Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Elimde senet var ama nasıl tahsil edeceğim

08-08-2006 11:20:42 pozitif #

Elimde senet var ama nasıl tahsil edeceğim

Merhabalar,

Ben güzel ve donanımlı sitenize yeni üye oldum.Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.Öncelikle soruma yanıt veren herkese teşekkür ederim.
Saygı ve Sevgilerimle,


Çok yakın arkadaşıma geçen yıllarda peyder pey dolar olarak borç para verdim.Arkadaşımda bana verdiğim bu paraların toplamını kapsayan iki tane senet verdi. 60.00 USD. + 60.00 USD Toplam 120.00 USD

Fakat arkadaşım eşi ile mahkemelik.Boşanma davası halen devam etmektedir. Eşinden ayrılmak istiyor.Eşinin üzerindede bir daire mevcut.Dairenin piyasa değeri 500.00 USD. Bana mahkeme sonuçlansın sana olan borcumu ödeyeceğim diye söz verdi. Çünkü yeni çıkan kanundan sonra edinildiği için eşine ait olan evin yarısına hak kazanıyorum iddası ile hareket ediyor.

Üzerinden epey bir zaman geçti. Mahkemesi hala devam ediyor. Maalesef arkadaşımın sağlığıda pek yerinde değil.

Eşi ile çocukları YOK.Mirasçısı olarak kız ve erkek kardeşi var. Şimdi beni bir korku saldı. Bu adam ölse ben paramı kimden alacağım.Kardeşleri ve karısı inkar edebilirler. Herkes mal ve para peşinde. Ortada tamamen iyi niyetle benim verdiğim para var. Derdimi anlatabilirmiyim bilmiyorum. Danıştığım bir kaç avukat bana senedi tahsile koy ve eşinin üzerine olan tapuya ipotek koydur dediler.

Açıkçası kafam oldukça karıştı. Eşinin adına kayıtlı olan bir eve ben kocasının borcu için ipotek koydurabilirmiyim ?

Hukuk terimlerini bilmediğim için birbaşka avukat arkadaş muvazaa yapabilirler.Eşi bu borcu kabul etmeyebilir itiraz edebilir dedi. Edilebilecek itirazları açıkçası anlayamadım.Bunlar neler olabilir açıklarsanız çok sevinirim.

