Alıntı:
EYDER rumuzlu üyeden alıntı
ceceli bey,çalışan kadın şu durumda yoksulluk nafakasını almayı isteyebilir,koca defalarsa saçından tutup şiddt gösterdiyse,evinden kovduysa,yemekğini bile alt katta ailesiyle yiyip eşini yalnız bıraktıysa,düğün takılarını alıp annesine verdiyse,bununlada kalmayıp bebeğin takılarını dahi annesine verdiyse,bununlada yetinmeyip arabayı bile eşinden habersiz sattıysa sizce yoksulluk nafakası isteme hiç mi hakkı yoktur ???
Sayın Eyder
Yukarıdada belirttiğim üzere;
Eşiniz ağır kusurlu bulunursa tazminat hakkınız, Altınları aldıysa istemek ve almak hakkınız, Size daha çok ihtiyacı olan Çocuğunuzun velayetini almak hakkınız, Çocuğunuz için işitirak nafakası almak hakkınız. yoksulluk nafakası hakkınız değildir demiyorum ama çalışıyorken bunun peşinde koşmanızı anlamıyorum. Karşı tarafın ekonomik durumuda sizinki gibi ise, zor yoksulluk nafakası alırsınız. Anladığım kadarıyla karşı tarafında sizden tazminat talebi var.
Ben yoksulluk nafakası yönünden, çalışabilen ve çalışanlar için bile mutlak lehlerine meğilli olan hukuk sistemine karşıyım.
Sn Kırcalının dediği gibi hakimler nafaka taktir etmeye meğillidir.