Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Kazanılmış Hak ile ilgili bir soru

09-09-2014 14:25:09 niko36 #

Kazanılmış Hak ile ilgili bir soru

Merhaba ben bir kamu kurumunda uzman yardımcısıyım ve 666 sayılı khk'ya tabiyim. Yani uzmanlık sürecinde başarısız olursam düz memurluğa düşüyorum ve maddi olarak ciddi anlamda kaya uğruyorum.

Yalnız ben uzman yardımcısı olmadan önce başka bir kurumda 657'ye tabi mühendis olarak çalıştım. Bu benim için bir kazanılmış hak teşkil ettiğine göre, eğer uzmanlık sürecinde başarısız olup da kurum beni düz memurluğa atarsa, mahkemeye gitsem mühendis olarak atanabilir miyim?

Yani 666 sayılı khk'daki hükümler benim durumumdaki birine uygulanabilir mi?
09-09-2014 14:42:11 battow #

Cevap: Kazanılmış Hak ile ilgili bir soru

657 den nasıl çıktınız ?Kendiniz mi istifa ettiniz?
09-09-2014 14:50:21 niko36 #

Cevap: Kazanılmış Hak ile ilgili bir soru

Alıntı:

battow rumuzlu üyeden alıntı
657 den nasıl çıktınız ?Kendiniz mi istifa ettiniz?

Hocam yanlış anladınız, 657'ye tabi mühendis iken kurumlar arası nakil ile 657'ye tabi uzman yardımcısı oldum. Uzman yardımcılığı kazandım, ve muvafakat alarak geçtim.

Fakat uzman yardımcılığında, uzmanlık sürecinde(tez, mevzuat sınavı falan) başarısız olunursa memur unvanlı kadroya atanma durumu var. Ama ben daha önce mühendis olduğum için, başarısız olsam bile mühendis olmam gerekir diye umuyorum. Zira mühendis 3000 tl alırken memur 2000 tl alıyor. Memur unvanlı kadro daha düşük.
08-10-2014 10:31:36 niko36 #

Cevap: Kazanılmış Hak ile ilgili bir soru

arkadaşlar sanırım kendimi iyi açıklayamadım. Uzman yardımcıları 666 sayılı khk'ya tabiler. (ve tabii ki 657'ye, zaten 666 sayılı khk 657'nin bir parçası) Yani 3 senelik bir uzmanlık süreci sonunda tez vermek zorundalar ve kurum mevzuatı ile ilgili bir sınava girmek zorundalar. Eğer başarılı olurlarsa uzman oluyorlar, olamazlar ise memur unvanlı bir kadroya atanıyorlar. Yani vhki falan gibi.

Fakat benim özel bir durumum var. Ben daha önce 8.5 ay kadar 657'ye tabi mühendis olarak çalıştım. Yani oradan bir kazanılmış hakkım var. Ama diğer taraftan kurumun yönetmeliği (ki dayanağı 666 sayılı khk'dır) uzman olmakta başarısız olan düz memur unvanlı kadroya atanır diyor.

Yani kanunlar arasında bir çakışma var.
16-10-2014 20:03:22 Çobanoğlu #

Cevap: Kazanılmış Hak ile ilgili bir soru

Anladığım kadarıyla Teknik Hizmetler Sınıfında Mühendis iken sınavla ve kendi talebinizle uzman yardımcısı olarak atanarak GİH sınıfında 666 sayılı KHK çerçevesinde çalışmaya başlamışsınız. Bu durumda sınavı kazanıp uzman olarak atanmaya uğraşmalısınız.
18-10-2014 13:20:21 niko36 #

Cevap: Kazanılmış Hak ile ilgili bir soru

Alıntı:

Çobanoğlu rumuzlu üyeden alıntı
Anladığım kadarıyla Teknik Hizmetler Sınıfında Mühendis iken sınavla ve kendi talebinizle uzman yardımcısı olarak atanarak GİH sınıfında 666 sayılı KHK çerçevesinde çalışmaya başlamışsınız. Bu durumda sınavı kazanıp uzman olarak atanmaya uğraşmalısınız.

evet aynen böyle oldu. Zaten uzman olmaya çalışacağım ama en kötü ihtimali merak ediyorum. Yani uzmanlığı başaramazsam düz memur olma riskim var mı yoksa daha önce mühendis olarak çalıştığım için kurum beni mühendis olarak atamak zorunda mı. Bunu merak ediyorum.

- - - Updated - - -

Mühendislik unvanından kendi isteğimle vazgeçtim doğru ama bu kazanılmış haktan vazgeçmek demek değildir. Bildiğiniz gibi devlet memurluğunda bir unvanı elde ettiğiniz zaman daha alt bir unvanda çalışamazsınız, eşdeğer ya da daha üst bir unvanda çalışmak zorundasınız. Öte yandan 666 khk'ya tabiyim ama uzmanlık sürecinde başarısız olursam ve düz memur yaparsa kurum beni, kazanılmış hakkıma tecavüz etmiş olacak.

- - - Updated - - -

Ben mühendis iken uzman yardımcılığını kazandım ama muvafakatla geçtim şu anki kurumuma, yani istifa gibi bir kesinti yok arada. Hatta şu anki kurumundaki özlük dosyamda da eski unvanım gözükmekte. Yani memuriyete başlangıcımda mühendistim, şu an uzman yardımcısıyım. Fakat özlük dosyamda daha önce "mühendis" unvanında çalıştığım gözükmekte. Dolayısı ile memur unvanlı bir kadroya atanırsam, daha önce ihraz ettiğim daha üst bir kadro olan mühendislikten daha düşük bir kadroya atanmış olacağım. Bu da hak yenmesidir bana göre. Ama olayın hukuki yönünü tam bilimiyorum.
18-10-2014 13:41:26 Çobanoğlu #

Cevap: Kazanılmış Hak ile ilgili bir soru

Uzmanlığı kazanamaz iseniz memur olarak atanacağınızı bile bile kendi talebinizle uzman yardımcılığına atanmışsınız. Bu durumda diğer uzman yardımcılarıyla aynı statüyü kabul etmiş bulunuyorsunuz. Üstelik kurum değiştirmişsiniz. Eğer uzmanlığı kazanamaz iseniz işiniz zor gibi ancak yine de mahkemeye müracaat edebilirsiniz.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.