Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Kira sözleşmesinin feshi

01-06-2014 10:20:53 tasdelenc #

Kira sözleşmesinin feshi

Öncelikle merhaba başıma gelen olayda nasıl davranmam gerektiğini bilemediğim için bu konuda bilgisi olan sizlere danışmak istedim.
Olayı kısaca şöyle özetleyebilirim. 28.05.2014 tarihinde 01.06.2014 ten geçerli olacak şekilde 1 yıllık kira sözleşmesi yapmış bulunmaktayım. Dün site yöneticisinden öğrendiğim kadarıyla binadan yaklaşık bir süre önce karot alınmış en geç 1 hafta içinde çürük raporu çıkacak. Sitedeki 25 kişiden 21 i yıkın için imza vermiş. Ev sahibim yıktırmamak için elinden geleceğini söylüyor fakat ben yaşanan bu tatsızlıklar ve sonucun net olmamasından dolayı iyice evden soğudum. Binada çürük raporu olacağı için kira sözleşmesini tek taraflı fes etme işlemini ne şekilde yapabilirim. Bunun için ev sahibinin insafına kalmak dışında ne gibi hukuki yaptırımlarım olur. Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
01-06-2014 10:35:34 ceceli341 #

Cevap: Kira sözleşmesinin feshi

Avukat değilim , Çürük raporu çıktıktan sonra mal ayıplı hale gelir ve siz istediğiniz zaman zaten vei boşaltabilirsiniz diye düşünüyorum. Ev sahibine karşılıklı olarak sözleşmeyi fesh etmeyi önerin. Kabül etmezse Ayıplı malı bildiği halde kiraya verdiği için maddi ve manevi tazminat davası açabileceğinizi söyleyin. Yöneticiden Kmk kararının bir fotokopisini almaya çalışın sizde dursun.
01-06-2014 14:40:31 tasdelenc #

Cevap: Kira sözleşmesinin feshi

6570 sayılı Kira kanununda geçen
"
b. Ayıbın giderilmesini isteme ve fesih
MADDE 306- Kiracı, kiraya verenden kiralanandaki ayıbın uygun bir sürede giderilmesini isteyebilir; bu sürede ayıp giderilmezse kiracı, ayıbı kiraya veren hesabına gidertebilir ve bundan doğan alacağını kira bedelinden indirebilir veya kiralananın ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteyebilir."

maddesine göre fesetme isteyebilir miyim? Ya da mahkemeye başvurarak tazminat davasu açabilir miyim sizce?
01-06-2014 15:46:56 ceceli341 #

Cevap: Kira sözleşmesinin feshi

Bence sözleşmeyi iptal edebileceğinizi düşünüyorum. Çünkü daire çürük olduğundan yıkım kararı alınmış. Ama çürük raporu sözleşmeden sonra düzenleneceği için tazminat(taşınma giderleri vs)alabilmek için sorun yaratırmı? Ondan emin değilim.
Tam bilgim yok ama kentsel dönüşüm kanunundan dolayı bu şekilde yapmak istiyorlarsa siz kiracı olduğunuzdan kira yardımı alabilirmisiniz
http://emlakkulisi.com/kentsel-donus...-olacak/232910
01-06-2014 16:03:06 hukukçu85 #

Cevap: Kira sözleşmesinin feshi

Kira sözleşmenizi feshedebileceğiniz gibi taşınma masraflarınıda ev sahibinden talep edebilirsiniz.
01-06-2014 16:05:08 tasdelenc #

Cevap: Kira sözleşmesinin feshi

Alıntı:

hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
Kira sözleşmenizi feshedebileceğiniz gibi taşınma masraflarınıda ev sahibinden talep edebilirsiniz.

Biz ev sahibinle konuşurken ne demiz gerekir peki? Sözleşmeden cayarken şu kanun veya şu sebepten dolayı cayıyoruz/feshediyoruz deyip bugün ev sahibiyle konuşurken elimde sağlam koz tutmak istiyorum da . Çok mide bulandırıcı hale geldi bu iş.
01-06-2014 16:10:38 hukukçu85 #

Cevap: Kira sözleşmesinin feshi

İlgili kanun maddelerini yazmanız şart değil, fesih sebebinizi, sözleşmeyi feshettiğinizi ve günün tarihini yazın imzalayın. Ayrıca altını ev sahibine imzalatın. İmza atmazsa PTT'den iadeli taahhütlü olarak gönderin.
01-06-2014 16:28:50 tasdelenc #

Cevap: Kira sözleşmesinin feshi

Alıntı:

hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
İlgili kanun maddelerini yazmanız şart değil, fesih sebebinizi, sözleşmeyi feshettiğinizi ve günün tarihini yazın imzalayın. Ayrıca altını ev sahibine imzalatın. İmza atmazsa PTT'den iadeli taahhütlü olarak gönderin.

Ptt ile taahütlü gönderdiğimde de de imzalamazsa mahkemeye mi vermem gerekiyor ? Birde kira sözleşmesini noterde onaylattık eğer bugün anlaşıp ev sahibi elindeki kontratı yırtarsa yeterli olur mu ( noter onaylı belgeyi nüfus müdürlüğüne verdim. Ev sahibinde bir örneği yok.). Bu kadar soru sorduğum için kusura bakmayın. Ne yapacağımı bilemediğim için bu kadar çok soru soruyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim..
01-06-2014 16:33:37 ceceli341 #

Cevap: Kira sözleşmesinin feshi

Alıntı:

tasdelenc rumuzlu üyeden alıntı
Ptt ile taahütlü gönderdiğimde de de imzalamazsa mahkemeye mi vermem gerekiyor ? Birde kira sözleşmesini noterde onaylattık eğer bugün anlaşıp ev sahibi elindeki kontratı yırtarsa yeterli olur mu ( noter onaylı belgeyi nüfus müdürlüğüne verdim. Ev sahibinde bir örneği yok.). Bu kadar soru sorduğum için kusura bakmayın. Ne yapacağımı bilemediğim için bu kadar çok soru soruyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim..

Ev sahibi ile karşılıklı olarak kira sözleşmenizi, fesh ettiğinizi ,karşılıklı hiçbir hak ve alacağınızın olmadığını belirten bir protokol yaparsanız daha iyi olur. Ev sahibi bunu yapmak istemezse;

Noter kanalıyla fesh ettiğinizi bildirmenizi öneririm.
01-06-2014 21:13:27 tasdelenc #

Cevap: Kira sözleşmesinin feshi

Ev sahibi ile anlasamadık. Çürük raporu belli olana kadar yapabileceğimiz herhangi birsey var mı? Beğenmedim yada ne bileyim 3 günlük kontratı var ufak bir meblağ ile kurtulma şansımız yok mudur ?




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.