Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Mahkeme Yargıtay kararına uymak zorunda mı?

29-09-2014 14:31:08 MUTLU05 #

Mahkeme Yargıtay kararına uymak zorunda mı?

Merhaba;
Eski çalıştığı işyeri 2009 yılında beni tazminatsız işten çıkarıtmış olup açmış olduğu geri iade davasını 2012 yılında mahkeme ve Yargıtay kararı ile kazandım.İşyeri hesaplamaları hatalı ve eksik yaptığı için 2012 yılında tekrar ücret davası açtım mahkeme 1,5 sene sürdü dava karşı tarafın itirazi üzerinde 2 kere bilir kişi gönderildi kazandım ancak temize gidildi Yargıtay ise bugün mahkemenin yanlış karar verdiğini davayı bozması gerektiğini kararın yanlış olduğunu beyan etmiş.Duruşma günü vermiş x bir tarihe
Avukatım mahkemenin vermiş olduğu karar karşısında Yargıtay ile ters düşmemek için aynın kararı verebilceğini söyledi ancak yinede itiraz edip tekrar göndereceklerini belirtti.
Avukatım böyle bir şey karşısında şaşırdığını kararın yargıtayın onamasını beklediklerini söyledi.Nasıl oluyorsa mehkeme ile Yargıtay bu kadar ters düşebiliyor mahkemenin 2 bilir kişi raporu karşında verdiği karar Yargıtay bozulması lazım deyim tekrar gönderiyor. Çalışan olarak hakkımı bu durum karşısında nasıl arayacağız.Avukatım umutsuzluğa kapılmamamı söylüyor ancak yargıtayın kararına mahkeme uyacaktır diye düşünüyorum.Böyle bir durum karşısında hakkımı nerede arayabilirim.Anayasa mahkemesi yada Ahim'e başvuru yapabilirmiyim.

Bilgi ve önerilerini rica ediyorum.Tşkr.




saygılar.

- - - Updated - - -

Bilgi ve önerilerinizi rica ediyorum.Tşkr
23-11-2014 17:22:45 Av.Basri Gungoren #

Cevap: Mahkeme Yargıtay kararına uymak zorunda mı?

Mahkemelerin yargıtay kararlarına uyma zorunluluğu yok. Hakim eski kararında ısrarcı olursa, direnme kararı verebilir. Ancak yargıçların çoğu yargıtayın kararına uyma yönünde karar veriyorlar. Avukatınız doğru söylemiş.
30-06-2018 22:38:10 MUTLU05 #

Mahkemenin Kararı ve Genel Hukuk Kurulu kararı hak

Merhaba;
2009 geri iade davası açmıştım dava 2011 de bitti kazandım daha sonra Avukatımla birlikte eksik ücret davası açtık ancak karşı taraf itiraz etti mahkeme karşı tarafın itirazı üzerinde ve 2 kere bilir kişi atadı bilirkişi bizi talebimizi doğruları mahkeme hakimi davayı sonlandırdı temiz yolu açık dedi karşı taraf sonra davayı yargıtaya taşıdı yargıtay kararı davayı bozma yönünde oldu mahkemeye geri gönderdi. Mahkemede hakimi kararın arkasında olduğunu belirterek tekrar geri gönderdi dava genel huku kuruluna düştü 2018 kadar arşivde bekledi ve bu tarihte şuan incelemeden olduğunu görüyoruz bu arada noksan ikmali (iade) oldu sonra tekrar geri gitti inceleme şuan

Bu durumda kararı Genel hukuk kurulumu verecek yargıtayımı karar ne yönde olur bilgi rica ederim bu tarz örnek davaların. Sonucu ne olur bu kadar uzun sürmesi normalmidir.

Teşekkürler




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.