Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

3600 gün ve 15 yıl Hakkı'nda

13-02-2016 20:18:14 ReaperS #

3600 gün ve 15 yıl Hakkı'nda

Herkese merhaba
Bir konuda siz değerleri kişilerin fikrini almak ve izlenmesi gereken yolu öğrenmek isterim.
3600 gün nedeni ile sgk dan evraklarımı alıp konuyu firmaya ilettim.İnsan kaynakları bunun en doğal Hakkı'mız olduğunu notere gerek olmadığını boşuna para ödemememizi söyleyerek evrak üstüne Aslı gibidir tarih adı ve soyadını yazarak evrakın fotokopisinde tarafımıza verdi.evrakların hazırlanması bir kaç gün Zaman verilmesini talep etti.Bende kabul ederek işime devam ettim .olay pazartesi günü yaşanmış olup perşembe günü insan kaynakları beni yanına çağırarak talebimin kabul edilmediğini mart sonuna kadar çalışmam gerektiğini belirtti bende kabul etmeyeçeğimi belirttim ve mesai sonuna kadar çalıştım.
Ertesi gün işe gitmeyerek çalışma bakanlığına giderek konuyu belirttim o Zaman noter tarafından bir yazı göndermemin doğru olaçağını ve evraklarımı verdikten sonra bir kaç gün devam etmiş olmadım güzel olduğunu söylediler sonrasında noter yolu kendilerine yazı gönderdim.
Tarafıma şirket tarafından cevap verilerek karşılıklı anlaşma yapıldığı mart sonuna kadar çalışaçağımı belirttiğimi fakat çalışmadığımı yazarak tazminat Hakkı'm olmadığını belirtilen noter yolu ile bir yazı aldım.

Tarafıma verilmiş olan bu cevaba cevap vermem gerekmektemidir acaba sonuçta ben çalışma bakanlığına dilekçemi verdim sizlerden gelecek cevaplara göre hareket etmek isterim herkese teşekkürler
14-02-2016 05:50:52 Erdoğan Kırcalı #

Cevap: 3600 gün ve 15 yıl Hakkı'nda

İşverene elden teslim ettiğiniz , noter kanalıyla gönderdiğiniz yazı içeriğinde o belgeye istinaden sözleşmenizi feshetiğinizi ve kıdem tazminatınızın ödenmesi talebinizi bildirmişmiydiniz?

Sizin gönderdiğiniz ihbar, kurumdan aldığınız ilgili yazı ve işverenin yanıtı ile birlikte iş mahkemesinde dava açıp alabilirsiniz haklarınızı.
14-02-2016 11:48:24 ceceli341 #

Cevap: 3600 gün ve 15 yıl Hakkı'nda

İlk işe girişiniz nedir?
İşverene önceden bildirme, ihbar öneli vermek gibi bir yükümlülüğünüz yok. Noterden iş akdinizi fesh ettiğinize dair belge dönderdiyseniz yeterli. İşverene tekrar cevap vermek gibi yükümlülüğünüz yok.


İşveren haklarınızı vermez ise dava açmanız gerekecek.
14-02-2016 13:08:26 Şenol Eker #

Cevap: 3600 gün ve 15 yıl Hakkı'nda

Alıntı:

ReaperS rumuzlu üyeden alıntı
Tarafıma şirket tarafından cevap verilerek karşılıklı anlaşma yapıldığı mart sonuna kadar çalışaçağımı belirttiğimi

Böyle bir belge imzaladınız mı? "Mart sonuna kadar çalışacağım" diye.
14-02-2016 21:59:47 ReaperS #

Cevap: 3600 gün ve 15 yıl Hakkı'nda

Cevap için teşekkür ederim .

2006 ağustos ayı ilk iş başı zamanımdı ama bize verilen cevap bizim hiç alakamız olmayan ve verilmeyen bir sözü yazıyor.

Hesapta biz onlara mart sonuna kadar çalışırız demişiz ama ne böyle bir söz nede bir belge var.

Yalan yanlış iftira ve kişiyi karalama adı altında ikinci bir dava açabilirmiyiz acaba
16-03-2016 23:52:00 ReaperS #

Cevap: 3600 gün ve 15 yıl Hakkı'nda

Öncelikle herkese çok cevap verdiği için teşekkür eder siz değerli avukatlarımıza saygımı sunarım.

Tarafımdan mart sonuna kadar çalışaçağıma dair imzalanmış hiç bir belge yok.

Şuan son durum olarak çalışma bakanlığından tarafıma gelen belgede işe giriş ve ayrılış tarihimin kanıtlandığı ve tazminat Hakkı'mın olduğu yazmakta.Son satırda ise işverinizle görüşüp haklarınızı almanızı aksi bir durum oluşarsa dava Hakkı'mın olduğu belirtilmiş.İşveren tarafından telefonla aranıp 6 gün senelik iznim olduğu bunun parasının ödenilecek olup başka hiç bir ödeme yapılmayaçağı tarafıma tekrar bildirilmiştir.

Şuan için dava açaçağım çalışma bakanlığımı bana avukat verecek ve dava açacak yoksa bizim işimiz bitti git avukata ver dava açmı diyecek. hiç bir tanıdık avukat yok Bursa'dan yazıyorum bu işte yol gösterecek avukatımız olacak birine ihtiyacımız var eğer bu konuda destek olmak isteyen var ise görüşebiliriz.10 yıllık çalışanım ve aynı şartlarda 2 kişiyiz birlikte hareket ettiğimiz için birlikte avukata vereçeğiz




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.