Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Yeni Yayınlanan Yönetmelikle Kurumlar Arası Yatay Geçişte Verilen Hakların Geri Alınması

27-06-2014 12:54:49 Yatay Geçiş #

Yeni Yayınlanan Yönetmelikle Kurumlar Arası Yatay Geçişte Verilen Hakların Geri Alınması

Öncelikle herkese merhaba,
2011 yılında kurumlar arası yatay geçiş yaptım. Resmi Gazete ’de 24 / 4 / 2010 tarihinde yayınlanan, 27561 sayılı yönetmeliğin 11.maddesinin 10.bendindeki hükme göre intibağım yapıldı ve almış olduğum derslerden muaf tutularak ortalamam sıfırlandı.Bu yönetmelik doğrultusunda öğrenci işleri ve intibak komisyonu tarafından, sadece Selçuk Üniversitesi’nde görmüş olduğum öğrenim sonucunda yapmış olduğum genel ağırlıklı not ortalamamın mezuniyette dikkate alınacağı tarafıma bildirildi.Böyle bir uygulama sonucunda mağdur oldum fakat daha sonra bu durumu kabullendim.Bu uygulama sonucunda genel ağırlıklı not ortalamamı 0 kabul ederek eğitimime devam ettim ve eski üniversitemde almış olduğum derslerin notlarını, (yatay geçiş yaptığım üniversite tarafından muaf tutulduğumu ve bu derslerin ortalamasının dikkate alınmadığını bilerek) yükseltme ihtiyacı duymadım.Bu doğrultuda eğitimimi devam ettim ve bu üniversitede Bölüm 1.liği ünvanını aldım ve otomasyon sistemine sadece bu üniversite yapmış olduğum not ortalaması girildi.Mezuniyet işlemleri için öğrenci işlerine başvurduğum zaman ilgili memurlar tarafından yönetmeliğin değiştiği ve hala üniversite ile ilişkimi kesmediğim için bu yönetmelikteki değişikliklerin tarafıma uygulanacağı bildirildi.2 / 5 / 2014 tarihinde Resmi Gazete ’de yayınlanan 28988 sayılı yönetmeliğin 2.maddesinin 10.bendi doğrultusunda yapılan değişiklik sonucunda, mevcut genel ağırlıklı not ortalamama eski üniversitemde yapmış olduğum not ortalaması da dahil edilerek, mevcut genel ağırlıklı not ortalamam düşürüldü.

Bu yönetmelikte, yönetmeliğin üniversitede eğitimini devam ettiren daha önceki yıllarda yatay geçiş yapmış öğrencileri veya daha sonraki yıllarda yatay geçiş yapacak olan öğrencileri ilgilendirdiğine dair bir bilgi bulunmamaktadır. Ayrıca Resmi Gazete ’de 24 / 4 / 2010 tarihinde yayınlanan, 27561 sayılı yönetmeliğin 27.maddesinin 1.bendinde bu yönetmeliğin kurumlar arası yatay geçişe ilişkin hükümlerinin yürürlüğe girme tarihi açık bir şekilde belirtilmişken, 2 / 5 / 2014 tarihinde yayınlanan 28988 sayılı yönetmeliğin 9.maddesinde böyle bir açıklama belirtilmemiştir.“2 / 5 / 2014 tarihinde yayınlanan 28988 sayılı yönetmeliğin, yayınladıktan sonraki yıllarda kurumlar arası yatay geçiş yapacak olan öğrencileri kapsaması gerekmektedir. Resmi Gazete ’de 24 / 4 / 2010 tarihinde yayınlanan 27561 sayılı yönetmelikle bana tanınan haklar, 2 / 5 / 2014 tarihinde yayınlanan 28988 sayılı yönetmelik doğrultusunda hukuksal değerlerden yoksun bir şekilde elimden alınmış olunup, “Bir hukuk kuralını yürürlüğü sırasında bu kurala uygun biçimde tüm sonuçları ile kesin olarak edinilmiş hakların (kazanılmış haklar) korunması hukuk devletinin gereğidir.” hükmüne ve yapılan idari işlemin anayasanın 2.maddesinde açıklanan “Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir hukuk devletidir.’’ hükmüne aykırılık oluşturmaktadır. Yapılan idari işlem idare tasarrufunda sakatlık teşkil ederek tarafım mağdur edilmiştir.”

Böyle bir işlem sonucunda bölüm tarafından bölüm 1.liği ve yüksek onur belgesi ile okulu bitirme imkanı elimden alınmıştır.Mezuniyet işlemleri aşamasında böyle bir uygulamanın yapılması, Selçuk Üniversitesi ’nde eğitimimi devam ettirirken notlarımı yükseltme şansı verilmediği için tarafımı mağdur etmektedir.Hem yatay geçiş yaparken tarafım mağdur edildi, hem de tam mezuniyet aşamasında mağdur ediliyorum.Üniversiteye verdiğim dilekçelerden malesef olumsuz sonuç almış bulunmaktayım. İlgili memurlar yönetmelikte herşeyin açık açık yazmadığını ve onlarında kafasında soru işaretleri olduğu için rektörlüğe bir yazı yazarak bilgilendirme istemişler. Rektörlükteki memurlarda yönetmeliği yorumlayarak öğrenci işlerine yazı göndermişler. İşin ilginç tarafı bana yönetmeliği her kurumun farklı yorumladığını söylemeleri!!!Devlet bir yönetmelik yayınlıyor ve maddelerde en önemli konuları belirtmiyor, sonuç olarak memurların eline kalıyoruz ve onların yönetmeliği yorumlamaları sonucunda bana işlem uygulanıyor. Yönetmeliği çok iyi inceledim ama bu memurların verdikleri cevabı yönetmeliğin hiçbir yerinde göremedim. Böyle bir yönetmeliğin yayınlanma tarihinden sonra gelecek olan öğrencileri kapsaması gerektiğini düşünmekteyim.Bir avukata dava etsem kazanabilir miyim diye danıştım ve kazanma ihtimalimin olabileceğini söyledi. Sizce idari mahkemeye dava açarsam bu davayı kazanabilir miyim?




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.