Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Tüketici hakem heyeti kararına banka 15 gün değil 2 ay sonra itiraz etti

26-02-2015 00:48:59 yellovstar #

Tüketici hakem heyeti kararına banka 15 gün değil 2 ay sonra itiraz etti

Merhabalar
Konunun uzmanı kişilere sormak istediğim birkaç soru var.Öncelikle olayı kısaca anlatayım.
Sinop ili ayancık ilçesinde bir banka şubesinden kredi çektim. Daha sonra İzmir'e taşındık. İzmir'de aynı bankanın bir şubesine ayancık şubesine iletilmek üzere dekont talebi ile dilekçe verdim. Ayancık şubesi bana dekont yerine hesap ekstresi gönderdi.Ekstrede kredi kullandığım gün hesabımdan 188,10 tl FF kısaltmasıyla kesilen ücretin dosya masrafı olduğunu düşünerek Güzelbahçe TSHH ne başvurdum. TSHH nin bankadan istemiş olduğu savunmaya banka herhangi bir cevap vermemiş. Dolayısıyla TSHH lehime karar verdi. Karar bana ulaştıktan sonra bir ay kadar bekledim tabi ben hala bu ücretin masraf olduğunu sanıyordum. Baktım bankadan ses çıkmıyor şubeyi aradım- Karar yazısının bize ulaşıp ulaşmadığını bilmiyoruz sizdeki örneğini faks ile gönderebilirmisiniz dediler bende faksladım. Şube karar yazısını merkeze iletmiş merkez yaptığı incelemede söz konusu ücretin benden kesilmediğini fark etmiş dolayısıyla tüketici mahkemesine başvurmuş. Şimdi size sorum şu:
1-Savunma dilekçesi yazmak zorundamıyım?
2- Duruşmaya gitmem gerekiyormu?
3- Büyük ihtimalle banka 15 gün itiraz süresini çok çok aştıktan sonra başvurdu buna rağmen dava neden kabul edildi?
4- 15 günlük dava süresini aştığı teslim mazbatasında belli olduktan sonra sizce hakim direk davayı düşürürmü?
5- Ben bankayı arayarak sehven olmuş ben sizden bu parayı talep etmiyorum dememe rağmen banka bana bu davayı açtı sizce sonucu lehimemi olur aleyhimemi ?
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.
26-02-2015 02:01:43 ceceli341 #

Cevap: tüketici hakem heyeti kararına banka 15 gün değil 2 ay sonra itiraz etti

Tüketici mahkemesine gidip bankanın dava dilekçesini alın önce. Banka hangi gerekçe ile itiraz etmiş ve itirazını neye dayandırmış. Evet 15 günlük itiraz süresi var ama . burada durum farklı. Ayrıca bankalarDiğer kanunları kullanıp. 15 gün geçtikten sonra bile itiraz etmemin yolunu buluyorlar. Durumu anladıktan sonra buradan yazarsınız.
26-02-2015 09:51:22 yellovstar #

Cevap: tüketici hakem heyeti kararına banka 15 gün değil 2 ay sonra itiraz etti

Dava dilekçesi ve tüketici mahkemesinin tensip tutanağı zaten bana ulaştı.
Dava dilekçesinde:
Davalıdan kullanmış olduğu tüketici kredisi kapsamında ekte sunulu hesap hareketlerindende anlaşılacağı üzere sadece 10 tl istihbarat ücreti masrafı tahsil edilmiş ise de hakem heyeti hatalı olarak 188,10 tl masrafın iadesine karar verilmiştir. oysaki davaya konu hakem heyeti kararında bu dikkate alınmadan 188,10 tl iadeye karar verilmiş olup karar, iade nedeniyle hatalı olup iptali gerekmektedir.
Davacı dilekçesi bu şekilde.
Ben bu avukatı aradım 15 günlük süreyi aşmanıza rağmen nasıl dava açtınız diye sordum oda bana banka ne zaman teslim aldığını bana bildirmedi bilgim yok dedi . Yani avukat bile sanırım teslim mazbatasının tarihinden bihaber.
26-02-2015 11:00:07 ceceli341 #

Cevap: tüketici hakem heyeti kararına banka 15 gün değil 2 ay sonra itiraz etti

Mahkeme tutanağı değil davacının dilekçesindeki iddiada önemli, Sürelere uyulması gerekir.

Siz savunma verin Süreye uyulmadığından davanın reddini talep edin. Savunma vermezseniz iddiaları kabül etmediğiniz anlamına gelir. Davaya gitmezseniz dava yokluğunuzda devam eder. Davayı kaybederseniz karşı tarafın avukatlık ücretini ve diğer masrafları ödemek zorunda kalırsınız.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.