Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

İCRA

08-01-2015 14:23:58 mehmetalkir #

İCRA

MaaŞima İcra yolu İle 4/1 İne hacİz getİrİldİ borÇ Ödendİkten sonra 2.150 tl lİk borca 780 tl cİvarinda faİz olduĞu belİrtİldİ ortalama 8 ayda borÇ bİttİ bu faİz borca gÖre Çok fazla deĞ İlmİdİr bunun hesabi nasil yapilmaktadir veya haksiz yere alinan paralari alma Şansim varmi nereye nasil mÜracaat etmem gerekİyor.
08-01-2015 14:29:39 ismail kılaz #

Cevap: İCRA

Takip hukuku açısından yapabileceğiniz bir şey yok. Çünkü takip, yani borç kesinleşmiş, borcu ve fer'ilerini zımnen dahi olsa kabul etmiş durumdasınız. Fazlaya dair tahsil iddianızı Sebepsiz Zenginleşme Veya Menfi Tespit davası konusu yapabilirsiniz. Sunacağınız delillerin sıhhatine göre davayı kazanırsanız fazlaya dair ödediklerinizi faizi ile geri alırsınız. Şartları varsa asıl alacağınıza tatbik edilecek % 40 tazminata da hak kazanabilirsiniz. Fakat kaybederseniz kuvvetle muhtemel bu kez siz % 40 tazminat ödersiniz.
08-01-2015 14:34:14 mehmetalkir #

Cevap: İCRA

icra edilecek borç faizi ile beraber hesaplanıp maaşımdan kesilmiyor mu zaten borç bittikten sonra 8 ayda 2150 tl lik bir borca hemen hemen paranın yarısı kadar faiz uygulana biliyormu
08-01-2015 14:38:43 Erdoğan Kırcalı #

Cevap: İCRA

Alıntı:

mehmetalkir rumuzlu üyeden alıntı
icra edilecek borç faizi ile beraber hesaplanıp maaşımdan kesilmiyor mu zaten borç bittikten sonra 8 ayda 2150 tl lik bir borca hemen hemen paranın yarısı kadar faiz uygulana biliyormu

Parça parça sormak yerine,
konuyu açıkça yazsanız, daha net cevaplar alabilirsiniz.
08-01-2015 14:45:46 ismail kılaz #

Cevap: İCRA

Kanaatime göre yanıldığınız nokta; borcun maaşınızdan taksitler şeklinde kesilerek tasfiye edişmiş olması. İcra İflas Hukuku gereğince yapılan kısmî tahsilatlar öncelikle faiz ve diğer fer'ilerden düşülür. Gözden kaçırdığınız bu. Sizin sorunuz bu uygulama hakkaniyete uygun mudur noktasında. Ne yaparsınız ki uygulama bu yönde. Faize ve fer'ilerine itiraz hakkınızı çoktan kaybetmişsiniz. Şimdi yapabileceğiniz bir önceki cevabımda ki gibidir. Kolaylıklar dilerim.
08-01-2015 14:50:32 mehmetalkir #

Cevap: İCRA

teşekkür ederim kolay gelsin
08-06-2015 07:55:28 Akr3pKral #

Cevap: İCRA

Merhaba, Yeni konu yerine buradan bir soru sormak istiyorum. Abim borcu yüzünden icra yolu ile oturdugumuz evdeki bir hissesi satışa çıktı. Birinci icra satışında alıcı bulunamadı ve bir sonraki ayda tekrar satışa çıkacak.Şayet tekrar alıcı çıkmazsa doğruysa artık evdeki mallarada icra gelmiyor diyorlar.. Peki bu süreç nasıl devam edecek. Aralarında bankada dahil,belediye,vergi dairesi ve 3 kişi toplamda 6 alacaklı var. Bunun hapis cezası varmı varsa ne kadar yatıyor. borç öeninceye kadarmı yatıyor. nasıl oluyor. Aydınlatırmısınız.
16-06-2015 22:54:43 insect #

Cevap: İCRA

Merhabalar;

Dünden berri internette aramadığ yer kalmadı ama bu platformda soruma cevap bulabileceğimi umaraktan ilk mesajım olacak.

Umarım yanlış yerde soruyu sormuyorumdur.Eğer yanlış yerde soyduysam gereken konuya taşınmasını Modarötör arkadaşlarımdan rica ederim.

Dün itirariyle maaş hesabıma 'e haciz-bloke' başlığıyla hesabım blokelendi.İşyeri açmıştım oradan kalan vergi borcu ve ayrı bir vergi dairesinde öğrenim kredisinden dolayı.

Bugün işyerimden dolayı olan vergi dairesiyle taksitlendirme için görüştüm ve 3850 TL borc için benden 1850'sını yatırırsam ancak kalan mıktarı taksıtlendırebılecegımı soyleyınce,6200 TL öğrenim kredisi olan vergi dairesini aramadım bile.

bankalara olan borçları az çok bılıyorum maaşın 1/4 u kesılıyor,yeni bir işe başladıgım için bankaların haciz yazıları şirketime ulaşmamıştı ve bankalar kesinti yapmıyordu.

Sorum şu; Taksitlendiremediğim için,bankalarda olduğu gibi yine maaşımın 1/4 u kesılip gerı kalan tutarı çekebilirmiyim?

Yoksa hesabımı kullanabilmem için illa ödeme mi yapmam gerekıyor?

Şimdiden çok teşekkürler,soru biraz uzun oldu ama yaptığım işlemleride anlatmak istedim.
17-06-2015 08:09:07 Erdoğan Kırcalı #

Cevap: İCRA

Konuyu incelemenizi öneririm.
https://www.hukuki.net/showthread.php...825#post452825




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.