Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Twitter'dan halkı isyana teşvik

04-06-2013 23:11:01 atnedon #

Twitter'dan halkı isyana teşvik

Merhabalar,
Bir süredir duyduğumuz söylentiler gerçek çıktı. Twiiter ve Facebook üzerinden paylaşılan bir takım mesajlar yüzünden 17 kişi gözaltına alındı. Böyle bir durumda yapılması en mantıklı şey nedir? Avukatım gelmeden konuşmam mı demek, yoksa başka bir şey mi? Aydınlatırsanız sevinirim.
Sevgiler
05-06-2013 00:58:42 cvgdss #

Cevap: Twitter'dan halkı isyana teşvik

aynen ben de bunun için gelmiştim. bi yandan twitter'ın ofisi yok, sadece reklam ajansıyla çalıştı, o yüzden de ip verme gibi sorumlulukları yok deniliyor ama bi yandan da bu insanlar nasıl gözaltına alınıyor?
05-06-2013 01:05:34 Av.Engin Oğuz #

Cevap: Twitter'dan halkı isyana teşvik

Atın intikamı kötü olur...
05-06-2013 01:10:04 atnedon #

Cevap: Twitter'dan halkı isyana teşvik

Alıntı:

Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Atın intikamı kötü olur...

At başbakan oluyor herhalde burada?
05-06-2013 01:22:22 cvgdss #

Cevap: Twitter'dan halkı isyana teşvik

Alıntı:

Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Atın intikamı kötü olur...

aforizma değil de teknik bilgi alsak? siz yetkili bi abiye benziyosunuz :)
05-06-2013 01:26:10 atnedon #

Cevap: Twitter'dan halkı isyana teşvik

Alıntı:

cvgdss rumuzlu üyeden alıntı
aforizma değil de teknik bilgi alsak? siz yetkili bi abiye benziyosunuz :)

Bana teknik bilgiden çok organize şubeyi yollayacak gibi geldi.
05-06-2013 01:43:33 cvgdss #

Cevap: Twitter'dan halkı isyana teşvik

Alıntı:

atnedon rumuzlu üyeden alıntı
Bana teknik bilgiden çok organize şubeyi yollayacak gibi geldi.

hahahaa aynen. yalnız biz ülkede olup biten hakkında durum tespiti okumaya ya da nasihat dinlemeye gelmedik buraya. "bakın ne kadar da bilgeyim ben" alt metinli aforizmalara da ihtiyacımız yok. soru çok açık ve anlaşılan cevap veremeyeceksiniz engin bey, en iyisi gölge etmeyin.
05-06-2013 03:12:12 Av.Engin Oğuz #

Cevap: Twitter'dan halkı isyana teşvik

Belirttiğiniz suç için tck 313 maddesi gereği on beş yıldan 20 yıla kadar hapis cezası ön görülmektedir. Şayet isyan gerçekleşmişse -ki gerçekleşmiş- 20 yıldan 25 yıla kadar çıkmaktadır.
Twitter Facebook ofisi yok ip vermiyor gibi bilgiler bu suçlarda geçerli değildir. Bu ülkenin mit'i, ordusu, polisi dünyanın en gelişmiş donanımına ve gücüne sahiptir konularında yabancı istihbarat örgütlerine ordusuna ve polisine eğitim verdiğini eksikleri husunda da eğitim aldığını biliyoruz. Başarılarını yakınlarda gerçekleşen bombalama olaylarının faillerinin bir günde yakalanıyor olmasından da rahatça anlayabiliyoruz öyle ki insanlar bu kadar süratle tespit edilip yakalanmalarına şaşırıp "o zaman siz yaptınız" diyecek kadar dumura uğruyorlar.
Ayrıca dış güçler kalleştir destek verir insanları sürükler sonra yağlı bir ihale alır teşekkür ifadesi olarak bu tür bilgileri güvenlik güçlerine seve seve verirler.
Ayrıca bu tür halka açık paylaşımların kitlesel olaylarda riski büyüktür paylaştıklarınızı herkes görür bu listenizde karşıt görüşlü arkadaşlarınız olabilir arkadaşlarınızın arkadaşları olabilir.
Ayrıca karşıt görüşünüze ait sayfalarda yaptığınız yorumla tahrik ve sinirle sizi araştıran biri olabilir.
Ayrıca bir şekilde profilinize rastlayıp kapak veya profil resminizden hangi görüşte olduğunuzu anlayıp hakkınızda bilgi sahibi olmak adına davet yollayıp eklediğiniz biri olabilir.
Bu kimseler sizi ihbar ve şikayet etmiş olabilir dolayısıyla ip adresi yerine kimlik bilgileriniz ev iş adresiniz belirli bir şekilde emniyetin hatta bu konuda şu an en yoğun çalışma yapan mitin bilgisine sunulabilir.
Siz farkında olmayabilirsiniz veya farklı düşünüyor olabilirsiniz ama şu an gerek siyasi iktidar gerek asker polis ve mit gibi güvenlik güçleri bu olayları vatana ihanet saikiyle takip etmektedir.
Yukarıda yazdığım yasa maddesi kapsamında ağır cezalarda sabıkasızlık vs hafifletici sebep olmamaktadır erteleme şansı bulunmamaktadır. Ayrıca bu cezaların yukarı hadden değil de asgari hadden tayin edilip üstünü devletin uğradığı zararı karşılamak adına adli para cezalarıyla pekiştirilmesi kaçınılmaz olacaktır. "Benim param yok pulum yok neyimi alacaklar?" gibi sebepler adli para cezalarında kurtuluş reçetesi olmamaktadır adli para cezaları ödenmediğinde karşılığı gün olarak hapis yatılmaktadır. Geçen hafta elime geçen bir tebligatta 500 lira için 25 gün adli hapis cezası için teslim ol davetiyesi yazmaktadır.
05-06-2013 07:45:10 cemil1 #

Cevap: Twitter'dan halkı isyana teşvik

Facebook, youtube, twıtter gibi sosyal medya ağlarının hedef yapılması beni son derece rahatsız ediyor.

Kanaatimce problem sosyal medyada değil bizim demokrasi kültürümüzde. Bizde demokrasi kültürü olmadığı için (batılı demokrasiyi kast edıiyorum) neyle karşı karşıya olduğumuzu anlıyamıyoruz. Batılı anlamda ifade hürriyetini Türkiyenin büyük bir kısmı hem anlamıyor hem de istemiyor. Aynen Suudi Arabistan, Mısır veya İran halkının istemediği gibi. Bırakalım bu riyakar tavırları. Biz buyuz.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.