Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Almanya'da avukatım, Türkiye'de çalışmak istiyorum

29-04-2006 02:03:51 perisa #

Almanya'da avukatım, Türkiye'de çalışmak istiyorum

TextTextText

Merhaba,

ben Almanya'da hukuk okudum, ve simdi avukat olarak calisiyorum. Fakat Türkiye'ye geri dönmeyi düsünüyorum. Türkiye'de avukat olarak calismak istiyorum veya ünivesitelerde Avrupa ve Alman hukuklarini ögretmek istiyorum.

Benim sorum:
Almaya'nin barosuna yazildim. Türkiye'de avukat olarak nasil calisabilirim? Yani, Alman avukat belgesi Türkiye'de gecerlimi, onunla calismam mümkün mü?
Mümkün degilse, ne yapmam gerekiyor?
Cevaplariniz icin simdiden tesekürler.
29-04-2006 12:18:24 Av.Ali Sinkay #
Siz Türkiye'de avukatlık yapamayacağınız gibi biz de Almanya'da avukatlık yapamayız. Bunun nedeni her ülkenin kanunlarının farklı olmasıdır.

Ancak Türkiye'de Üniversitelerle görüşüp Alman hukuğu üzerine dersler vermeniz normal.

Yada Türkiye'de üniversite de hukuk okuyup avukatlık yapabilirsiniz.Mezun olduğunuz okulun ve bölümün ÖSYM tarafından tanınması halinde de Türkiye'de fark sınavları vermeniz gerekir.

Türkiye'de avukat olmak için sadece okulu bitirmek yetmez. Aynı zamanda Avukatlık sınavından da 70 puan veya üzeri almanız gerekmektedir.
29-04-2006 14:24:44 perisa #
Yanitiniz icin cok sagolun.

Ben sandimki, Almanya'da avukat oldugum icin, Türkiye'de sadece bir son sinavi vermem yeterli. Aynen Amerika'da oldugu gibi. Maalesef öyle degilmis. [:am]

29-04-2006 14:28:33 Av.Ali Sinkay #
Aynı sorun bende de var. Acaba ben almanya'da avukat olabilir miyim. Türkiyede hukuk fakültesini bitirdim.

Belki Alman mahkemeleri değil ama bildiğiniz üzere boşanma davaları miras davaları yada eyşa davalarında milli hukuk geçerli. Almanyada bir büroda Türk Avukat olarak görev yapıp Türkiyedeki davaları takip etmem mümkün mü?
29-04-2006 14:40:16 perisa #
Siz Almanya'da bir avukat bürosunda "associate" olarak calisabilirsiniz, o avukat bürosu size vekaletname verirse, mahkemelere bile cikabilirisiniz.

Yani, Almanya'da bir büroda Türk Avukat olarak görev yapıp Türkiye'deki davaları takip etmeniz mümkündür.
29-04-2006 14:45:04 Av.Ali Sinkay #
İlginiz için teşekkür ederim. Umarım sizde bir an önce size uygun bir çözüm bulabilirsiniz. Benim sözlüme önerim ( Almanyada avukat) anadili Almanca sayılır. Çok güzel bir Türkçesi var. Alman hukuğuna hakim.Türkiye'de bir alman firmasında yöneticilik için gerekli şartları taşıyor. Bunu değerlendirmenizi öneririm.
20-12-2008 03:32:51 cimbomluu #

Re: Almanya'da avukatim, Türkiye'de calismak istiyorum

Lutfen birisi bana bu konuda yon gostersin...

ben ingilterede hukuk okuyorum, turkiyedede avukat olmak istiyorum..
bunun icin tr'de okumam gereklimi..eger oyleyse kac yil okumam gerekir...veya baska alternatifler varmi.. ben ingilterede alacagim hukuk diplomasi ile tr'de ne yapabilirim..illa ingilterede avukatlik lisansimin olmasi gereklimi yoksa diploma yeterlimi
20-12-2008 10:25:13 Av.Emrah Yavuzcan #

Re: Almanya'da avukatim, Türkiye'de calismak istiyorum

Yabancı Avukatlık Ortaklıkları

Madde 11- Yabancı sermayeyi teşvik mevzuatı çerçevesinde faaliyet göstermek isteyen Yabancı Avukatlık Ortaklıkları; faaliyette bulunacakları yer Barosuna başvururlar.

Yabancı Avukatlık Ortaklığı, mütekabiliyet esası sınırları içinde Avukatlık Kanunu ve Avukatlık Ortaklığı düzenlemesine uygun olarak kurulmuş olmak kaydıyla faaliyette bulunurlar.

Yabancı Avukatlık Ortaklığı da kuruluşa ilişkin olarak bu Yönetmelik ve Avukatlık Kanununda belirlenen şartları yerine getirmek ve belgeleri temin etmekle yükümlüdür.

Yabancı Avukatlık Ortaklıkları, sadece yabancı hukuklar ve uluslararası hukuk konularında danışmanlık hizmeti verebilirler. Bu sınırlamanın dışına çıkarak mesleki faaliyette bulunamaz ve avukatlık yapamazlar. Bu sınırlama; Yabancı Avukatlık Ortaklığında çalışan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ya da yabancı avukatları da kapsar.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan birden fazla avukat birlikte ya da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve olmayan avukatlar birlikte, birinci fıkrada yazılı koşullarla bir Yabancı Avukatlık Ortaklığı kurmak istediklerinde , Türkiye 'de faaliyet göstermek istedikleri yer Barosuna başvururlar.

Avukatlık Kanununda yer alan mütekabiliyet ön koşulu nedeniyle Yabancı Avukatlık Ortaklıklarının, Türkiye'de yabancı hukuklar ve uluslararası hukuk konularında danışmanlık hizmeti verebilmesi için, yabancı ortaklarından her birinin ülkesinde de Türk avukatlarına ve Türk avukatlık ortaklıklarına aynı esaslar çerçevesinde avukatlık hizmetleri verebilme imkanının tanınmış olması gerekir.

Avukatlık Kanunu ve Yönetmelikte öngörülen koşullara uygun olarak kurulacak Yabancı Avukatlık Ortaklığını oluşturan ortakların Baroya kayıtlı olması şartı aranmaz. Ancak, ortaklığın, faaliyette bulunacağı yer Barosunun Avukatlık Ortaklığı Siciline kaydolması zorunludur. Aksi halde ortaklık unvanı kullanılamaz ve ortaklık adına faaliyette bulunulamaz.

Yabancı Avukatlık Ortaklıkları ve ortakları da Avukatlık Kanunu, yönetmelikleri ve Meslek Kurallarına uymakla yükümlüdürler.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.