Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Otomatİk kendİ kendİne dÖnen İŞ organİzasyonu nasil saĞlanir?

08-12-2012 19:04:19 turbolinea #

Otomatİk kendİ kendİne dÖnen İŞ organİzasyonu nasil saĞlanir?

Otomatİk kendİ kendİne dÖnen İŞ organİzasyonu nasil saĞlanir?

Sİcİlİ temİz bİr mÜdÜre emanet edİlİp zİmmet edİlİp İŞ kendİ kendİne dÖnebİlİr mİ?

BÜyÜk mİlyonluk hedeflerİm var.
Para araya gİrİnce herkes kalleŞlİk yapiyor.

Bankadakİ hesaplarim vs dolandiricilik sİgortasi yapitiricam İŞÇİlerİme karŞi...

Kesİnlİkle ve kesİnlİkle devlet ve taninmiŞ koÇ gİbİ bÜyÜk fİrmalar harİÇ kİmseye veresİye vermeyeceĞİm gÜvenmeyeceĞİm.

BaŞka nelere dİkkat etmem lazim organİzasyon konusunda?
Ve ayrica İŞ yapmamaktan zİyade ÇaliŞanlarin mÜdÜr veya muhasebecİlerİn bana kazik atmasindan korkuyorum.
BaŞka neler yapmam lazim?sİz hukukÇularin gÖrÜŞlerİ benİm İÇİn Önemlİ...
08-12-2012 21:32:38 Erdoğan Kırcalı #

Cevap: Otomatİk kendİ kendİne dÖnen İŞ organİzasyonu nasil saĞlanir?

Görünen o ki,bütün plan tamam,tek eksiğiniz;

Birkac tane para sayma makinesi .
08-12-2012 22:06:39 turbolinea #

Cevap: Otomatİk kendİ kendİne dÖnen İŞ organİzasyonu nasil saĞlanir?

size sorayım dedim...siz hukukçu olduğunuz için sizin engin görüşlerinize çok ama çok ihtiyacım var.
çünkü hukuk'un amacı insanları ve insanların haklarını düzene sokmaktır.
10-12-2012 08:38:49 Erdoğan Kırcalı #

Cevap: Otomatİk kendİ kendİne dÖnen İŞ organİzasyonu nasil saĞlanir?

Alıntı:

turbolinea rumuzlu üyeden alıntı
size sorayım dedim...siz hukukçu olduğunuz için sizin engin görüşlerinize çok ama çok ihtiyacım var.
çünkü hukuk'un amacı insanları ve insanların haklarını düzene sokmaktır.

Önce isterseniz, hakkınızda açılmış dava gereği yapılan psikiyatr inceleme sonucunu bekleyip, cezai ehliyet raporunuzu bekleyin, sonra milyonluk işi düşünün derim.
Cezai ehliyeti yoktur raporuyla, ticari faaliyette bulunmanız da engellenebilecekitr.
14-12-2012 20:45:10 turbolinea #

Cevap: Otomatİk kendİ kendİne dÖnen İŞ organİzasyonu nasil saĞlanir?

ceza-ı ehliyeti yoktur raporunu TEDAVİ ZAMANLARIMI KAPSAYACAK ŞEKİLDE GEÇMİŞİ SİLECEKLERMİŞ.

BANA KÖTÜ NİYETLİ DAVRANMAYA ÇALIŞIYORSUN.BENİ BU ŞEKİLDE SIKIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORSUN.

BANA TİCARİ KONULARDA NELERE DİKKAT ETMEM KONUSUNDA YARDIMCI OLURSAN SEVİNİRİM ABİCİĞİM.
14-12-2012 22:01:15 kerim33 #

Cevap: Otomatİk kendİ kendİne dÖnen İŞ organİzasyonu nasil saĞlanir?

Sayın turbolinea ; zenginlik kavramını incelediğimizde bir toplumda bireylere düşen paydan daha fazlasını zekasını , aklını , beynini kullanıp, risklere girip , hakedip çalışarak elinde bulundurma anlamını taşır.


Ruhsal zenginlik olur.
Maddi zenginlik olur.
Bilgi yönünden zenginlik olur.
Tolerans zenginliği olur vb çeşitlere ayırabiliriz.

