Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Dava şu anda devam ediyor. Dava basit yaralamadan açıldı. 86/2 Adli tıp ön raporu hazırladı. Hastaneden değerlendirme istedi. Yaralanma omirilikte Üniversite hastanesi (8)özür oranı verdi. Fakat adli tıbbın kullandığı yönetmelikte üniversitenin verdiği oranın nerdeyse 2 katı (15)
Hastaneden gelen rapora göre muhtemelen Neticesi itibari ile ağırlaştırılmış yaralama Bir organın sürekli zayıflamasnına yol açmak olacak.
Burada hakim bir üst mahkemeyemi sevk eder Savcılığamı gönderir?
Üniversiteden %8 oran olduğuna göre buna dayanarak maddi zarar bildirebilirmiyiz. Sonuçta ortada araştırılacak bir şey yok sadece hesaplama yapılacak. Bunuda yapmak zor deği.
Tazminat davasını açmayı bekletiyoruz. rapor gelsin diye.
Rapor lehte gelince hemen tazminat davası açılmalımı? açarsak mahkeme hukuk mahkemesinin kararını beklermi? bu şekilde Hagb kararını engelleyebilirmiyiz
Hagb kararı tazminat davasını sıkıntıya sokarmı?
Eğer öyleyse mahkeme görevsizlik kararı verir, dosyayı asliye ceza mahkemesine gönderir. İddianamesi kabul edilmiş bir dava savcılığa geri gönderilmez, muhakkak bir karar verilir.
Üniversiteden gelen rapor, bu rapora dayanarak hesaplanan tazminat vs. bunlara sanık ve varsa müdafi tarafından itiraz edilebilir veya sizin tarafınızdan da itiraz edilme hakkı var. Tekrar hesaplanması belirlenmesi gerekebilir. İşte bunlar basit bir araştırmayla yapılabilecek şeyler değil. Rapor düzenlenemekte ne var diye düşünülebilir ancak o açıdan bakılmıyor. Burada zarar ancak hukuk mahkemesi tarafından tespit edilebilecek bir durum. Ceza mahkemesinin hukuk mahkemesi yerine geçip böyle bir inceleme yapması hukuken mümkün olmaz.
Ceza mahkemesi, hukuk mahkemesinin kararını büyük ihtimalle beklemez.
HAGB kararı tazminat davasını sıkıntıya sokmaz.
HAGB kararı verilmemesini ancak bir üstte yazdığım şekilde engelleyebilirsiniz (bir ihtimal), hagb kararı verilirse itiraz edilebilinir.
Davanın ne zaman açılması gerektiği gibi hususlar, etraflıca değerlendirip belirlenmelidir. Böyle bir davada muhakkak bir avukatınızın olması bence gereklidir. Bazı davaları kişi kendisi de gayet tabi götürebilir ama bazı davaların bir avukatın profesyonel yardımıyla takip edilmesi ileride oluşacak hak kayıplarının önüne geçmek için gereklidir.
Bir avukatınız yoksa, bir avukatla yüzyüze görüşün.