Hukuki.NET


23/04/2024  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Kredi Kartları ve dağılan! aile.
DARKSEA Yaklaşık 10 yıldır kredi kartı kullanan ve şu ana kadar da hiçbir vukuatı! olmayan bir vatandaşım. Son zamanlarda işlerimin bozulması nedeniyle 4 banka ile kredi kartı problemlerim başlamış 1 banka avukatıyla anlaşarak 4 taksite bağlanmış ve mal beyanı verilmiş, bir diğeri için de mal beyanı verilmiş fakat henüz taksitlendirilmemiş diğerleri de bugün yarın gelmek üzeredirler. Bu arada eşimle bu tür icra vs.sıkıntılarından dolayı problemler yaşadık ve ne yazık ki eşim çocukları da alarak (haklı olarak korktuğundan) eşyalarla birlikte evi terketmiştir. Ben evdeki kaydadeğer eşyaları (buzdolabı,ç. makinesi, oturma grubu vs.)mal beyanlarımda gösterdim. Şimdi; eşim başka bir şehire taşınmış ve ben de bazen işyerinde bazen akrabalarda kalmaktayım.Sigortasız ve geçici bir işte çalışmaktayım. Bu borçları hele de faiz yükleriyle ödememe imkan yok. Bu durumda nasıl bir icra takibi sözkonusudur? Benim ne yapmam gerekir? Ödeme yapamayacağıma göre avukatlara gidip taksitlendirme yapmam da anlamsız. Hukuken ne türlü bir cezai müeyyideye maruz kalırım? "Mal beyanlarımı zamanında verdiğimi ve eşimden de davacı olmadığımı varsayarak." Biliyorum ki birçok vatandaşımız benimle aynı sıkıntıdalar ve danışabilecekleri bir yer de yok! Şimdiden teşekkürler.
ısılmıne SİZİN DE BELİRTTİĞİNİNİZ GİBİ KREDİ KARTLARI BAŞA BELA ÖDERKEN SORUN YOKTUR. AMA ÖDEMELER GEÇİKTİĞİNDE YA DA HİÇ ÖDEMEME DURUMUNA GELDİĞİNDE GERÇEKTEN İNSANIN YUVASINI YIKAR BENİM DE ÜZERİMDE 4 BANKANIN KREDİ KARTI BORCU BULUNMAKTA HALEN DE TAKİPLERİ DEVAM ETMEKTE, TAKİP İŞLEMLERİNDE ÖNEMLİ OLAN MAL BEYANINDA ÜÇ UNSURUN TAŞIMASI ÖNEMLİ ELİNDE BULUNDURDUĞUN MENKUL VE GAYRİMENKUL MALIN GELİRLERİN VE ÖDEME ŞEKLİN BUNLAR OLDUĞU SÜRECE MAL BEYANIN KABUL EDİLİR, EVİN EŞYASINA GELİNCE KREDİ KARTLARI BORÇLARI O KADAR YÜKLÜ Kİ KANUN DA YERİ OLSA DA EVİNİZİN İÇİNDEKİ EŞYALARIN DEĞERİ BORCUNUZU KARŞILAMAKTAN UZAK İSE SİZ DE YEDDİ EMİNLİĞİ KABUL ETMEDİĞİNİZ SÜRECE EVİNİZDEKİ EŞYAYI MUFAZAFA ALTINA ALMAK MASRAF YARATTIĞI İÇİN İNANNINKİ HACZE BİLE GELMİYORLAR GELSELER BİLE EV DE KİMSE BULUNMADIĞI İÇİN AÇMADAN GERİ DÖNÜYORLAR HACİZ EDİLSE DAHİ SATIŞ AŞAMASINDA EŞYALARINIZI TUTANAĞA GEÇTİĞİ DEĞERİN 1. SATIŞTA %60'NI İKİNCİ SATIŞTA %40'I AŞAĞIYA SATIŞI YAPILACAĞI İÇİN BİR ARKADAŞINIZ VASITASIYLA EŞYALARINIZI BU YOLLA GERİ ALABİLİRSİNİZ. EVİNİZ KİRA İSE KİRA SÖZLEŞMESİNİ NOTER DEN EŞYALI OLARAK YAPIP HER BİRİNİ KONTRATTA BELİRTİRSENİZ EVİNİZE GELDİKLERİNDE İSTİHKAK İDDASINDA BULUNUP KİRA KONTRATINI TUTANAĞA YAZDIRIRSANIZ KENDİNİZE AVANTAJ SAĞLAMIŞ OLURSUNUZ. BİR AVUKATA