Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

ihbar ikramiyesi hakkında

12-01-2015 16:15:06 a46 #

ihbar ikramiyesi hakkında

arkadaşlar ben 2 seneden beri oturduğum ev sahibimi kirayı düşük gösterip istisna tutardan aşağı gösterdiği için ihbarda bulundum.dilekçede ihbar ikramiyesini yüzde %10 olarak belirttim ve evime geldiler eşim görüşmüş benle dedikleri uyuştu ve maliyeye gittim imzamı attım ancak ihbar ikramiyemi vermediler gittiğimde böyle bişeyin olmadığını söylediler ne yapmam gerekiyor.
12-01-2015 18:11:54 Abdullah Yaman #

Cevap: ihbar ikramiyesi hakkında

Evdeki hesap çarşıya uymamış anlaşılan.. Şimdi ev sahibiniz sizi evden de çıkartır, taşınma masrafı, depozito, boya - badana, temizlik derken bir de masrafa girersiniz..

Size birde benzer bir olayın haberini ekleyeyim..

Babası ve kardeşleriyle ortağı olduğu Huzur Giyim'i vergi kaçırdığı gerekçesiyle Maliye'ye ihbar eden Abdullah Gençal, ihbar tazminatını alamamasını protesto etti.


12 milyon liralık tahsilat sonrası ödül olarak kendisine verilecek 1.2 milyon liralık ihbar tazminatını alamayan Abdullah Gençal, “Maliye, mahkeme kararına rağmen 2 yıl önce ödemesi gereken ödülü vermiyor. Bile bile suç işleyerek karşı geliyor. Buna maliyenin her birimi ayrı ayrı komik gerekçeler sunarak cevaplar veriyor. Şimdi tek dileğim ve temennim devletimizin saygınlığını zedeleyen tüm bu yanlışlıkların giderilmesi ve sayın başbakanın konuya müdahale etmesidir” dedi.


Suçlular ödüllendiriliyor, ihbar eden cezalandırılıyor

Cevizlibağ'daki İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Ek Hizmet Binası önüne saat 12:00 sıralarında gelen Abdullah Gençal, önce basın mensuplarına 4 sayfalık basın bülteni ve içinde açılan davalarla ilgili dökümanların bulunduğu bir CD dağıttı. Daha sonra basın açıklaması yapan Abdullah Gençal, aile şirketini ihbarından sonra 3 yıldır yaşadığı olumsuz süreçten kısaca bahsetti. Cumhurbaşkanlık ve Başbakanlık'a tehdit edildiği konusunda defalarca ihbarlarda bulunduğunu belirten Abdullah Gençal, “Emniyet birimlerine de gerekli bilgiler verilmesine rağmen can güvenliğimin koruma altına alınması anlamında, emniyet birimleri bu güne kadar hiçbir somut adım ve ciddi bir çalışma yapılmamıştır. Aksine benim hapse atılmam konusunda traji-komik bir yargılama süreci başlamıştır. Bu ülkede maalesef suçlular ödüllendiriliyor. Yolsuz ve hırsızları ihbar eden adeta cezalandırılıyor” dedi.

"Tabutuma mı koyacaksınız" pankartı

Abdullah Gençal basın açıklamasının ardından üzerinde “Yolsuzluklar ile mücadele edeceğiz, Hırsızları ihbar edin diyen bu hükümet. Devletin saygınlığına, devlete olan güvene zarar veriyor. Mahkeme kararlarını uymuyor, sözünü tutmuyor. Yolsuzlukları ihbar edene ödülü verilmediği gibi, hayatı da hiçe sayılıyor. Devleti soyan hırsızlar ise bu şekilde adeta ödüllendirilmiş oluyor. Sayın Başbakanım daha ne kadar bekletileceğim. Ödülümü tabutumamı koyacaksınız” yazılı pankart açtı.

Babası hissesini aldı

Huzur Giyim’in patronu Turgut Gençal, 1990’da şirket yönetim kuruluna oğulları Abdullah, Hulusi ve Bahadır’ı aldı. Abdullah Gençal’ın adı magazin dünyasından ünlü isimlerle anılmaya başlandı. Turgut Gençal, 1991’de oğlu Abdullah'a verdiği Huzur Giyim’in yüzde 23’lük hissesini geri aldı. Abdullah Gençal alınan hisseleri karşılığında 4,5 milyon dolar alacağı olduğunu iddia etti. Buna karşılık babasından 800 bin dolar aldı.


