Hukuki.NET


25/04/2024  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
SSK
emin SSK LI OLARAK CALISIYORUM BİR ÜNV HASTANESINDE SAĞ BOBREKDEN ENDOSKOPIK CERRAHI MÜDAHALE GECIRDIM 950YTL Sİ CERRAHİ MALZEME BEDELİ ÖDEDİM . SSK İL MÜDÜRLÜĞÜNE FATURA VE EVRAKLARLA MÜRAACAT ETTİM BİR ÜROLOJİ UZMANI YOKLUGUNDAN BEDELİ ODEMIYORLAR 60 GUNDUR BİZ SSK YA PRİMİMİZİ GEC YATIRDIGIMIZDA ZAMLI ALIYORLAR GENEL MUDURLUGU DAHIL ARADIM İLGİLİ MUHATAP BULAMADIM SİZCE NE YAPABILIRIM DAVA ACMAKMI KURUMA IHTARNAME CEKMEKMİ İYİDİR BANA YOL GOSTERIRSENIZ SEVİNİRİM
yyln Kuruma yazılı olarak başvurmak ile noterden ihtarname çekmek arasında bir fark yoktur. Başvurunuzun neticesini almak için işinizi şahsen takip etmeniz ve netice alamazsanız veya netice sizi tatmin etmez ise dava açmak daha uygun olabilir.
alisinkay Priminizi geç ödemenizin sağlık yardımı ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Eğer tıp Fakültesine acil gittiyseniz 1.12.SSK ile anlaşması olmayan üniversite hastaneleri veya özel sağlık kuruluşlarına ani ve acil başvuru yapılması halinde hastaların müdahale ve tedavileri aksatılmadan yürütülür. Bu hastaların acil oldukları ile ilgili işlemler, hastayı kabul eden kurum/kuruluş tarafından en yakın Sağlık Bakanlığı hastanelerinde çalışan ilgili uzman tabiplere tescil ettirilecektir. 2.10.Yapılacak incelemelerde; konulan tanı ile uyumsuz muayene, tetkik, tahlil ve/veya tedavi işlemlerinin; abartılı ilaç, tıbbi sarf malzemesi ve benzerlerinin; hastaya uygulanmamış işlemlerin fatura edildiğinin tespiti halinde, yasal işlemler yapılır, söz konusu işlemleri gerçekleştiren hekim ve gerekli denetimi yapmayan baştabipler idari, mali ve hukuki yönlerden şahsen sorumlu tutulur ve sorumlular hakkında gerekli idari, mali ve cezai işlemler yapılır. . SSK ile sözleşme yapmış olan üniversite hastaneleri ve özel hastanelerde yatarak tedavi gören hastalara kullanılacak iyileştirici nitelikteki tıbbi sarf malzemeleri yukarıda yer alan esaslar çerçevesinde bu hastaneler tarafından temin edilir ve kullanılır. 9.5.Hastaneler tarafından temin edilemeyen, reçete edilerek sigortalılarca temin edilen ve kullanıldığı belgelenilen sarf malzemeleri, ortez ve protezler, SSK tarafından belirlenecek usuller doğrultusunda varsa Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü protokol fiyatlarını aşmayacak şekilde ödenir veya sigorta il/sigorta satın alma müdürlüklerince temin edilir.
alisinkay 5. Üniversite sağlık tesislerinde hastalara kullanılacak çeşitli protez ve ortezler, tedavi cihaz ve malzemeleri, sıhhi sarf ve iyileştirici nitelikteki sarf malzemelerden; Bütçe Uygulama Talimatında yer alan “resmi sağlık kurumları tarafından temini zorunlu, yatan hastalara reçete edilemeyecek ve faturada gösterilecek tıbbi sarf malzemeleri” ilgili sağlık tesisleri tarafından temin edilerek Bütçe Uygulama Talimatında belirtilen ücretler üzerinden faturalandırılacaktır. Yukarıda bahsedilen liste dışında kalan iyileştirici sarf malzemeleri SSK tarafından temin edilerek Üniversite sağlık tesisine teslim edilir.
emin tıp fak hastanesine sevklı gittim bugunde genel mudurlukle telefonda gorustum dilekçem kendılerıne gelmemıs onu ıddıa ettiler galıba arkadaslar ben ıhtar cekecem en azından elımden dava acmak ıcın yeterlı delıl olur kanısındayım. bır arkadasımız demıskı prim ödemeyle saglıgın ne alakası var pekı prim ödemessek saglık olayından faydalanıyormuyuz faydalanamıyoruz ben kafaya koydum basbakanlık calısma sosyal guvenlık ve ssk saglık işleri genel mudurlugune dagıtımlı bır yazı gondererek evrakların fotokopisinide yazıya eklıyecem noterede bunları muhurletıp dilekcede daha evel dılekce yazdıgımın ve cevap verılmedıgını ıade tahhut kartınında fotokopisini ekleyip ihtar seklınde gondermem lazım oldugunu dusunuyorum artık onlar urassın.
alisinkay Prim ödemediğimiz zaman sağlıktan faydalanabiliyor muyuz? Prim ödeme borcu işverene aittir.Ve prim ödenmese bile sigortalı sağlık yardımından yararlanabilir.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Alacak tahsil] Vekalet sözleşmesinde zamanaşımı süresi başlangıcı 
  • 23.04.2024 00:24
  • [Mirasçılık] Abilerim babamı sokağa atıyor. Dedem tapuyu abilerimin üzerine yapmış. 
  • 22.04.2024 06:30
  • [Boşanma davaları] Vasi ataması hk. 
  • 18.04.2024 09:43
  • Beraat sonrası yurtdışı çıkış yasağı kaldırma sorunu 
  • 16.04.2024 15:18
  • [İcra takipleri] Icrada borçlunun yaptiği işlem zamanaşimini keser mi? 
  • 16.04.2024 14:18


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 25/04/2024 09:20:32