Çeşitleri

1. maddi açıdan zenginlik
----KİŞİYE ÖZEL EV AÇISINDAN
Türkiye geneli

Toplam hane halkı: 15.070.093
Ev sahibi: 10.290.843
Kiracı: 3.604.367
Lojmanda oturan: 310.347
Ev sahibi değil ama kira ödemeyen: 730.065
Diğer: 125.452
Bilinmeyen: 9.019

----KİŞİYE ÖZEL ARABA AÇISINDAN

Türkiye'de araç sayısı 2000 yılından 2011 yılı Eylül ayına kadar geçen sürede yüzde 91, otomobil sayısı yüzde 80 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye'de 2000 yılında 8 milyon 320 bin 449 olan araç sayısı 2011 yılının Eylül ayında 15 milyon 892 bin 396'ya ulaştı.

Araçlarda ilk sırayı Eylül ayı sonu itibarıyla
7 milyon 992 bin 187 ile otomobil alırken,
2 milyon 572 bin 270 ile kamyonet, ( açık - kapalı )
2 milyon 507 bin 81 ile motosiklet,
1 milyon 450 bin 28 ile traktör,
729 bin 570 ile kamyon,
388 bin 903 ile minibüs,
217 bin 763 ile otobüs,
34 bin 337 ile özel taşımalı araçlar izledi.

2000 yılında 4 milyon 422 bin 180 otomobil, 1 milyon 159 bin 70 traktör, 1 milyon 11 bin 284 motosiklet, 794 bin 459 kamyonet, 557 bin 295 kamyon, 235 bin 885 minibüs, 118 bin 454 otobüs, 21 bin 822 özel amaçlı taşıt vardı.

KİŞİYE ÖZEL UÇAK ( Jet uçak vbleri ) AÇISINDAN
Türkiye geneli 100 e yakın kişide var.
( Normal vatandaşa gerek yok. Şehirler arası veya uluslar arası yolcuklarda uçakla gider geliriz. Uçak tek kişilik bir yerden bir yere gitmeye kalktığında 5 aylık maaşını yatırsa o uçağın benzin masrafını karşılayamaz.
Gücü yeten varsa alıyorsada hiç bir şey diyemeyiz. )

KİŞİYE ÖZEL TEKNE - YAT AÇISINDAN
Türkiye geneli 35.000 civarı küçüğünden büyüğüne kişiye özel ve balıkçılıkta kullanılan tekne- yat vb suda yüzme özelliği bulunan araç bulunmaktadır.
( Bunların bazılarının marinalarda veya kıyı şeridinde bağlı durması için aylık 500 dolardan 10.000 dolara kadar belediyeye ücret ödenmesi gerekir. Kişiye özel tekneye gerek yok. Gezmek istediğimizde bineriz vapura veya ortak tekne kiralar gezeriz. Ne gereği var özel tekne almanın.Ama parası bol alan , kıyıda durma bedelini ödeyebilecek olanlarda alabilir onada bir şey diyemeyiz. Allah mutlu mesut etsin deriz. )



KİŞİYE ÖZEL HELİKOPTER AÇISINDAN
1182 HAVA ARACI VAR
Türkiye'de bin 182 hava aracı bulunuyor.
72 helikopter var, 50'si hava taksi olarak işletiliyor.
15 hava taksi işletmesi var.
Helikopter pilotu sayısı 377.
İtfaiye helikopter sayısı 14, ambulans helikopter sayısı 19. 36 kuruluş bakım hizmeti veriyor.

HELİKOPTERLİ PATRONLAR
Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç
Koç Holding Başkanı Mustafa Koç
Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu
Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu
Başarı Holding Başkanı Ferda Yıldız
Fıratpen'in sahibi Nevzat Demir
Diğer patronlarıda sayarsak 10 veya 15 özel helikopteri olan kişi var diyebiliriz.

Diğer başka patronlarda araba ile bir yerden bir yere gitmek yerine helikopter taksileri tercih ettiği söyleniyor.


Bizlere bunlardan
ev - araç lazım olabilir.
Fakat kişiye özel helikopter , yat , uçak bunlara gerek yok. Zaten herkes 74.000.000 almaya kalksa o yükün altından kalkamazlar.Ekonomi sistemimiz ve elde bulunan kaynaklar kaldırmaz.
Zaten bir 60 yıl sonra petrolde bitecek , alternatif enerji kaynaklarına yönelmemiz lazım.