Görüyorumki sitenizde Sayın Avukat arkadaşlar gerçekten güzel ve akıllı yönlendirmeler yapıyor.Henüz bir avukatım yok. Parasal sıkıntılarım var. Ben bu senedi avukatsız icraya verebilirmiyim. Ayrıca senedin yaklaşık 2.000 Ytl bulan damga pulu ücreti var. Benim şu andaki bütçemle bunu karşılamam çok zorlaşıyor.Sanırım Binde 7,5 bir bedelle çarpılıyor. Siteden yaptığım incelemelerde aval sened olursa damga pulu için harç ödenmiyormuş. Bunlar nelerdir. Lütfen ne olur acil yardımlarınıza ihtiyacım var. Arkadaşımın art düşüncesi yok. Olabiliyorsa yap ben asla senede itiraz etmem.Adresime gönderirsin.7 gün sonra Karar kesinleşir. Neyse uygun olanı yap diyor. Yani arkadaşımın itiraz etmek gibi bir düşüncesi yok.Sadece yol gösterilmeye ihtiyacımız var. Geçen sene babadan kalma bir dairemide sattım.Belli birikimlerim de vardı bu paraları arkadaşıma borç verdim. Arkadaşımın işi ters gitti ve geriye ödeyemedi. Bende sıkıştım.Başka bir yerden gelirim yok. Faizlerinide kendisi ekleyerek böyle bir bedel çıktı. Sağolsun bunların toplamına ait senedi kendisi imzaladı. Asla yanlış ve art düşünce içinde olmadı. Ama çaresiz. Çünkü şu anda geriye ödemesi için parası yok.Senede tarih atmadık.Sen uygun tarihi eklersin dedi. Sanırım verdiğim tüm bilgiler sizlerin beni aydınlatmanız için yeterli olacaktır. Teşekkürler.
08-08-2006 11:29:37 Av.Fırat Bayındır #
Verdiğiniz bilgiler yeterli ancak senetleri avukatsız takibe koymanız,ileride beklenmedik durumların ortaya çıkması halinde sorun yaratabilir.
08-08-2006 11:33:52 pozitif #
Doğru söylüyorsunuz. Fakat sorularıma cevap verirseniriz ve beni aydınlatırsanız çok sevinirim.Zira çok haklısınız avukata gitmem konusunda sizinle hem fikirim ama aptal bir müvekkil değil akıllı bilinçli olmak istiyorum. Ne geldiyse iyi niyetimden başıma geldi...Saygılarımla.
08-08-2006 11:44:27 Av.Ragıp Atay #
Biz müvekkilleri, aptal ve bilinçli olarak ayırmıyoruz. Yalnızca hukuki yardımda bulunuyoruz. Avukatınız güvenmiyorsanız, vekalet vermezsiniz.
08-08-2006 11:58:15 pozitif #
Ragıp bey ben farkında olmadan size karşı bir saygısızlıkmı yaptımda acaba siz beni böyle bir şekilde cezalandırmaya çalışıyorsunuz.Bilmeden bir terbiyesizlik yaptıysam özür dilerim. Bu sizin düşünceniz ben kimsenin müvekkilini aptal yerine koyduğunuda iddia etmedim. Sadece bilgilenmek istedim.Yazımdada belirttiğim gibi maddi sıkıntılar içindeyim. Bırakın şu anda bir avukatın karşısına gitmeyi senede yatıracak harç paramın olmadığını açık yüreklilikle söyledim. Özelliklede rica ettim.Lütfen yardım edin diye. Açıkçası böyle bir hakaret ve cezalandırmaya karşılacağımı tahmin etmedim.Buraya bir çok kişi derdini yazıyor.Değerli Avukatlarda yol gösteriyor.Tecrübeler çok fazla. Ne olur kimseyle polemiğe girmek bir saygısızlık peşinde değilim.Cevaplarsanızda sağolun cevaplamazsınızda.Doğrusu çok şaşırdım.Hiç bir avukatada güvenim yok diye bir cümle sarf etmedim.Herkes işini düzgün yapar.Neden bu kadar hırsla ve ön yargıyla yazdınız anlamadım.Neyse özür dilerim.Vermediğiniz cevap ve öneriler için...Teşekkürler...
08-08-2006 19:45:56 pozitif #
Eklemem gereken önemli bir konuyu atlamışım. Belki yorum ve fikir verecek olan Avukat arkadaşlar tarafından sorulabilir diye yazıyorum.Arkadaşım eşinin üzerine yaptığı bu evi tamamen kendi kazancı ve birikimleri ile satın almıştır.Asla eşinin herhangi bir katkısı olmamıştır. Eşi kendi birikimleri ile elde ettiği ve eşinin kazancınında katkısı olduğu evlerini annesinin üzerine tapuda işlettiği için ortada kalmış bir durumu söz konusu değildir.Ayrıca yine arkadaşımın satın aldığı oldukça değerli bir arabayı satıp yeni bir araç alıp onuda annesinin üzerine geçirmiştir. Yani sizin anlayacağınız belki kadın mağdur olacak bir düşünce içine girebilirsiniz. Böyle bir durum söz konusu değildir.Ortada iyilik yap kötülük bul misali mağdur olan benim Benim arkadaşıma verdiğim borç paraların bir kısmı da zaten eşi tarafından elinden alınıp kullanılmıştır.Derdimi kimselere anlatamıyorum.Hatam inanılmaz büyük.Tek suçum çok eski bir dost ve eski bir arkadaşım olduğu için güvendim. İnanılmaz zor durumdayım.Eşim ilk zamanlar olsun yardım edelim dedi.Ver dedi. Şimdi vermeseydin deyip kenara çekiliyor.Sn.Tayfun Bey Lütfen...Yorumlarınız benim için çok önemli...
08-08-2006 20:04:37 Av.Ragıp Atay #
Sayın pozitif
kimsenin size sinirlendiği yok. Yalnızca, yanlış yoldasınız. Anladığım kadarıyla durumunuz karışık. Kendiniz bile dorunu tam anlatamıyorsunuz. İlk iletinizde eşinin üzerinde daire derken, sonra daire annesinin oldu. Burada sizin borçlunuzun görünürde mal varlığı yok ancak gerçekte var. Bazı özel takip usulleri var. Mesela iotal davası açılabilir. Siz yine de bir avukata vekalet vereke paranızı tahsil etmeye bakın. Burada iletinizi düzeltebilirsiniz. Ama mahkemede düzeltme şansınız yok. Hata yapmamak için avukata gidin derim ben
08-08-2006 20:08:45 Av.Emrah Yavuzcan #
Senet toplamları 120 dolar mı?
Şu anda ihtiyati haciz talebinde bulunmanızı öneririm. Bu şekilde rehinle temin edilmemiş bir para alacağını garanti altına alabilirsiniz. İhtiyati haciz talebini bir avukat vasıtasıyla yapmanızı öneririm.
08-08-2006 23:01:55 pozitif #
Emrah Bey teşekkür ederim uyardığınız için. 120.000.-DOLAR (Yüzyirmibin dolar)

