Hukuki.NET


26/04/2024  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
kıdem tazminatı
sima11 Merhaba, Ben 29.06.04 Tarihinde evlendim ve 20.02.1995 yılından beri çalışmakta olduğum iş yerimden ayrılacağım. Kıdem ve ihbar tazminatı miktarının doğru olduğunu nasıl anlıyacağım ? Şimdiden teşekkürler,
alisinkay Evlenme nedeniyle kendi isteğinizle ayrıldığınız için ihbar tazminatı alamazsınız. Kıdem tazminatınız giydirilmiş ücret üzerinden ödenir.Yani yol parası yemek parası dahildir. www.alomaliye.com sitesinden online olarak hesaplayabilirsiniz. İhbar tazminatına gelince sizin alamayacağınız doğru olmakla beraber ihbar önellerine uymazsanız ihbar tazminatı ödeyebilirsiniz.Bu benim ve Hocamın fikri ancak sitemizin çok saygı duyduğum ve bana çok şey öğreten sayın Fırat Bayındır'a göre bu bir hak ve ihbar tazminatını ihbar önellerine uymasanız da ödemek zorunda değilsiniz. alomaliye.com sitesine girerek kıdem tazminatınızın hesabını online olarak yapabilirsiniz. İn fide Salus (Kurtuluş Sadakatte Yatar)
yyln Eğer yasalarda bir değişiklik olmadıysa, kadın'ın evlenme tarihinden itibaren 1 yıl içinde kendi arzusu ile işten ayrılması halinde kıdem tazminatı ödenmesi gerekir. Kıdem tazminatına hak kazanılması durumunda, hizmet süresinini her yılı için, 30 gün üzerinden ve en son günlük ücret dikkate alınarak hesaplanması , bir yıldan artan süreler için de, orantılı olarak ödenmesi gerekir.
alisinkay Kusura bakmayın ihbar tazminatına fazla dalıp kıdem tazminatını unutmuşum.Eski Kanunun 14. maddesi hala yürürlükte ve kıdem tazminatı alabilirsiniz.Hesabını da üstte belirttiğim web adresinden kolaylıkla yapabilirsiniz. İn fide Salus (Kurtuluş Sadakatte Yatar)
oms Merhaba, bu konuya devam olarak birkaç sorum olacaktı. Evlenme nedeniyle işten ayrılıp kıdem tazminatı alan bir bayanın ayrıldığı tarihten itibaren belirli bir süre herhangi bir işyerinde çalışmama zorunluluğu var mıdır? Var ise bu süre ne kadardır? Ayrıca "evlenme nedeniyle kendi isteğiyle ayrıldığı için ihbar tazminatı alamama" durumunu biraz açar mısınız? Yani ihbar süresi 2 ay ise, istifaya kadar çalıştığı 2 ayın maaşını alamıycak demek mi oluyor? Bu 2 ay çalışıp çalışmamasını şirket mi belirliyor? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
alisinkay Bu dediğim gibi tartışmalı bir konu teorik olarak tartışmalı ama benim ve hocamın görüşüne göre ihbar önellerine ayrıllmadan eşiniz işten ayrılırsa ihbar tazminatı ödemek zorunda kalabilir.İhbar tazminatı işçi ve işvereni koruyan ve birdenbire işten çıkarma veya işten çıkma ile meydana gelebilecek ekonomik kaybı önlemeyi amaçlayan bir düzenlemedir.Yani eşinizin ihbar süresi iki aysa işten ayrılacağını iki ay önce işverene bildirmeli bildirmez ve birdenbire işten ayrılırsa ihbar tazminatı öder. Karşıt görüş ise Evlilik nedeni ile işten ayrılmanın bir hak olduğunu ve ihbar önellerine uymadan işçi iş sözleşmesini feshetse bile ihbar tazminatı ödemeyeceği yolunda.Tekrar işe girme hakkında bilgim şu an için yetersiz ama araştıracağım Evlenme nedeniyle işten ayrılanın birikmiş primlerinin yarısını sosyal sigortalar kurumundan geri alabilme imkanı var.Bu evlenme toptan ödemesidir.Ancak ileride hizmet birleştirmek isterse bu primleri ihya etmeli. İn fide Salus (Kurtuluş Sadakatte Yatar)
yyln
Alıntı:
Evlenme nedeniyle işten ayrılıp kıdem tazminatı alan bir bayanın ayrıldığı tarihten itibaren belirli bir süre herhangi bir işyerinde çalışmama zorunluluğu var mıdır?
Hayır yok. Kıdem tazminatınız aldıktan sonra ertesi gün dilediğiniz bir işte çalışmaya başlayabilirsiniz.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Suçlar] Dolandırıcılık mı hukuki ihtilaf mı 
  • 25.04.2024 13:09
  • [Alacak tahsil] Vekalet sözleşmesinde zamanaşımı süresi başlangıcı 
  • 23.04.2024 00:24
  • [Mirasçılık] Abilerim babamı sokağa atıyor. Dedem tapuyu abilerimin üzerine yapmış. 
  • 22.04.2024 06:30
  • [Boşanma davaları] Vasi ataması hk. 
  • 18.04.2024 09:43
  • Beraat sonrası yurtdışı çıkış yasağı kaldırma sorunu 
  • 16.04.2024 15:18


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 26/04/2024 11:34:09