sonucu blokenin otomatik olarak sistem tarafından konulduğu, maaşım her yattığında arayarak blokeyi kaldırtıp maaşımdan geri kalanı çekeceğim ve sonra yine bloke konulacağı söylendi. Ayrıca maaş hesabım sürekli blokeli olduğu için maaştan sonra bankanın yatırdığı banka promosyonu vb. gibi maaş hesabına gelen her paraya X şubesi el koymaktadır.
Özellikle maaşım hafta sonuna denk geldiği zaman kira, fatura vb. gibi öncelikli ödemelerimi ödeyemeyerek bir sonraki gelecek iş gününü beklemek zorunda kalıyorum.
Bu konuda ne gibi bir şey yapabilir veya ne tür bir dilekçe ile nerelere başvurabilirim? Banka ve bankanın avukatı ile görüştüm ancak yardımcı olmadılar. Tam aksine bunun olması gereken bir şey olduğunu yapabilecekleri hiç bir şey olmadığını beyan ettiler.

Şimdiden her şey için çok teşekkür ederim.
08-08-2016 11:40:30 ayberk_08 #

Cevap: Icra haczi var iken maaş hesabi blokesi

İcra takibinden kesinleşmesini müteakiben 1/4 oranındaki üzerinden Maaşınıza Haciz uygulanır, bu işlemi bütün Bankalar uygular. Ancak 1/4 fazla Kesinti, bloke işlemi kesinlikle yapılmaz, yapıldığı takdirde fazla kesilen miktarların iadesi germektedir, bu iadeyi alabilmek için Dava açmak gerekir. Bu Dava açma önerisinde bulunmayacağım, bunun yerine daha pratik ve tamamen ücretsiz bir yolu alt kısımda belirtecem:

İlgili Bankanın Maaşınızın tümüne bloke koydurması ve daha sonra kaldırılması işlemi, her ne olursa olsun, her ay devam ettirmeye Hakkı yoktur, aksi durumunda Müşteri hizmetlerini arayarak gerekli itirazı yapınız. Bu İtirazınıza rağmen Maaşınızın TÜMÜNE bloke koyuluyorsa BİMER aracılığı ile şikayet etmeye hakkınız olduğu gibi, aynı zamanda Kamu Denetleme Kuruluna nezdinde şikayet yoluna gidebilirsiniz. Bu belirtiğim Kurumlara başvuruda bulunmak tamamen ücretsiz olup bu Kurumlar, sizi haklı bulmasına rağmen Banka gerekeni yapmıyorsa, alt kısımda adı geçen Kurumların kararlarıyla birlikte, İlgili Mahkemeler kanalıyla gerekeni yapabilirsiniz.


BİMER LİNKİ:
http://www.bimer.gov.tr/Forms/pgMain.aspx

KAMU DENETLEME KURUMU LİNKİ:

http://www.ombudsman.gov.tr/
08-08-2016 13:25:28 mehmethshen #

Cevap: Icra haczi var iken maaş hesabi blokesi

ayberk_08 hocam çok teşekkür ederim öncelikle. Şimdi bankanın çağrı merkezinden şikayette bulundum. Web sitemiz üzerinden şikayet talebi yapın dediler. Oradan da yaptım. Bakalım sonuç ne olacak. Sonuçlandığında buradan yine bildireceğim. Çok teşekkür ederim ilgiliniz için.
08-08-2016 16:27:46 ayberk_08 #

Cevap: Icra haczi var iken maaş hesabi blokesi

Alıntı:

mehmethshen rumuzlu üyeden alıntı
ayberk_08 hocam çok teşekkür ederim öncelikle. Şimdi bankanın çağrı merkezinden şikayette bulundum. Web sitemiz üzerinden şikayet talebi yapın dediler. Oradan da yaptım. Bakalım sonuç ne olacak. Sonuçlandığında buradan yine bildireceğim. Çok teşekkür ederim ilgiliniz için.

Rica ederim.

Gelişmeler hakkında bu yere bilgi mahiyetinde yazı yazarsanız gerekli yorumu ve cevabı da yazarım.

TAKİPTEYİM...

Saygılarımı sunarım.
01-12-2016 01:16:54 ases #

Cevap: Icra haczi var iken maaş hesabi blokesi

mehmethshen senin yaşadıklarını birebir aynısını ben yaşadım ve bana da bankanın web sitesi üzerinden şikayetini yap dediler bende yaptım ve 15 gün sonra cevap geldi blokeli paramın 4/1 birini kesmişler bloke kalkmış ama şimdi önümüzdeki ayı bekliyorum eğer tekrar koyarlarsa kıdemli üye ayberk_08 beyin verdiği linklere bende şikayette bulunacağım
10-02-2017 16:52:35 omerpasha #

Cevap: Icra haczi var iken maaş hesabi blokesi

Kişinin mağdur olunmaması için 1/4 kesilir maaşdan hocam .




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.