Alıntı:
Ay_Parcasi2526 rumuzlu üyeden alıntı
8 senelik evli 2 çocuk annesiyim birisi 5 yasında diğeri 18 aylık esimle boşanmak istiyorum anlasalim diyorum yanaşmıyor bana devamlı çocuklarını bırak git diyor ayrıca ailesiyle oturuyorum ayrı evede çıkmıyor büyük oğlumun ustune düşüyorlar ufağına o kadar değil büyük oğlumu biraksam ufağıyla gitsem boşanabilir miyim hakkımı haksizmi olurum dayak yok ama hep kavga hakaret hicbir sosyal yasantim yok kisitlaniyorum tskler
Boşanma davaları ülkemizde iki şekilde görülür. Anlaşmalı ve çekişmeli.
Eşiniz anlaşmaya yanaşmıyor ise geriye kalan çekişmeli dava açarak boşanma talebinde bulunmaktır. Mahkeme bu kadar küçük iki çocuğun velayetini babaya vermeyecektir siz istemedikçe. Boşanabilmek için nedenlerinizin olması ve bu nedenlerin gerek belgelerle gerekse tanık beyanlarıyla ispatlanabilmesi gerekir. Evi terk ederseniz haklı gerekçelerle boşanma davası açmanız gerekir diye düşünüyorum aksi durumda sebepsiz yere terk etmiş olursunuz.
Kişisel tavsiyem ise boşanmak en son çare olmalı, daha iki yavrunuz da gerek anne gerekse baba şefkatine muhtaçken boşandığınızda, tüm bu yaşananların ileride çocuklarınız üzerinde nasıl etkisi olacağını şimdiden kestirmek çok güç.
Ancak boşanmak ve evden ayrılmak konusunda kararlıysanız iki çocuğunuzu da yanınızda götürebilirsiniz, mahkemeden hem çocuklar için hem de kendiniz için tedbir nafakası talep edebilirsiniz. (çalışıyorsanız sizin için nafakaya hükmedilmez büyük ihtimalle)