Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Avukatıma dava açtım!

06-10-2012 18:55:43 tropheus #

Avukatıma dava açtım!

Öncelikle merhabalar..

2010 senesinde komşumuzla yaşadığımız husümet sonrası açılan davada mahkum oldum,daha sonra aynı komşum olayın ''şokunu atlatamadığı psikolojik olarak etkilerinden kurtulamadığını'' söyleyerek bana 1000 tl lik maddi tazminat davası açtı.
Tam bu noktada olaya avukatım dahil oldu ve kendisini davama bakmak üzere vekil tayin ettim.Ücretini de 1000 tl olarak peşin ödedim.

Fakat avukatım hiçbir duruşmaya girmemiş ve ben girmediğini maaşıma haciz geldiğinde öğrendim.Öğretmen olduğumdan haciz işlemi olduğu için idari olarak kınama cezası aldım.Kademe ilerlemem durduruldu.Her neyse avukatım dava süresince beni hiç bilgilendirmedi bir kaç kez aradım ''iyi gidiyor Rıfat'çım güzel kardeşim sen merak etme'' gibi laflarla beni oyaladı.kazancaz falan dedi.
Sonra haciz gelince aradım kendisini hocam davalara girmemişsin haciz gelmiş dedim. davayı gözden kaçırdığını-atladığını ama icra dairesine giderek icrayı durduracağını söyledi.Bekledim durdurmamış ki icra işlemi yapıldı.
Daha sonra davalı tarafın avukatını aradım manevi tazminat bedeli ve karşı tarafın avukatlık ücreti toplamından indirim talep ederek ödeyeceğimi söylediğimde avukat hanım bana ''hocam davalara neden katılmadın?'' dedi.
Ben de avukatımın girmediğini söyledim.Davalarda o da avukatımla karşılaşmadığını söyledi.Bu arada ben avukatımı aradım davaya girmediği için maddi manevi kayıp yaşadığımı ve kibarca zararımı karşılarsa şikayetçi olmayacağımı söyledim.İstediğim yere gidebileceğimi söyledi!!
Daha sonra avukatımı azlettim ve bir dilekçeyle maddi ve manevi kayıp yaşadığım gerekçesiyle avukatımdan (TCK 257/2 ) ''görevi ihmal suçlamasıyla'' Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde şikayette bulundum.Savcı bey ifademi aldı ve dosyayı oluşturdu.Dosya şu an Ankara'ya gidecekmiş avukatlar hakkında soruşturma için bakanlıktan izin gerekiyormuş.

Olası sonuçlar hakkında sizlerden fikir istiyorum sayın arkadaşlar..Esirgemezseniz sevinirim.
06-10-2012 19:19:10 Av.İsmail Arslan #

Cevap: Avukatıma dava açtım!

1136 sayılı Avukatlık Kanunu

SORUŞTURMAYA YETKİLİ CUMHURİYET SAVCISI:

Madde 58- (Değişik madde: 23/01/2008-5728 S.K./331.mad)

Avukatların avukatlık veya Türkiye Barolar Birliği ya da baroların organlarındaki görevlerinden doğan veya görev sırasında işledikleri suçlardan dolayı haklarında soruşturma, Adalet Bakanlığının vereceği izin üzerine, suçun işlendiği yer Cumhuriyet savcısı tarafından yapılır. Avukat yazıhaneleri ve konutları ancak mahkeme kararı ile ve kararda belirtilen olayla ilgili olarak Cumhuriyet savcısı denetiminde ve baro temsilcisinin katılımı ile aranabilir. Ağır ceza mahkemesinin görev alanına giren bir suçtan dolayı suçüstü hali dışında avukatın üzeri aranamaz.

Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu ile Ceza Muhakemesi Kanununun duruşmanın inzibatına ilişkin hükümleri saklıdır. Şu kadar ki, bu hükümlere göre avukatlar tutuklanamayacağı gibi, haklarında disiplin hapsi veya para cezası da verilemez.

KOVUŞTURMA İZNİ, SON SORUŞTURMANIN AÇILMASI KARARI VE DURUŞMANIN YAPILACAĞI MAHKEME :

Madde 59 - 58 inci maddeye göre yapılan soruşturmaya ait dosya Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne tevdi olunur. İnceleme sonunda kovuşturma yapılması gerekli görüldüğü takdirde dosya, suçun işlendiği yer ağır ceza mahkemesine en yakın bulunan ağır ceza mahkemesi Cumhuriyet Savcılığına gönderilir.

Cumhuriyet Savcısı beş gün içinde, iddianamesini düzenliyerek dosyayı son soruşturmanın açılmasına veya açılmasına yer olmadığına karar verilmek üzere ağır ceza mahkemesine verir.

İddianamenin bir örneği, Ceza Muhakemeleri Usulü Kanununun hükümleri uyarınca, hakkında kovuşturma yapılan avukata tebliğ olunur. Bu tebliğ üzerine avukat, kanunda yazılı süre içinde bazı delillerin toplanmasını ister veya kabule değer bir istemde bulunursa nazara alınır, gerekirse soruşturma başkan tarafından derinleştirilir.

Haklarında son soruşturmanın açılmasına karar verilen avukatların duruşmaları, suçun işlendiği yer ağır ceza mahkemesinde yapılır. (Ek cümle: 02/05/2001 - 4667/38. md.) Durum avukatın kayıtlı olduğu baroya bildirilir.

62. maddesi

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA:

Madde 62- (Değişik madde: 23/01/2008-5728 S.K./333.mad)

Bu Kanun ve diğer kanunlar gereğince avukat sıfatı ile veya Türkiye Barolar Birliğinin yahut baroların organlarında görevli olarak kendisine verilmiş bulunan görev ve yetkiyi kötüye kullanan avukat Türk Ceza Kanununun 257 nci maddesi hükümlerine göre cezalandırılır.

TCK

Görevi kötüye kullanma

MADDE 257. - (1) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan hâller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir kazanç sağlayan kamu görevlisi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan hâller dışında, görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir kazanç sağlayan kamu görevlisi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) İrtikâp suçunu oluşturmadığı takdirde, görevinin gereklerine uygun davranması için veya bu nedenle kişilerden kendisine veya bir başkasına çıkar sağlayan kamu görevlisi, birinci fıkra hükmüne göre cezalandırılır.
06-10-2012 20:54:17 tropheus #

Cevap: Avukatıma dava açtım!

Mevzuatı biliyorum sayın hocam.Ben ücretini gönderdiğim dekonta kadar dosyaya ilave ettim. %99 bakanlıktan soruşturma izni çıkacak.Zira eski avukatımın bu ilk vakası değil,önceden de benzer şikayetlere kendisi konu olmuş..
06-10-2012 22:34:33 Av.İsmail Arslan #

Cevap: Avukatıma dava açtım!

Sayın tropheus,

Sizin bir teziniz var. Emin olunuz ki hakkında husumet güttüğünüz avukatın da tezinize dair bir antitezi söz konusu olacaktır.

Eğer buradan sizin aktarımız ile 'evet, haklısınız. Yüzde yüz soruşturma açılır ve avukat ceza alır' tarzı bir söylem okursanız biliniz ki bu söylem sahibi sizi yanıltacaktır.

Muhakeme tezi ve antitezi birlikte değerlendirmeyi gerektirir. Avukatınızın iddialarınıza dair savunmasından haberdar olmadan 'ne olacak?' sorusuna dair bir cevap hukuk tekniğine aykırı bir cevap olur.

Esenlik dilerim.
07-10-2012 12:25:44 tropheus #

Cevap: Avukatıma dava açtım!

Çok teşekkür ederim sayın hocam.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.