İhtiyati Haciz yoluna gittiğimde Arkadaşımın eşinin bu davadan haberi olurmu Emrah Bey.Herhangi bir itirazla karşılaşabilirmiyim. Zahmet olmassa biraz detaylı açıklarsanız sevinirim. Arkadaşımın eşinde ciddi bir edepsizlik ve saldırganlık hakim. Açıkçası ürküyorum ve korkuyorum.Eşine borç verdiğimi biliyor.Fakat çok karışık düşünceler içindeyim. Açıkçası tepkilerinden korkuyorum. Çirkef bir bayanın üzerime sıçraması ve ifitaralar savurması beni ürkütüyor.Bu arada iki avukata başvurum oldu önden bir bedel ödememi istediler..Davaya başlamak için önden talep edilen bu ücret için zorlandım. Bunu şu anda karşılayamadım. Tabiiki kimseyi yargılamıyorum. Herkes haklı. Bir iş yapılıyorsa parada istemeleri doğal. Sonradan ödenmek üzere bir teklif de bulundum.Eğer tahsil edilirse veya ipotek koydurulursa ileride ödemek kaydıyla % 20 ödemeyi teklif ettim. Yinede ısrarla benden önden bir bedel istediler. Teklifim Maalesef kabul görmedi. Tesadüfen bu siteyi buldum. Bari kendim birşeyler yapayım. Diye düşündüm. Tüm sıkıntı bundan kaynaklanıyor. Diyaliz hastası bir çocuğum var. Bütün paralarımı şu anda ona harcamış durumdayım. Öyle zor günler geçiriyorumki. Anlatamam. Şu anda böyle bir bedeli karşılayamıyorum.Emrah Bey.Ayrıca Ragıp Beyin dikkatli okumayıp karışıklık diye onayladığı olay şöyledir.
1-Arkadaşımın eşinin üzerinde bulunan halen mevcut bir ev var. Bu ev duruyor. Arkadaşımın eşi bu evi satamıyor..Sebebide Arkadaşım mahkemeden tedbir koydurduğu için satamıyor.Zaten bu tedbir olmasa çoktan diğer evler gibi var olan bu evide satar yada başkalarına geçirirdi. Bütün bunları neden yazdığıma gelince belki akla farklı düşünceler gelir diye eklemek istedim.Karışık olan herhangi bir durum yok..

Emrah bey ben kimsenin evini sattırmak veya satmak niyetinde değilim.Neticede Arkadaşımın eşide bir bayan bende bir bayanım.Kimseyi mağdur etmek istemiyorum. Kadın olarak farklı hakları olabilir. Saygı duyarım. Benim amacım İyi niyetle verdiğim paramı nasıl alırım.Diye düşünüyorum.Sadece ileriye yönelik tedbir almak istiyorum. Sanırım bu öneriniz daha mantıklı.İşin ilginci arkadaşım mevcut bulunan daireyi 2004 yılında kendi üzerindeyken eşinin üzerine geçirmiş. Ortakları ile sorunlar olunca kendi üzerinde mal bırakmak istemediğinden eşine tapudan satış yapmış. Aradan geçen bir kaç ay sonra karı koca ciddi bir geçimsizliğe düşmüşler. Şu anda mahkemelik durumdalar. Allahtan yeni çıkan yasa gereği evin yarısına hak kazanıyor. İptal davasınıda düşündüm.Fakat danıştığım avukatlar biraz uzun süreceğini söyledilerBütün hatalar burdan başlıyor zaten. Neyse oldukça uzun oldu. Yinede sağolun Emrah Bey güzel seviyeli bir cevap görmek gerçekten moral oldu. Sağolun.İlaç gibi geldiniz.Biraz açarsanız beni çok sevindireceksiniz.Öyle sıkıntılıyımki gelecek olan her güzel fikir ve öneri beni inanılmaz rahatlatacak. Manevi yönden moralim düzelecek çocuğum hasta ve para sıkıntısı çekiyorum.Çaresizlik çok zor.