DANIŞIRSANIZ ÖYLE YOLLAR VARKİ AİLENİZZ DAĞITMAYA GEREK YOK SANIRIM KALDI Kİ BANKA AVUKATLARININ SİZDEN ALACAKLARI HİÇ BİR ŞEY KALMADIĞINDA SİZİN YAPACAĞINIZ HER TEKLİFİ KABUL ETMEK ZORUNDA KALIYORLAR BENİM EN AZ KAPATTIĞIM BÖYLE 10 TANE DOSYA OLMUŞTUR. EN SON GENE BİR BANKA KARTININ TAKİP DEĞERİ MART 2004 '4.217.000.000 TL OLAN BİR DOSYAYI MAYIS 2005 YILINDA FAİZLERİ İLE BİRLİKTE 12.000.000.000 TL OLARAK TALEP ETMELERİNE RAĞMEN ELLERİNDE YAPILACAK BİR ŞEY KALMADIĞINDA 6 TAKSİTTE 4.250.000.000 TL İLE PROTOKOL İLE ANLAŞIP KAPATTILAR SİZE TAVSİYEM İYİ BİR AVUKAT İLE ANLAŞIP DOSYALARINIZA FAZLA FAİZ ÖDEMEDEN KAPATTIRILMASINI SAĞLAMINIZ, UNUTMAYIN DÜNYA DA ÖLÜMDEN GAYRİ HERŞEYE CARE VAR YETERKİ SİZİN İÇİN EN DOĞRU ÇAREYİ BULUN
arkan Sayın arkadaşım, Başınıza gelen olaylar bir çok vatandaşımızın da başına gelmiş ve çözümü için hükümetimiz halen bir adım atmamıştır ( Tabii bankaların baskısı ile ), Burada sadece şanslı bir grup yeni tüketici kanununa eklenen geçici bir madde ile borçlarını 12 taksite bağlatıp borçlarından kurtulmuştur. Esasa sorun herkese kredi kartı dağıtılmasının önüne geçilmesidir.Banklaların ısrarla kredi kartlarını dar gelirli ( 500 YTL altında belgelendirilen geliri olanlar ) insanlara vermesinin sebebi bunların borçlarını bir süre sonra ödeyememesini sağlayıp çok yüksek faiz ( %130 ) ile nesi var nesi yok ellerinden alma politikasından başka bir şey değildir.Ama maalesef hükümetimiz buna seyirci kalmakta ve bilinçli olarak dar gelirlilerin çok sayıda kredi kartı alması engellenmemektedir.Bu durumun aynısı benim başıma da geldi ben 1500 YTL harcadığım halde bankalara 10000 YTL ödedim ama hala icra takiplerinden kurtulamadım.herkese tavsiyem eğer gelir durumları 1000 - 1500 YTL den düşükse hemen kredi kartlarını kapatıp bir daha da kullanmamaları olacaktır ,çünkü çevremizde reklam yolu ile yapılan çok sayıda çeldirici unsur var.Benim inancım bir gün gelecek ve bu şekilde madur duruma düşenlerin sayısı 10 milyonları aşacak ve hükümetimiz de ister istemez olaya el atmak zorunda kalacaktır. Bir an önce bulunduğunuz durumda kurtulmanız dileği ile.
Av.Dilek Kuzulu Yüksel Sayin Darksea, Arkadaslar sizi her konuda aydinlatmis, fazla söze gerek yok ancak ben baska bir konuya deginmek istiyorum. Mal beyaninizda evinizdeki esyalari göstermissiniz, ancak iletinizden anladigim kadariyla esyalar evinizde degil. Bankanin hacze gelmesi durumunda mal beyaninda bildirdiginiz esyalari evde bulamamasi sizin aleyhinize sonuç dogurabilir. Hakikate aykiri mal beyaninda bulunmus oluyorsunuz ve bundan dolayi da cezai sorumlulugunuz söz konusu. Dikkatli olmanizi ve bir avukata danismanizi siddetle tavsiye ediyorum. Saygilar...
