Hukuki.NET


25/04/2024  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
2.şahsın 1.şahsa kredikartı borcu. 2. şahsa haciz?
SurvivorCore Merhaba, Umarım yardımcı olabilecek birileri çıkar yoksa ben psikolojik olarak sıyırıp mevzu bahis kişiyi ilk gördüğüm yerde döveceğim. Siz tabii ki şu an benim konumumda olmadığınız için bunu saçma karşılayabilirsiniz ama ben de tokat atana diğer yanımı dönmek istemiyorum. Bu aptallık olur. Şimdi olayı şöyle anlatabilirim. Kız arkadaşım bir arkadaşı ile evde kalıyordu. Bu kişi ile aralarında olan anlaşmazlık gereği evden ayrıldı. Bu bahsi geçen kız, kız arkadaşımın kredi kartı ile taksitli alış veriş yapmıştı, yaptığı zaman tabii ki daha sonra ödeyeceğini söylemişti. Gerçekten psikopat olup evde hiç bir huzur sağlamayan bu kişinin yanından ayrılan kız arkadaşıma borcunu ödememekte direnmekte. 230 milyon civarı bir borcu var. Ayrıntıları ve aklımdakileri anlatırsam sanırım hukuki bir yol açabiliriz. Şimdi.... 1- Bu kişinin aldığı eşyaların ne olduğu kredi kartı bilgilerinde belli. İmza olarak kız arkadaşımın imzası var. Bunlar onun eşyası olarak gösterilemez mi hukuki olarak? Böylece eve haciz gönderilemez mi? 2- Evden ayrılmasına rağmen, kız arkadaşımın ismi -büyük ihtimal- hala kontratta geçmekte. Eve gidip o eşyaları alamaz mıyız? 3- Narsisistik kişi bozukluğu olduğundan emin olduğum (lafta iyilik yapma, bunu yapacağım diyip yapmama, kitap alıp onları okumama, kitaplardan müze kurma, kıskançlık vs...) bu borcunu ödemeyen kişiyi ve erkek arkadaşını döversem bunlar intikam peşinden koşar mı? Size toplumsal hukuk alanında değil, direk bir birey hakkında psikolojik bir soru yöneltiyorum. İntikam peşinde koşmayacaklarını bilsem bir dakika durmam, gidip kaba kuvvet uygularım. Ama kız arkadaşımın ben yanında yokken ki güvenliği de söz konusu. Yani, dövülmüş insan psikolojisi tam olarak nedir? 4- Şu an aklımda gerçekten çok şey var. Mesajdaki tarzım nasıl tam kestiremiyorum. Ama lütfen beni değil olayı düşünerek yardımcı olun. Herkes teşekkürler!
corpus Selamlar; Öncelikle kız arkadaşınızın yapmış olduğu alışverişlerle ilgili olarak hukuken yapılabilcek hiç bir şey yok.Şöyle ki; siz yapılan alışverişin üçüncü kişi lehine yapıldığını kanıtlamak için tanık dinletseniz bile kredi kartı sliplerindeki imza kız arkadaşınıza ait olduğu için yapılabilecek hiç bir şey yok.Eğer siz bu eşyaları diğer kız evde yokken alırsanız ciddi bir suç isnadıyla karşılaşabilirsiniz. Bahsettiğiniz 2 ve 3 numaralı alternatifler için hukuken yapılabilecek bir şey yok daha doğrusu hukukun konusu değil.
SurvivorCore Teşekkür ederim corpus
Başak Şahin merhaba SurviverCore, şöle söliim sana,benimde başıma böle bi olay geldi yani birisine alışveriş yaptım kredi kartımla,ve aramızdaki bazı sorunlardan dolayı o bana borcunu ödemedi,bekledim ödiyecek die,taksitler birikti borç birikti ve ben daha fazla faize tahammül edemediğimden ve bunu kendimin ödemek zorunda kaldığımın farkına vardıımdan en sonunda ödedim paşa paşa...çünkü yapabilecek bişi yoktu,sliplerde benim imzam vardı,benim imzamla yani kendi irademle yapmış olduum alışverişler olduğundan,bunun için hiçbir bankaya yada hiçbir mahkemeye itiraz edemessin [:(] ve o kişi 2 yıl oldu hala 5 kuruş vermedi! ben bu olaydan hiç kimseye güvenilmeyeceini anladım ve bi daha böle bişi yapmadım... Bence olan olmuş,buna sende kız arkadaşında çok fazla üzülmeyin derim ben,çünkü boşa canınızı sıkmış olursunuz [:(] Alınan o eşyalar taşınır eşya olduğundan hukuken şu anda elinde bulunuran,zimmeti altında bulunduran kişinindir,sahibi odur.Ancak onun elinden bir şekilde alırsanız yada çok önemli eşyalarsa bir istihkak/geri alma) davası açabilirsiniz.Yada hukuki olmayanı seçip o eşyaları gizlice alabilirsiniz...[}:)] tabi bu yol tavsiye edilmez çünkü kanunen suç... Ama bu konuda hiçbişi yapamasanız bile malınız zaten gitmiş canınızı da sıkmayın bence,çünkü insan sinirden kafayı da yese,hiçbişi deişmio,sonuç deişmio,giden gitmiş oluo [:(] Ve,sen bu konuyu artık unutmalı ve kız arkadaşınıda teselli etmelisin çünkü o yaptığının hata ve düşüncesizlik olduğunu düşünüp çok üzülüyordur... Mutlu kalın...[:D]
SurvivorCore İlgin ve desteğin için teşekkür ederim Ba$ak $ahin. Sen de mutlu kal
Av.Tayfun Eyilik kredi kartı sahibi kartın borcundan sorumlu kart kullanılmak sureti ile alınam malların faturası kimin üzerine acaba ?
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Alacak tahsil] Vekalet sözleşmesinde zamanaşımı süresi başlangıcı 
  • 23.04.2024 00:24
  • [Mirasçılık] Abilerim babamı sokağa atıyor. Dedem tapuyu abilerimin üzerine yapmış. 
  • 22.04.2024 06:30
  • [Boşanma davaları] Vasi ataması hk. 
  • 18.04.2024 09:43
  • Beraat sonrası yurtdışı çıkış yasağı kaldırma sorunu 
  • 16.04.2024 15:18
  • [İcra takipleri] Icrada borçlunun yaptiği işlem zamanaşimini keser mi? 
  • 16.04.2024 14:18


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 25/04/2024 04:34:29