--------------------------------------------------------------------------------
Ragıp Bey size aslında asla cevap vermek istemiyordum ama yine hakaret dolu sözlerinizi okuyunca üzülerek ve kırılarak yanıtlıyorum.Karışık olan bir şey yok ben gayet güzel anlatıyorum ama siz dikkatli okumadığınız için başından beri yine önyargılı hareket ediyorsunuz. .Dikkatli okursanız sanırım daha iyi anlarsınız.Ayrıca ben ne anlama özürlü nede algılama eksikliği olan biriyim..İki Üniversite bitirmiş yüksek lisansımıda yapan eğitimli biriyim. Yani sizin anlayacağın cahil cühela biri değilim.Lütfen !!!!! Ragıp Bey tarif edilmez bir saldırganlık içindesiniz.Ben sizi tanımam sizde beni. Lütfen gerçekten kimsenin avukatlara dil uzattığı yok.Kimsenin kimseye bir önyargısı yok. Başkalarının yaptığı yanlışlarla şahsıma hakaret etme hakkını size vermiyorum. Tamamen samimi ve dostça bir yanıt alabilirmiyim düşüncesindeyim. Henüz herhangi bir avukata vekalet vermedim.Kimseyide sınamıyorum.Ayrıca burası halkın sıkıntılarına cevap vermek için kurulmuş bir site. Sizinde önerdiğiniz gibi aklım başında yol yordam biliyorum avukat tutulması gerektiğinide biliyorum.Mahkemenin oyuncak olmadığınıda farkındayım. Zaten aptal bir müvekkil değil akıllı olmak istiyorum derken bunu kast etmiştim. Avukat tutacak parayı tedarik edemezsem Hakimin önünde kem küm etmemek adınaydı. Hakaret değil yardım istiyorum. Sağolun yeterince yardımcı oldunuz. Daha fazlasını istemiyorum.Teşekkürler..Sağolun.Eksik olmayın. Mersi..Allah Razı olsun...Ragıp Bey....

..

08-08-2006 23:29:48 Av.Ragıp Atay #
Sayın pozitif
sizn de söylediğiniz gibi birbirimiz tanımıyoruz. Bu nedenle siz karşı önyargılı olmam mümkün değil. Sizn de benim için aynı düşünceler içersinde oduğunuza inanıyorum.
Ancak, sanırım yanlış anladınız. Kimse size cahil demedi. Kaldı ki hukuk alanında cahilsiniz. Ben de tıp yada muhasebe veya mimarlık konusunda cahilim. Bu bilgi sorunudur. Kimsenin hukuk bilmesini bekleyemeyiz. Zira bunun üniversitede eğitimi veriliyor. İki üniversite bitirdiğiniz belirtmişsiniz. Sizin ihtisas yaptığınız konuda da bizim cehaletimizin varlığını kabul edersiniz.
Biz burada güzel şeyler söylemek için durmuyoruz. Gerçekleri söylemek durumundayız. Sayın Yavuzcan da bir öneride bulundu.
Ben iptal davası ihtimal dahilindedir dedim. Ancak son ietinizden anladığıma göre, size borçlu olan kişi evi mal kaçırmak amacıyla 2004 de satmış. İİK 277 ve devamı maddeerine göre, kesin iptal sebebi.
Farkettiyseniz, sürekli yeni oluşumlar oraya çıkıyor. Avukat ile birlikte hareket etmenizi bunun için öneriyoruz. Tüm ayrıntılar aynı anda gündeme gelir ve çaresine bakılır.
Avukatların önden para istemesi normal. Zira kendisine istemese bile harç ve masraflar için ödeme yapmanız gerekiyor. Bu masrafları avukatın cebinden yapması suç.
Size önerim, derhal senetleri icraya verin. Daha sonra ya boşana ile borçlunun hissesine düşecek kısma haciz koyun ya da aciz vesikası alarak, evin hilelisatışından bahisle tasarrufun iptali davası açın.
BU arada senetlerde damga pulu kalktı. Pul parası vermek zorunda değilsiniz




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.