antioxidan öncelikle hepinize merhaba.. ciddi bir problem ve maalesef, girdabına gireni etkisi kadar yutan bir dert. aynı mesele benim de başımda ve hukuki.net forumlarında verilen bilgiler, sıkıntıyı yaşayanların tavsiye mesajları ve forumda dert okuyan hukuki ve psikolojik telkinlerle çözüm öneren avukatların varlığı esasında büyük bir diğergamlık örneği. sayın DARKSEA, giriş cümlenizle beni tarif etmiş durumdasınız. farkım sayısal, ben 7 banka ile problemliyim. bu ülkede 10 yıl günü geçen çek ve senet ödemesi olmayan, kredi kartlarını aksaksız yatıran, borcunu ödeyebilmek ve ticari/insani itibarına leke getirmemek için en saçma yöntemlere -araba alıp satmak (tavan yapmak) gibi- sapan ve son dört aydır hiçbir borcunu ödeyemez duruma gelen, işyerini borçları karşılığı devretmesine rağmen halen çok yüksek borç yükü bulunan bir forumdaşınız olarak konuyu vesile sayarak, acizane biriki tavsiye yazmak istiyorum: borcu borç ile kapatma çılgınlığını bir çözüm olarak görmenin faturasını ben çok acı yaşadım ve yaşıyorum. kredi kartından çekilen her kuruş aslında dünyanın en acımasız tefecileri ile birebir muhataplığınızı öngörecek tehlikeli süreşlere başlangıçtır. ben bu işi çok sağlam yapıyorum diyenlere saygı duyarım; ama şahsen ben 10 sene sonra 'hanyamı konyamı gördüm' elinde sermayesi olmayan hiçkimse özellikle türkiye'de ticaret yapma sevdasına girmemeli. sermayesi 50.000 ytl olan biri en fazla 10.000 ytllik ticaret yapmalı. 40.000 ytl bir köşede dursun. yakın akraba ve arkadaşlarınızdan -özellikle siz ödeyemediğiniz zaman o borcu karşılayamıyacak olanlardan- borç almak, onlara yapılabilecek en büyük zulümdür. ailenizi ticari sıkıntılarınızdan haberdar etmez ve onlar kaygılanmasın fikriyle oturup karşılıklı çözüm aramak veya dertleşmekten kaçınırken, sıkıntının alası aniden aileye bela gibi dadandığında eşinizi çocuklarınızı kaybedebiliyorsunuz. insanların en sevdiği insan, onlardan birşey istemeyen insandır. insanların en sevmediği insan ise onlardan birşeyler uman insandır. bunu zihinlerinize kazıyın. daha çok var da yüreğimin tüm samimiyeti ile yazdığım bu cümleler umarım yanlış değerlendirilmez, bir ukalalık olarak algılanılmaz. ben bütün bu durumları birer birer yaşadım ve yaşamaya da devam edeceğim. bu bir süreç, yaşadıkça öğrenilen, anlaşılabilen bir boyutu yaşamın. bu derdi yaşayan bilir, anlatılmaz yaşanır derler ya tam öyle bir şey.. size ve bu durumdaki kendim de dahil tüm kredi kartı sıkıntılılara, meselelerini tek başına göğüslemeyip, bilgiyse bilgi, tecrübeyse tecrübe, yolsa yol her şekilde konu ile ilgili değişik insan hayatlarını irdelemenizi, görüş ve durumları değerlendirmenizi, yanlız kalmamanızı, tek başınıza psikolojik desteksiz bir sonuca ulaşamayacağınızı hatırlatarak saygılarımı sunuyorum. Allah yardımcımız olsun.
aciveriyorhersey mrb. benim babam ayni durumda yaklaşik 40 milyar borcu vardi iş yerlerini satip yarisini kapattik fakat umdugumuz gibi gitmedi olaylar yi kredi karti borclari tirmandi şimdi ise 35 milyar civari farkli bankalardan babam artik mantikli düşünemez duruma geldi ordan cekip digerini yatiriyor ondan cekip bir ötekini . asgari ücret ödemekten elimizde bişey kalmiycak yakinda ben 18 yaşındayim bu konularla ilgili bilgim yok bana yardimci olacak birini ariyorum yani forumdaki yazilardan dikkatimi ceken taksitlendirme olayi ona nasil başvurabiliriz.kredi cekme imkanimiz var mi eger bor tek bir yerde olsa aysa 1 milyardan fazla ödeme gücümüz var . bana lütfen yardimci olun acayip bir cikmazdayim bişeyler yapmaliyim lütfen yol gösterin..
arkan Sayın arkadaşlar, Burada kredi kartlarından madur olan bir çok insan var ve başlarına gelenleri yazıyorlar.Benim önerim bu durumda olan kişiler bir araya gelmeli ve hükümete bir yazı yazıp yetkililerin sorunlarına yardımcı olmaları istemeli, madur olan herkes de bu yazıya imza atmalı.
handas Kredi kartları büyük bela özellikle ödemeler artıp asgari ödeme tutarı ödenmeye başladıktan sonra nemenem şey olduklari ortaya çıkıyor.Benim kredi kartı borcu olup henüz takibe düşmemiş ancak asgari ödeme tutarını ödeyebilen arkadaşlara tavsiyem alabiliyorsanız (borçla borç ödenmez ama denize düşen yılana sarılır) bir bankadan tüketici kredisi alarak kredi kartı borçlarını kapatmanız.Tüketici kredilerinde 36 aya kadar vade sağlanıyor faiz oranlarıda 1.8-1,9 gibi krede kartı faizleri ise 6-6.5 larda dolaşıyor görüldüğü gibi arada iki üç kat bir faiz farkı var.Konut kredilerinin faizleri ise dahada düşük 1.30-1.45 gibi mümkün ise kendinize ait bir eviniz var ise bunu güvendiğiniz birisine satış yaparak konut kredisi aldırarak bütün kredi kartı borçlarını kapatmak da bir çözüm.Konut kredilerinde vade uzun olduğu için 5 yıl 10 yıl gibi ödemesi çok daha kolay.
