Hukuki.NET


06/05/2024  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
kötü niyetli vekil
n/a Bir avukat arkadışımızın yardım talebini sizinle paylaşmak istiyorum. Konu ile ilgili görüş ve önerilerinizi kaynaklarınızı paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler Merhabalar, Şirketimize karşı açılan ve seri halde işlem gören 600 adet alacak davası aleyhimize neticelendi ve temyiz sınırının altında kalması nedeni ile tarafımızdan temyiz edilemedi. 03.03.2005 tarihinde davacı vekilini saat 14:00 de telefonla ödeyeceğimize dair bilgilendirdik. saat 15.00 de davacı vekilinin bürosuna borcu ödediğimize dair faks çektik. Ancak sırf icra vekalet ücreti almak amacıyla ( yaklaşık 120.000,00 YTL) meslekdaşımızın icra dosyaları hazır olmamasına rağmen ilamları icraya koymaya çalıştığını öğrenip görüştüğü icra müdürlerine hazır olmayan dosyalara harç kesmesinden dolayı hakkında şikayette bulunacağımızı bildirdik. Bunların üzerine icra müdürlerinin dosyalar hazır olmadan harç makbuzu kesmeyeceğini bildirmesi üzerine davacı vekili ilamları başka bir ilçede icraya koydu. Söz konusu takiplere ilişkin sulh hukuk mahkemesinden 04.03.2005 tarihinde tespit talep edilerek icra müdürünün beyanlarına da başvurularak davacılar vekilinin icra müdürlüğüne saat 16.00 da geldiği ve harç makbuzunun o günkü son makbuz olduğu, tebligatların hazırlanmadığı, dosyalarda mühür ve imzaların olmadığına dair tespit kararı aldık. Alacaklı vekilinin ilamları icraya koyduğu gün hesabına saat 14.00'de EFT talimatı verildi. ancak para saat 16.30 da geçti .( yaklaşık 922.000,-YTL) Bu durumda müvekkil Şirket icra vekalet ücreti öder mi? İTM de şikayet yoluna gidilse ve aleyhe karar çıksa tekrar vekalet ücretine hükmedilir mi? bu konu da yargı kararları ve görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.
AliCo Benzer bir durumu ben yaşamaktayım. arkadaşımıza verilen cevap benide yönlendirecektir. Vekalet ücretini ödemek amacı ile Telefonda Hesap numarasını istediğimiz karşı tarafın Müvekkili hesap numarasını vermedi Avukatıma icra yolu ile alacağını bildirmiş. Adresini bulup aynı gün 30 Martta Konutta Teslim posta havalesi çıkardım. Baro Bşk. ile görüştük bize yapılanın etik olmadığını karşı avukat ile görüşüp bize yardımcı olmaya çalışacağını söyledi ancak sonuç alamadık. Dün, 7 nisanda Avukatımın bürosunca tebellüğ edilen farklı bir ilçe icra müd.lüğünden örnek 53 ile takibi açıldığını öğrendim (ne zaman açıldığı yazmıyor) ve bugün tekrar 151 Ytl gönderdim. Parayı çıkardığım 30 Mart tan önce veya sonra açılmış olma koşullarına göre (önce açıldı ise nasıl, sonra açıldı ise nasıl) ne gibi aksiyon alabilrim. ve İTM de şikayet yoluna gidilse ve aleyhe karar çıksa tekrar vekalet ücretine hükmedilir mi? Teşekkürler.
AliCo Yukarda yazdığım senaryoya ilave bilgi : Karşı avukatın Vekalet ücretini ödemek için Hesap numarasını isteyip vermediğinde aynı gün, 30 Martta Konutta ödemeli Posta havalesi çıkarmıştım. İcra takibinide Aynı gün açtığını öğrendim. Vekalet ücretinin alınmasına konu olan karar 11 Martta çıkmıştı, biz 16 Martta tebliğ etmiştik.
Hukuk Forumlarından Seçmeler



Diğer Bölümlerimiz +
Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
Bugünün tarihi: 06/05/2024 04:58:15