Sevgili Üyemiz Alisinkay'ın tesbir ettiği gibi hukuki.net e neler oluyor.Bizler, üyelerimizin aktif katılımını beklerken; Bir de baktık ki daha yeni olanlar, ilk günden, siteyi bombardımana tıtıyo, birilini karalayan ve hatta incelendiğinde suş oluşturabilecek iletiler yazıyor, ya da anket açıyorlar. Ama ilginci, bu insanlar, kendi ortayua attıkları görüşlerin arkasında durmadan siteyi terkediyorlar.
Bu anket de bu nedenle kuşku uyandırdı. Ankete verilebilecek yanıtler, tamamen anket sorusundan farklı. Soru ile yantlar arasında, bağlantı kurmak epey zor. O zaman sorunun kendisine dikkat etmek gerekti ve o zaman amaç belli oldu.
Forum başlığı gayet masum olarak "vatanı kelimelerle savunmak doğru mu" olarak belirlenmiş. Hepimizn altına imza atabileceği kesinlikte bir doğru.
Ama anket sorusuna baktığımızda, vahamet ortaya çıkıyor.
Vatanı savunanlar kim? hepimizn görevi vatanı savunmak olmasına rağmen, üyelerimizn gülerek aklına tek bir kurum geldiğii görürü gibiyim. Bizce de kastedilen silahlı kuvvetler.
Ve bir bütün olarak, slahlı kuvvetlerin vatanı parçalamak istedikleri gibi bir yaklaşımla anket açılmış.
Burda parntez açarak birkonuyu belirtmek isterim. Kişisel görüşüm olarka, militarizme her zaman karşı çıktım.Gerek 12 mart gerekse 12 eylül darbelerinin hukuk dışı olduğunu savundum. Ama bir yanlışa karşı çıkmak, diğer bir yanlışın doğru olduğunu anlamını çıkarmamaktadır.
Ordunun yaptığı her şeyin yanlış olduğunu düşünemeyiz.
Parantez kapatarak, site adına sözlerime devam edeyim. Biz hiç bir anayasal kuruluşun, devleti parçalamak için çalışacağına ihtimal veremiyoruz. Hatta hukukçu olarak baktığımızda, irticayı hortlatma iddiaları ile çalkalanan iktidar partisine dahi bu yakıştırmayı yapamayız. Çünkü Hukuğun temel ilkesi kanıta dayanmasıdır. Bilmek vatandaşa yetebilir ama hukukçu için kanıtlamak önemlidir ve esas olan budur.
Sayın tebrone nin de işaret ettiği gibi, forum sahibi dahi, görüşlerinin arkasında duaramamıştır. Ve ne yazık ki, anketi açan üyemiz, yeni üye olmuş ve tek iletisi de bu ankettir. Yanıt dahi yazmamıştır.
Bu nedenle forumu kilitliyoruz. Ankete yanıt vermeyin lütfen