Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Şufa Davası Hakkında

25-01-2015 01:04:09 SiNFuL #

Şufa Davası Hakkında

Öncelikle Merhaba

Ben 2013 Yılının 7 ayında 2 adet ticari imarı olan arsa hissesi aldım 9 hisseli aynı kişiler hisse sahibi olan 2 arsa. daha sonra bu kişilerle anlaşıp arsanın 1 tanesini satıp ortak hesap açıp üzerine ortak hesapdan para ekleyerek 2. arsaya inşaat yaptık 6 adet dükkan yaptırıp 6 adet arsa payına göre kat mülkiyeti alıp 6 dükkandada 9 kişinin hissesi olcak şeilde tapu aldık. Buraya kadar herşey yolunda. Sorum şu şufa hakkı diye birşey duydum bu beni etkilermi biz hiç bir şekilde şufa hakkından vazgeçme vs. ile ilgili birşey imzalatmadım. Sonuç olarak imarlı arsa ya dükkan yaptırıp kat mülkiyeti çıkardık herkez cebinden para verdi ortak vekalet verdik vs. vs. ve yeni kat mülkiyetli tapu aldk şuı an dan sonra şufa hakları veya ben bu arsaları raiş bedeli düşük gösterdiğim için benden şufa davası açıp alabilirlermi.

Önemli Not : Diğer hissedarlar bu arsayı miras yolu ile intikal etmiştir.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
26-01-2015 20:44:19 SiNFuL #

Cevap: Şufa Davası Hakkında

Arkadaşlar sürekli takip ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim . Şimdiden ilginiz için teşekkürler.
18-02-2015 13:52:48 DRL_Gayrimenkul #

Cevap: Şufa Davası Hakkında

Şufa Hakkı bir önalım hakkıdır. Yani hissedarların , hissadar olmayanlara yani dışardan kişilere tapuya konu olan taşınmaz üzerindeki öncelikli alım durumudur. Bu hakka sizin sahip oldugunuz kadar diğer hissedarlarda sahiptir.

Ortak olarak alınan veya ortak olunan bir gayrimenkulde bulunan bir hisse satılacağı zaman, öncelikle diğer hissedarlara satılacak olan hisseyi alıp almayacakları sorulması gerekir ancak mevcut hissedarların bu satış işleminden önce satın almama beyanları ( yazılı veya sözlü olması farketmez ) mevcut işlem için şufa hakkını ortadan kaldırmaz. Şöyle ki şufa hakkı hisseli gayrımenkullerin satışından sonra ortaya çıkan bir haktır bundan dolayıdır ki satış öncesinde yapılan anlaşmaların hukuken bir bağlayıcılığı yoktur.

Eğer paylı mülkiyete konu olan bir taşınmazın hissedar olmayana satışı sonrasında, mevcut hissedarlar satış işleminden sonra şufa haklarını kullanmak suretiyle dava açabilirler, dava süresi gayrımenkül satışından sonra bildirim yapılmamış ise taşınmazın edinildiği tarih itibarı ile 2 sene, gayrımenkül satışından sonra noter aracılığı ile yeni malikin mevcut gayrımenkül maliklerine bildirim yapması durumunda ise 6 aydır.

Bu süreler içerisinde dava açılmamışsa diğer hissedar malikler şufa haklarını kaybetmiş sayılırlar.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.