Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Tellallık sözleşmesi - Emlak alım satım sözleşmesi arasındaki fark?

03-11-2013 00:27:57 kararxy #

Tellallık sözleşmesi - Emlak alım satım sözleşmesi arasındaki fark?

Emlakçı ile yapılan sözleşmenin "Tellallık sözleşmesi" sayılabilmesi için sözleşmenin başında "Tellallık sözleşmesi" yazması şart mıdır?
Eğer sözleşmenin başında "Emlak alım-satım sözleşmesi" yazıyorsa bu sözleşme de Tellallık sözleşmesi olarak değerlendirilebilir mi?
Saygılar
03-11-2013 02:16:31 Av.Engin Oğuz #

Cevap: Tellallık sözleşmesi - Emlak alım satım sözleşmesi arasındaki fark?

Sözleşmelerin türünün niteliğini başlığı belirlemez muhtevası belirler her türlü aracılık hizmeti tellallıktır ve her türlü aracılık sözleşmesi tellallık sözleşmesidir.
12-11-2013 00:32:23 kararxy #

Cevap: Tellallık sözleşmesi - Emlak alım satım sözleşmesi arasındaki fark?

teşekkürler.
peki bu sözleşmede alıcıdan kaynaklanmayan sebeple banka kredisi çıkmıyorsa ve sözleşmede banka kredisi şartıyla ve 20 günlük süre belirlenmişse,satış da zaten gerçekleşmemişse bu durumda emlakçı aracılık ücretini haketmiş olur mu?
banka ekspertiz raporunda evin trampa durumundan dolayı onaylanmadığına dair belge mevcut.Ve 20 gün içinde bu sorunu çözemediler.
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Alıntı:

Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Sözleşmelerin türünün niteliğini başlığı belirlemez muhtevası belirler her türlü aracılık hizmeti tellallıktır ve her türlü aracılık sözleşmesi tellallık sözleşmesidir.

12-11-2013 00:38:12 Av.Engin Oğuz #

Cevap: Tellallık sözleşmesi - Emlak alım satım sözleşmesi arasındaki fark?

Emlakçının bi günahı yoksa ücreti hak edebilir :) şaka bi yana sözleşmeyi incelemek lazım avukatınıza götürmelisiniz kanımca hak kaybı olmasın.
12-11-2013 12:12:56 kararxy #

Cevap: Tellallık sözleşmesi - Emlak alım satım sözleşmesi arasındaki fark?

Alıntı:

Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Emlakçının bi günahı yoksa ücreti hak edebilir :) şaka bi yana sözleşmeyi incelemek lazım avukatınıza götürmelisiniz kanımca hak kaybı olmasın.

Hocam gerçekten şaka mı yaptınız.yoksa gerçeklik payı var mı?
Emlakçının sözleşmede " tapu devri yapılmasa dahi ücreti alırım " gibi bir ifade kullanması gerekli mi?
Bk. 510 nolu maddesinin emredici bir hüküm olmadığı fakat aksi durum belirtilmediği taktirde emlakçının tapu devri gerçekleşmediği sürece ücreti hakedemeyeceğine dair yargıtay kararını okumuştum.
Avukatla görüştüm.ancak sizin platformda konusuna vakıf üstadlar var.buradan da yararlanmak istedim.
Önce ilamsız icra takibine başlıyoruz.Ardından itiraza göre dava açacağız.
Saygılar sunuyorum.

Sözleşmenin orjinal hali:

EMLAK ALIM-SATIM PROTOKOLÜ
(Banka Kredisi Kullanarak)

CİNSİ (Niteliği) : Ev
İl / İlçe/Köy/Mevki :
Kat-m2-Tapu Durumu : 145 m2
Pafta-Ada-Parsel No : 1112 Ada 2 Parsel
Gayrimenkul Adres :
SATICI ADRES :
ALICI ADRES :
Satıcı Ad-Soyad-TC.No :
Telefon :
Alıcı Ad-Soyad-TC.No :
Telefon :