--------------------------------------
Yiyecek - İçecek olarak ise bir insana aylık 300 tl lık miktar yeterde artar. İsterse her ay 5.000 tl lık yemek yemek istese yiyemez. Anca daha lüks tabir edilen yerlerde yer. Sen bir lahmacuna 1,5 tl verirken , başka kişi daha lüks bir yerde 30 tl verir. Sen bir tabak kuru fasülyeye lokantada 3 tl verirken daha lüks bir yerde 15 tl verilir. Sen bir bardak biraya normalde 2 tl öderken , lüks bir yerde 20 tl ödersin , Vb anca öyle daha fazla harcanır. Parası olduktan sonra lüks yerlerde yemek yiyenlerede afiyet şeker olsun allah bol bol sıhhat ve sağlık versin demekten başka bir şeyde diyemeyiz. Lüks yerinde ona göre giderleri olur , manzarası farklı olur , ambiyansı farklı olur , ona göre havası olur onada bir şey diyemeyiz.
-----------------------------------------
Giyecekde aynı şekilde hesaplanır.
------------------------------------------

Ben daha önceden büyük zenginleri çok egoist ve bencil olduklarını zannederdim. Fakat videolarını izledikten sonra bu düşüncem değişti. Aksine çok akıllı ve zeki insanlar.Günlük yaşamıyorlar ve hep planlı disiplinli yaşıyorlar.

Bir insan parasal açıdan zengin olmak istedikten sonra olabilirmi derseniz bilemem olabilirde olamayabilirde.

Benimde bundan 10 sene önce parasal açıdan çok zengin olursam insanlar benim makamıma çıkarken diz çökecekler eğilip girecekler vb gibi tam bir egoizmin doruklarında olan düşüncelerim vardı. Yani amaç para kazanmak değil egomu en yüksek noktadan doyurmaya çalışmak düşüncesi idi.

Şimdi o tür egolarım kalmadığı için sadece kendime yetecek kadar kazanabilmek bana yeterli geliyor. Belki ileride hırslanırsam biraz daha büyümeye çalışırım ama kontrollü olarak tabiki.

Sizin konuda yapmanız gereken ilk önce Türk Ticaret kanunu okumak ,
İş sektörlerini çeşitlendirmek ,
Hangi sektörde kimlerin ne kadar pasta payı var araştırması ve fiyat analizleri yapmak.

Bir işinde başında durmadıkça o işte kesinlikle batar.
İşleri çalışan sayısı ne kadar olduğuna göre , üretim ve bunun karşılığı dünyada tüketecek insan sayısına göre ve rekabete göre çeşitlendirmek gerekir.

Bazı işler vardır tek başına durmalı işler
Bazı işler vardır 2 ila 5 kişi arasında iş bölüşmesi yapılan işler.
Bazı işler vardır 10 ve yukarı kişi çalıştırmak gerekir.

Bazı işler vardır 1 seneliktir.
Bazı işler vardır 50 sene boyunca gider.
Bazı işler vardır 100 sene boyunca gider.
Bazı işlerde yenisi çıkınca eskiye rağbet kalmaz yenilik gerektirir , çağa ayak uydurmak gerektirir vb

Dediğim gibi sizin yapmanız gereken ilk önce
TÜRK TİCARET KANUNU okumak
http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k6102.html

Daha sonra İş kanunu okumak
http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/1243.html

Daha sonra SGK kanunu okumak
http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5510.html

İnşaat işleri ile uğraşacak iseniz katınızı dairenizi alacaklara bilgilendirmek aralarında oluşabilecek sorunları anlatım yolu çözmek amacı ile
Kat Mülkiyeti Kanunu okumak
http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/385.html

Vergi Kanunlarını okumak
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1028
Vergi Usul Kanunu okumak
Gelir Vergisi kanunu
Kurumlar vergisi kanunu
Katma değer vergisi kanunu

vb ilgili kanunları okuduktan sonra işyerinde oto kontrol sistemi kurmanız gerekir. Herkesin birbirini kontrol edebileceği bir sistem. İşyerinin üretim ve satış hacmine göre , çalışan kişi sayısına göre Tepedeki yönetici kişilere ise hali ile daha fazla maaş vermeniz gerekir.

Bunların çıkışlarında alacakları kıdem tazminatları için her sene bankaya 1 çalışan için 1 aylık maaş miktarlarını altına veya dolara , euroya çevirip yatırmanız gerekir ki ileride kendilerinden emekli olduklarında veya çıkışlarını verdiklerinizde işyeriniz bu parayı ödeyecek parayı bulamaz ise kıdem tazminatı açısından zorda kalmamanız için.

Ülkemizde 1.600.000 ü esnaf , 600.000 üde şirket olmak üzere 2.200.000 işyeri var ve her senede 500 bine yakın çek senet dönüyor , her sene 100.000 işyeri kapanıyor ona mukabil açılış oluyor.

Büyük firma işletmek zor yani. Zaten büyük firmalarda da a.ş gibi olursanız halka açılmanız gerekir. Ayrıca kazanılan paralar tek kişinin cebine gitmez. Yönetim kurulu vardır hissedarlar vardır onlar arasında sene sonu kârdan pay alırlar , şirketin ödediği kurumlar vergisi yanında ayrıca ortaklarda onunda vergisini ayrıca verirler.