arkan Kredi kartı borçlarını tüketici kredisi alarak ödemek mümkün olmuyor, çünkü sistem buna göre düzenlenmiş. Tüketici kredisi için bir banka şubesine başvurduğunuzda size borçlu olduğunuz miktarın sadece belli bir kısmı üzerinden kredi açabiliyorlar bu da çok düşük bir rakkam ediyor. Dolayısı ile bununla kredi burcunuzu ödemeniz imkansız .Eğer bu krediyi alırsanız borçlarınıza borç eklemekten başka bir işe yaramıyor. En iyisi üzerinizde kayıtlı olan bir gayrimenkul yada menkulü çok güvendiğiniz bir kişiye kağıt üzerinde satmak ve parasını banka kredisi ile O kişi üzerinden ödemek. Böylece gayet düşük faizli kredi alınabilir ve yüksek faizli kredi kartı borçları kapanabilir. Saygılar.
Av.Tayfun Eyilik
quote:
Kredi kartı borçlarını tüketici kredisi alarak ödemek mümkün olmuyor, çünkü sistem buna göre düzenlenmiş. Tüketici kredisi için bir banka şubesine başvurduğunuzda size borçlu olduğunuz miktarın sadece belli bir kısmı üzerinden kredi açabiliyorlar bu da çok düşük bir rakkam ediyor. Dolayısı ile bununla kredi burcunuzu ödemeniz imkansız .Eğer bu krediyi alırsanız borçlarınıza borç eklemekten başka bir işe yaramıyor. En iyisi üzerinizde kayıtlı olan bir gayrimenkul yada menkulü çok güvendiğiniz bir kişiye kağıt üzerinde satmak ve parasını banka kredisi ile O kişi üzerinden ödemek. Böylece gayet düşük faizli kredi alınabilir ve yüksek faizli kredi kartı borçları kapanabilir. Saygılar.
Ekleyen: arkan - Bugün :  15:55:16
ben bişi anlamadım bundan bir bankaya tüketici kredisi almak için başvurduğunuzda (ihtiyaç kredisi) borçlu olduğunuz kısmın belli bir miktar üstü ne demek anlamadım bir bankaya gidersiniz ihtiyaç kredisi istiyorum dersiniz istediğiniz miktara göre bankanın şartları değişir belli bir rakama kadar kefilsiz ve hatta oranı düşük olabilir veya kefilli ister bunun sizin borçlarınız ile ne alakası var ama siz bankaya kredi için başvurduğunuzda kredi borçlarımı kapatmak için istiyorum derseniz hiç bir banka size kredi vermez
arkan Sayın Tayfun bey, Bankaya tüketici kredisi için başvurduğumda tabii ki bunu kredi kartlarımı kapatmak için alacağımı belirtmemiştim, ancak banka yaptığı araştırma sonucunda bana "sizin kredi kartlarına şu kadar borcunuz var bu yüzden maksimum limit bu borcunuzun altında olacak" dedi ve kredi talebimi geri çevirdi. Ama bu aşamada hiçbir bankaya temerrüt borcum bulunmuyordu ve asgari ödemelerimi hiç aksatmamıştım. Demek istediğim siz her ne kadar tüketici kredisi talebi ile bankaya müracat etseniz banka bunu kredi kartlarını kapatmak için aldığınızı anlıyor ve bu talebinizi geri çeviriyor . Bu bir çözüm yolu değil.Bankalar alacakları yüksek faizi hiç bir şekilde ellerinden kaçırmak istemiyorlar. Saygılarımla.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Alacak tahsil] Vekalet sözleşmesinde zamanaşımı süresi başlangıcı 
  • 23.04.2024 00:24
  • [Mirasçılık] Abilerim babamı sokağa atıyor. Dedem tapuyu abilerimin üzerine yapmış. 
  • 22.04.2024 06:30
  • [Boşanma davaları] Vasi ataması hk. 
  • 18.04.2024 09:43
  • Beraat sonrası yurtdışı çıkış yasağı kaldırma sorunu 
  • 16.04.2024 15:18
  • [İcra takipleri] Icrada borçlunun yaptiği işlem zamanaşimini keser mi? 
  • 16.04.2024 14:18


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 23/04/2024 16:21:17