Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Kendim yatırdığım maaş haczi için iş yerine tekit yazısı göndermişler

03-03-2016 21:10:35 mastrangelo #

Kendim yatırdığım maaş haczi için iş yerine tekit yazısı göndermişler

merhaba,

halk eğitimde usta öğretici olarak çalışıyorum. bir borcumdan dolayı maaş haczi yazısı geldi 11. ayda.

az kalsın işten çıkarılıyordum. biz takip etmeyiz işten çıkarıcaz dediler. zor ikna ettim. hukuk bürosuyla görüştüm. iş yeriyle de görüştüler. kendisi elden yatıracak dediler buraya kadar herşey iyi.

kasım 350 TL
aralık 350 TL
ocak 300 TL

yatırdım şubat ayı için de 29 şubata kadar süre tanıdılar. dosyada 2 kişiyiz ben kefilim. asıl borçlu da sigortalı özel bir iş yerinde çalışıyor. onlar da kendin yatır demişler.

sonuç benim şubat ayı gecikmem var.
diğer kişinin ocak şubat var.

önceleri yatırıldı dekontları elimizde açıklamaya ay adı+ maaş haciz için yazdık hep.

avukatın ptt hesabına yatırdık.

geç yatırdığımız için bugün iş yerlerini aramışlar ortalığı ayağa kaldırdılar. halk eğitim müdürü beni aradı vs vs. tekit yazısı göndermişler. üstelik önceden zamanında avukatın ptt hesabına yatırdıklarımızı da saymayacaklarını söyledi telefondaki hukuk bürosu çalışanı siz geç yatırırsanız ben de böyle yaparım vs vs dedi tartıştık.

tekit yazısı daha gelmedi bu ilk gelen yazı. 4 aylık kesintiyi istiyorlar ikimizden de. toplamda 1250 TL yatırmışız onu görmüyoruz harici olarak borçtan düşecez dediler. bizi zor durumda bıraktılar.

ne yapmalıyım. burası avukatların sitesi vs vs nedir bu bazı avukatların anlayışsızlığı telefonda sesini yükseltmeler vs vs gerçi onlar avukat değil avukatların çalışanları. avukatla görüşmek istiyorum dedim yok avukatlar görüşmüyorlarmış.

ne yapmalıyız? ilk gelen tekit yazısından sonra borcumuz iş yerlerimiz üzerine geçer mi? icra dairesine başvursak avukatın ptt hesabına yatırdığımız tutarları saydırabilirmiyiz? teşekkürler.

- - - Updated - - -

Başvuru Metni: xxx DAİRESİNDE BULUNAN xxx NUMARALI İCRA DOSYAM NEDENİYLE AVUKATIN PTT HESABINA MAAŞ HACZİM İÇİN KENDİM ÖDEME YAPIYORUM. BU ŞEKİLDE HUKUK BÜROSUYLA ANLAŞTIK AMA BUGÜN POSTA İLE İŞ YERİME TEKİT YAZISI GÖNDERDİKLERİNİ VE İLGİLİ YAZIDA 4 AYLIK MAAŞ HACZİ TUTARINI TALEP ETTİKLERİNİ TELEFONDA YAPTIĞIM GÖRÜŞMEDE BELİRTTİLER. PTT HESABINA YAPTIĞIM ÖDEMELERİ KABUL ETMİYORLARMIŞ HARİCEN BORCUMDAN DÜŞÜLECEKMİŞ. KONU İLE İLGİLİ İCRA DAİRESİNE ŞİKAYETTE BULUNMAK VE PTT HESAPLARINA YAPTIĞIM ÖDEMELERİN İCRA DAİRESİ TARAFINDAN KABÜLÜNÜ RİCA EDERİM.

Bimere başvuru yaptım. Sonuç alabilirmiyim bilmiyorum. Yazılar büyük kusura bakmayın bimerden yapıştırdım.
03-03-2016 21:40:27 Şenol Eker #

Cevap: Kendim yatırdığım maaş haczi için iş yerine tekit yazısı göndermişler

Burası "avukatların sitesi" değil. Avukattan çok başka meslekten üyeler var. Mesajların çoğu da avukat olmayan üyelere ait. Örneğin benim hukukla ilgili bir işim yok.

Anlattıklarınızdan anladığım kadarı ile size kural dışı bir kolaylık yaparak maaşınızdan kesilmesi için işvereninize yazı göndermek yerine sizin sözünüze güvenerek sizin yatırmanızı kabul etmişler.
Sizin yapmanız gereken, maaşınız yatar yatmaz en önce bu ödemeyi yapmak iken, anladığım kadarı ile bunu yapmamışsınız.
Dolayısı ile verdiği sözü tutmayan taraf sizsiniz. Yaptığınız anlaşmayı siz bozmuşsunuz.
Yine söylediklerinizden anladığım kadarı ile "sayılmayan" bir şey de yok. Ödediğiniz paraları borcunuzdan düşecekler.
Şimdi siz anlaşmayı bozduğunuza göre, karşı tarafın da alacağını istemesi gayet normal.
Eğer bu anlaşmayı yazılı olarak yapmış olsaydınız, taahhüdü ihlal suçundan hapse girmeniz söz konusu olacaktı.
Yaptığınız bir hata var, ödemeleri dosyaya yapmak yerine avukatın hesabına yapmış olmak. İcra dosyasına yapsaydınız daha doğru olurdu diye düşünüyorum.
Umarım borcunuzu en kısa zamanda ödeyerek kurtulursunuz.
04-03-2016 00:11:31 mastrangelo #

Cevap: Kendim yatırdığım maaş haczi için iş yerine tekit yazısı göndermişler

İş verene yazı gönderdiler. avukat, iş veren ve ben kendim yatırmam şeklinde anlaştık. Avukat hesabımıza yatır dedi ben de yatırdım. Kalan eksik ödemeleri de 1-2 gün içinde zaten yatıracağım. 29 Şubat son dedi bana 5 gün gecikmiş olacak en fazla.

Kızdığım nokta kalan eksik ödemeler için değil de en baştan talep şeklinde iş yerine yazı göndermesi ve dalga geçer gibi benim elimde istediğimi yaparım siz icra dairesi hesabına yatırmadınız demesi. Bu nedenle de işgüzarlık yapması.
04-03-2016 00:28:23 Erdoğan Kırcalı #

Cevap: Kendim yatırdığım maaş haczi için iş yerine tekit yazısı göndermişler

Alıntı:

mastrangelo rumuzlu üyeden alıntı

Kızdığım nokta kalan eksik ödemeler için değil de en baştan talep şeklinde iş yerine yazı göndermesi ve dalga geçer gibi benim elimde istediğimi yaparım siz icra dairesi hesabına yatırmadınız demesi. Bu nedenle de işgüzarlık yapması.

Karşı taraf ta ,ödemeler aksadığı için kızmış demek ki,
ve emin olun işgüzarlık falan da değil, yapmak isterse yapar vs. vs.
05-03-2016 12:26:23 mastrangelo #

Cevap: Kendim yatırdığım maaş haczi için iş yerine tekit yazısı göndermişler

yaptılar vicdansızlar sağolsunlar. bu ayki maaş toptan onlara gitti.
05-03-2016 14:38:05 Erdoğan Kırcalı #

Cevap: Kendim yatırdığım maaş haczi için iş yerine tekit yazısı göndermişler

Odeyecegim sozu verip odememek te karsi tarafa karsi vijdansizlik yapmak oluyor.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.