Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Para İadesi Yapamayan Şirkete İhtarname Çekmek

05-12-2012 20:52:43 Canberk B. #

Para İadesi Yapamayan Şirkete İhtarname Çekmek

İyi akşamlar,

15.11.2012 tarihinde bir internet sitesinden telefon sipariş ettim ancak parayı havaleyle yatırdığım halde telefonu iki hafta göndermediler. Ben de 29.11.2012 tarihinde siparişimi iptal ettim. Ancak param hala iade edilmiş değil. Şirketin, 4077 Sayılı Tüketiciyi Koruma Kanunu Madde 9/A 'ya göre 10(on) gün süreleri var.

Satıcı veya sağlayıcı cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on gün içinde almış olduğu bedeli, kıymetli evrakı ve tüketiciyi bu hukukî işlemden dolayı borç altına sokan her türlü belgeyi iade etmek ve yirmi gün içerisinde de malı geri almakla yükümlüdür.

Bu durumda 10.güne tekabül eden 08.12.2012(cumartesi) tarihine kadar beklemek yerine noter aracılığıyla ihtarname çekebilir miyim ? Çektiğim ihtarnamenin kanunen bir yaptırımı var mı ? Kanunen yaptırımı yoksa, ileride paranın yatmaması durumunda açacağım davada delil olarak sayılır mı ?

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
05-12-2012 21:28:53 cagjackal #

Cevap: Para İadesi Yapamayan Şirkete İhtarname Çekmek

Bence ihtarname göndermeniz yararınıza olur çünkü anladığım kadarıyla siz sistem üzerinden siparişinizi iptal ettiniz. Bu yüzden satıcının "iptal bilgisi bize ulaşmadı, sistem çöktü, talep geç ulaştı" tarzında bahanelerle hak düşürücü süreyi zamanaşımına uğratma cihetine gidebilirler. Bu yüzden ilgili kanun maddeleri ve sebeplerden ötürü sözleşmeyi feshettiğinizi ve para iadesi talebinizi belirten bir ihtarname çekin. İhtarnameye kanunda geçen yasal süre içerisinde cevap verilmez ise tüketici hakem heyetinde dava açmanız durumunda ihtarname sağlam bir delil teşkil eder.
05-12-2012 23:25:41 Canberk B. #

Cevap: Para İadesi Yapamayan Şirkete İhtarname Çekmek

Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Siparişimi sistemden iptal ettim ve mail gönderdim. Ancak sipariş ettiğim telefonun fiyatı 500 TL üzeri olduğundan Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuramıyorum. Süreyi geçirmeleri halinde site sahibi ve şirketi hakkında dava açacağım.

Tekrar teşekkür ederim, iyi akşamlar.
14-12-2012 19:24:14 Freelander2 #

Cevap: Para İadesi Yapamayan Şirkete İhtarname Çekmek

limit 500tl nin üzeri olması lazım, limiti bir araştırın bence,
savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz,

kredi kartıyla alsaydınız, bankaya itiraz da edebilirdiniz.
15-12-2012 00:54:06 cagjackal #

Cevap: Para İadesi Yapamayan Şirkete İhtarname Çekmek

Alıntı:

Canberk B. rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Siparişimi sistemden iptal ettim ve mail gönderdim. Ancak sipariş ettiğim telefonun fiyatı 500 TL üzeri olduğundan Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuramıyorum. Süreyi geçirmeleri halinde site sahibi ve şirketi hakkında dava açacağım.

Tekrar teşekkür ederim, iyi akşamlar.

Hakem heyetine başvuru için sınır 1061 tl gibi bir rakam olması lazım. 500TL eski limit




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.