Abdullah Gençal, 2007’de Huzur Giyim’in vergi kaçakçılığı yaptığını Maliye’ye ihbar etti. Huzur Giyim’in defter ve kayıtlarını da Maliye’ye teslim eden Abdullah Gençal’ın ihbarı üzerine şirket merkezine baskın yapıldı. Huzur Giyim’in ortakları Turgut, Hulusi ve Bahadır Gençal hakkında vergi kaçakçılığından dava açılırken şirkete de 23 milyon lira vergi cezası yazıldı. Maliye şu ana kadar bunun 12 milyon lirasını tahsil etti.

Maliye'ye dava

Bunun üzerine yüzde 10 oranında ihbar tazminatı için Maliye’ye başvuran Abdullah Gençal, kendisine 1,2 milyon lira ödenmesi talebinde bulundu. Ödeme yapılmadı. Gençal Boğaziçi Vergi Dairesi Başkanlığı aleyhine dava açtı. İstanbul 5. Vergi Mahkemesi 22 Mart 2010'da verdiği kararda Maliye’nin 30 gün içinde 1,2 milyon TL tutarındaki ihbar tazminatının ödenmesine hükmetti. Abdulah Gençal’ın başvurduğu üzerine Gelir İdaresi Başkanlığı, ihbar tazminatının ödeneklerle karşılanamayacağını bildirdi. Bunun üzerine Abdullah Gençal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak yaşadıklarını anlattı.
13-01-2015 13:04:52 a46 #

Cevap: ihbar ikramiyesi hakkında

tşk ederim fakat ben evden çıkacağım zaten ev aldım ancak ev sahibi iyi niyet kurallarına uymamıştır.onun için şikayette bulundum fakat ihbar tazminatımı alamadım nedendir cvplarınız için teşekkür ederim
14-01-2015 11:39:32 Abdullah Yaman #

Cevap: ihbar ikramiyesi hakkında

Bence sebebi 2 senedir oturup yapılan hukuksuzluğa şahit olmanıza rağmen şikayette bulunmamış olmanız olabilir, ya da usulüne uygun şikayette bulunmamış olabilirsiniz.
Bir başka açıdan bakıldığında işlenen suçun tarafı durumundasınız. Kiralayan sizsiniz, parayı ödeyen sizsiniz, şikayet eden yine sizsiniz.
Ev sahibiniz kirayı beyan ediyor ancak Maliye bankalar / ptt ve diğer havale yollarını kontrol ederek, beyanda bulunanın iradını tespit ediyor.
Eğer siz ev sahibinizin hesabına (atıyorum) 700 TL kira olarak yatırıyorsanız ve ev sahibiniz kirayı 350 TL gösteriyorsa sizde beyanı düşük gösterdiğini biliyor da 2 sene boyunca susmuş sanız siz de suçun tarafısınız demektir.
Bana kalsa 2 sene boyunca bildiğiniz halde bu suça göz yummuş olmanız nedeni ile sizin hakkınızda da suçu ve suçluyu korumak kollamak saklamak nedeni ile dava açardım.
14-01-2015 12:11:07 a46 #

Cevap: ihbar ikramiyesi hakkında

http://ekonomi.haberturk.com/emlak/h...ar-et-odulu-al
14-01-2015 12:19:50 Abdullah Yaman #

Cevap: ihbar ikramiyesi hakkında

Sayın üye ben " o " dediğinizi bırakamam, bırakırsam imzama (BİR ÜLKEDE NAMUS ERBABI OLANLAR DA NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA, O ÜLKE İÇİN KURTULUŞ UMUDU YOKTUR" İsmet İNÖNÜ)aykırı hareket etmiş olurum.
Siz 2 yıl boyunca Devlete karşı işlenen bir suça iştirak etmişsiniz, yani suç ortağısınız, ayrıca 2 sene boyunca suçu ve suçluyu korumuş, kollamış saklamışsınız, bu durumda sizin hakkınızda da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmak lazım.
Ev sahibiniz ve siz vergi kaçırmaktan dolayı yargılanmalısınız.
Hukukun en temel ilkesi " hiç kimse kendi kusurunu kullanarak avantaj elde edemez" der.
Siz hem suçlu hem de karlı olmak çabası içerisindesiniz.
İsterseniz vergi dairesini ve görevlileri dava edebilirsiniz. Şikayet dilekçenizi yazıp önce Vergi Dairesine başvurun, yanıt alamazsanız Savcılığa suç duyurusunda bulunun " hakkım olanı vermiyorlar" diye, Savcı da kim kimin hakkını gasp etmiş tespit etsin.
Duyarlı bir vatandaş olarak; yazmış olduğunuz bu iletileri inceleyip, hukuka aykırılığını tespit edip, Bulunduğunuz ildeki Cumhuriyet Savcılığına göndermeye çalışacağımdan emin olabilirsiniz.
Ne sizin ev sahibinizin vergi kaçırmaya ne de sizin bu suça göz yummaya hakkınız yok.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.