1. SATICI .............ile, ALICI ..........., yukarıda kayıtlı Gayrimenkulün, aşağıdaki maddelerde belirlenen koşullarda satışı için anlaşmışlardır.
a. SATICI; yukarıda yazılı Gayri-Menkulü, 135.000 (Yüzotuzbeş) TL’ye satmayı kabul etmiştir. ALICI ise; yukarıda yazılı Gayri-Menkulü 135.000 (Yüzotuzbeş) TL’ye satın almayı kabul etmiştir. Tapu devir masrafları ALICIYA aittir. ALICI ve SATICI Emlak Firmasına kanuni hizmet bedeli olarak, Gayrimenkulün Satış Değerinin % 3’ü olan 4000,00 (Dörtbin) TL’yi ayrı ayrı vereceklerdir.
b. Gayrimenkulün satış tarihine kadar olabilecek eski vergi ve borçları (Emlak-Çevre-Çöp Vergisi, Elektrik-Su-Telefon-Doğalgaz Borçları, Site/Bina Aidatı, Haciz, İpotek vb.) tamamen SATICININ sorumluluğundadır. ALICI bu borçlar için sorumluluk kabul etmez. Satış tarihinden sonraki borçları da ALICIYA aittir. SATICI da bu borçlar için sorumluluk kabul etmez.
c. SATICI iş bu protokolün yapıldığı tarihten itibaren Gayrimenkul üzerinde hiçbir tasarrufta bulunamaz ve tapu devri yapılıncaya kadar başka birine satamaz. ALICI da tapu devri yapılıncaya kadar gayrimenkulde herhangi bir tamirat ve tadilat yapamaz
d. SATICI emlak satışının resmen gerçekleştiği tarihten itibaren onbeş (15) gün içerisinde yukarıda kayıtlı olan emlağı boşaltacak,Ancak mücbir sebeplerle bu tarihe kadar boşaltamazsa onbeş (15) günü geçtiği günden başlamak üzere ALICIYA 500 TL kira ödemeye başlayacaktır. En geç 1 (bir) ay sonra evi boşaltacağına dair tahliye taahhütnamesi alınacaktır.
e.ALICI önce Gayrimenkulün Tapu Fotokopisiyle Halk Bankası / ........... Şubesine Kredi için başvuracaktır. ALICI tarafından SATICIYA gayrimenkulün135.000 (Yüzotuzbeş) TL ödemesi ise; banka tarafından ekspertiz yapılıp kredi onayı çıktıktan hemen sonra, tapu devir işlemleri ile birlikte yapılacaktır.
f. ALICIDAN kaparo (Pişmanlık Akçesi/Cayma Tazminatı) olarak 5000,00TL tutarında teminat bedeli alınacak, bu meblağ ............Gayrimenkul ve Danışmanlık Hizmetleri firmasında kalacak ve hizmet bedelinden düşülecektir. Banka kredi işlemlerinde bir olumsuzluk çıkarsa bu meblağ ALICIYA geri iade edilecektir.
g. Anlaşmazlık halinde, haksız olan taraf, bu sözleşmede yazılı pişmanlık akçesi ile birlikte; diğer tarafın maruz kalacağı her nevi zarar, ziyan, mahkeme ve icra masrafları ve vekâlet ücretlerini de ödeyecektir.
h. Bu sözleşmenin uygulamasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın giderilmesinde .......... mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.
2. Protokol süresinin geçerliliği imzalandığı tarihten itibaren 20 (YİRMİ) gündür. Bu süre sonunda ALICI tarafından gayrimenkulün tapu devir işlemi sonuçlandırılamazsa iş bu protokol hükümsüz sayılır.
3. İşbu sözleşme; her biri bir sayfalık 3(Üç) nüsha olarak 13 /09 / 2013tarihinde, .......Gayrimenkul ve Danışmanlık Hizmetleri............................ adresinde, tarafların rızasıyla ve hiçbir tazyike maruz kalınmadan tanzim edilmiş olup, taraflarca okunup imza altına alınmış ve birer nüshası tevdi edilmiştir.
13/09/2013
E K İ :
EK-A: Gayrimenkulün Tapu Fotokopisi
EK-B: Tarafların Nüfus Kâğıdı Fotokopileri


satıcı (adına vekili) imza emlakçı imza alıcı imza




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.