Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Yönetici değişikliği sonrasında banka hesabı yetki devri

24-12-2015 13:05:19 mehmetavsar #

Yönetici değişikliği sonrasında banka hesabı yetki devri

Merhaba,

Aralık 2015 ayında 72 dairelik sitemizin yöneticisi olarak seçildim. Divan heyetinden kat malikleri kurulunun imzalı tutanağını aldım. Yönetim kurulundaki diğer arkadaşlar genellikle şehir dışında olduklarından tek imza yetkisinin bende olmasına karar verdik ve karar defterinde bu kararı aldık. Kurul defteri ve karar defteri ile notere giderek sorunsuz şekilde sirküler çıkardım. Sirküler, muhtemelen bir şablon üzerinden oluşturuluyor ve üzerinde "üçüncü kişi ve kurumlar ile bankalar nezdinde yapılacak her türlü işlemde yetkilidir" gibi bir ibare var.

Bu evraklar ile birlikte sitemizin tek banka hesabının olduğu banka şubesine giderek durumu anlattım, yetki devri istedim ve internet bankacılığı kullanmak istediğimi belirttim. Yetki devrini görevli arkadaş hemen yaptı ancak internet bankacılığı için genel kurulda ayrı bir karar alınmış olması gerektiğini belirterek reddetti. Şubeden çıktıktan 1 saat sonra arayarak yetki devri için de genel kurulda ayrı bir karar gerektiğini söyledi ve yetkiyi kaldırdı. Bunun üzerine eski yöneticimizin imzalayacağı şekilde, bankadaki tutarın bana ödenmesi ve otomatik ödeme talimatlarının iptal edilerek hesapların kapatılması için bir talimat yazarak uygunluk kontrolü için bankaya gönderdim. Banka bana artık eski yöneticinin de yetkili olmadığını, 'hukuk departmanları ile yapılan onca yazışmadan sonra ne siz ne o yetkili değildir' diyerek bildirdi. Bunun üzerine kanuna uygun şekilde vekaletler toplayarak ve karar yeter sayısı ile (49 kat maliki) sitenin kapalı otoparkında bir genel kurul toplayarak bu kararları oy birliği ile aldık. Divan heyeti karar tutanağını hazırladı, imzaladı ve bana teslim etti. Bunu bankaya gönderdim, şimdi bunu da yeterli bulmadılar, "karar defterine yazılıp tüm kat maliklerini imzalarsa bu yetki yeterlidir" diyorlar.

72 daire ve 1 işyerinin hepsini toplamam belki aylar sürer. Yurtdışında olanlar var. Hesabımızda otomatik ödemeler olduğu için temel ödemeler yapılıyor ancak şu an yetkili kimse yok, hesap dökümlerini alamıyoruz, mizan hazırlayamıyoruz ve en önemlisi ödenmesi gereken bir kaç fatura var, ödenemiyor.

Bankanın bu tutumu haklı mıdır? Çok zor durumdayız. Konu hakkında görüşlerinizi rica ediyorum.

Saygılarımla,
Mehmet AVŞAR
24-12-2015 14:01:46 ceceli341 #

Cevap: Yönetici değişikliği sonrasında banka hesabı yetki devri

Eski yönetici hesap açtırırken ve hesapları kullanırken tüm kat maliklerinin oy birliği ilemi yaptı. Tamamen işgüzarlık. Aynı işlemi bizde yapıyoruz. İnternet bankacılığı için kararda belirtilmesini istiyorlar. Ama Şimdiye kadar oy nisabı isteyen bir banka görmedim. Böyle bir hakkıda yoktur.

Yönetici toplantıya katılanlar değil, Bağımısz bölüm ve arsa payı açısından yarıdan bir fazlası ile seçilebilir.Talebinizi yazılı olarak bankaya bildirin ve teslim ettiğinize dair belge isteyin. Üst düzey yetkili ile görüşün. Aksi halde hukuki haklarınızı arayacağınızı belirtin. Bu durum çok uzayacak ise eğer sonuçlana kadar, Mağdur olmamanız için, başka bir bankada kendi adınıza yada site adına hesap açtırmanızı öneririm İnternet bankacılığı ile ilgili söylediğinde haklıdır. Eski yöneticininde yetkili olmaması görev süresinin bitmesinden dolayıdır.
24-12-2015 14:34:04 mehmetavsar #

Cevap: Yönetici değişikliği sonrasında banka hesabı yetki devri

Sayın ceceli341,

Eski yöneticimiz hesap açma işlemini genel kurul sonrasında alınan bir yönetim kurulu kararı ile yaptı. Genel kurul tutanağında sadece kendisine "muteber bir bankada hesap açma görevi verilmiştir" yazıyor. Zaten bu görev verilmese dahi KMK gereği açma zorunluluğu vardır diye düşünüyorum.

Bugüne kadar ki tüm kat malikleri kurulu kararlarını da divan heyeti imzaladı. KMK sanırım tüm kat maliklerinin imzalamasını istiyor. Burada mı eksiğimiz var diye düşünüyorum ancak itiraz eden kimse yok, koyulmuş şerh yok. Bir de dediğim gibi, bankadaki ilk hesabın açılmasından önceki karar defterinde de tüm dairelerin imzası alınmadı. Genel kurul yapıldıktan sonra yönetim kurulu kararlara imza atarak tüm işleri hallediyordu.

Internet bankacılığı konusunda sıkıntı çıkınca ben başka bir banka ile çalışmak istediğimi çünkü çok yüksek masraf aldıklarını ve mutlaka internet kullanmak istediğimi belirttim. Muhtemelen bundan dolayı bir sıkıntı yaşıyorum.

Elimdeki divan heyeti tarafından imzalanmış ve bana tüm bankacılık işlemleri konusunda yetki veren bir maddenin olduğu genel kurul tutanağı ve imza sirküleri, benim yasal olarak bu hesabı devralmam için yeterli ise bankayı mahkemeye vermeyi planlıyorum.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.