Büyük firma kurmak , o firmayı batırmadan bir yerlere getirmek uzun vadede elde tutmak yönetmekte gerçekten zor. Şu an bile bir çok büyük firma yan kollardan çekilmekte ve ana işlerine ağırlık vermekteler. Bunu yapmadıkları takdirde çünki ana işlerini bile kaybedecek duruma gelebilirler.

Zengin olurmuyum derseniz neden olmasın tabiki olursunuz. Ama bol bol araştırmak lazım.Sermaye lazım. Batmayacak şekilde sistem kurmak lazım. Bana soracak olsan sen büyük zenginlik istermisin desen.
Ben yok Allaha şükür
evimin elektriğini ödüyorum , su faturamı ödüyorum , doğalgaz faturamı ödüyorum , telefonumu ödüyorum , iyi kötü bir evimde var , iyi kötü bir arabamda var , aracımın kaskosunu , trafik sigortasını , mtv sini , muayene ücretlerini , bakım ücretlerinide ödüyorum.
Evin yiyecek - içecek - giyecek masraflarınıda ödüyorum.
Aylık gezme paramıda kazanabiliyorum.

İşyerinin kirasını , stopajını , muhasebe ücretlerini , vergilerini , elektriğini , suyunu , kışları ısınma giderlerini benden alacağı olanlara alacaklarını vs ödüyorum.

Bunları ödüyümde bana yeterli geliyor.
Daha fazlasında da gözümde yok. Daha fazlası olanada Allah mutlu mesut etsin , Allah kazasız belasız araç kullanma nasip etsin diyorum. Başka bir şey demiyorum.

İzlemek isterseniz bu videoları izleyin derim.
Çoğunun belkide bazılarımızın zannettiği gibi egoist, narsist insanlar olmadıklarını aksine disiplinli , çalışkan
zeki , akıllı ,maliyet hesabını iyi yapan insanlar olduğunu göreceksiniz.

Kendinizi bu insanların mal varlıkları ile kıyaslamamanızda ruh sağlığınız açısından bence iyi olur.
Her insanın kendisine göre övünebileceği bir yeteneği , kabiliyeti muhakkak vardır.
Benim daha çok Rahmi Koç'un konuşmaları hoşuma gidiyor. Videosundaki muhabire
- Siz röpartaj yaptığınız kişilere ödeme yapmıyormusunuz demesi ve muhabirin şaşırması çok güzel olmuş .
- Müzenin şurasını biraz daha genişletmek lazım , aslında belediye bize biraz daha yer verse oraya bir kaç müze için eşya daha koyabiliriz demesine ise koptum :)




http://www.youtube.com/watch?v=TZU0J7Z5uKM
http://www.youtube.com/watch?v=qndKdgPD_Jc
http://www.kigem.com/content.asp?bodyID=2785
http://www.youtube.com/watch?v=qKxE4...eature=related
http://www.cur-cuna.com/tr/yasam/yasa0033.html

http://www.kigem.com/content.asp?bodyID=705
http://www.youtube.com/watch?v=qkj7k...eature=related
http://ekonomi.haberturk.com/makro-e...arasi-batirdim
http://tvarsivi.com/player.php?i=2012020472799
http://www.turkrus.com/basari-oykule.../erman-ilicak-
http://tvarsivi.com/player.php?y=443&z=2012-02-10 18:03:41
http://www.haber7.com/haber/20110918...bilmiyorum.php
http://tvarsivi.com/player.php?i=2011090388711
http://www.youtube.com/watch?v=o70uo1KUNDQ
http://www.youtube.com/watch?v=-BLRHkfxD1k
http://www.youtube.com/watch?v=bl0y7...ture=endscreen
http://www.youtube.com/watch?v=Lfbej...eature=related
14-12-2012 22:29:01 turbolinea #

Cevap: Otomatİk kendİ kendİne dÖnen İŞ organİzasyonu nasil saĞlanir?

çok güzel bilgiler vermişsiniz çok tşk ederim.dediğiniz gibi kanunu okuyacağım baştan sona...

İŞ KONUSUNDA UZMAN KİŞİLERİ ÇALIŞTIRIP BİR YERLERE GELMEK İSTİYORUM.peki yüksek maaş verdiğim kişiler en ufak açığımda kötülük ederler mi?

TEK ÇEKİNDİĞİM KORKTUĞUM ŞEY BUDUR.

benim işim üretim olmayacak al sat ve ithalat edip satma üzerine düşünüyorum.

SAYGILAR




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.