Hukuki.NET


27/04/2024  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Kadın tutuk evlerinin durumu içler acısı
xxgizemlixx AŞAĞIDAKİ YAZI CEZA FORUMUNDA YER ALMIŞTI. ÇOK DA ÖNEMLİ BİR KONU AMA GENEL FORUMLARDAKİ MÜCADELE ARASINDA KAYNAYIP GİTMİŞTİ. BUYRUN HAYATIN GERÇEKLERİNE. BİRAZ DA BUNU ARAŞTIRIN VE TARTIŞIN Merhaba arkadaşlar Bende sizlerden yardım isteyeceğim,ama ben kendi adımdan ziyade kader mahkumları diye adlandırdığımız mahkum arkadaşlar adına yardım isteyeceğim. Ben 10 gün ceza evinde yattım (mal beyanından) sizler daha iyi bilirsiniz,ama ben orada geçirdiğim 10 günde hayrete düştüm inanın.Tuttugunu içeri atmışlar kapasitesi 400 olan cezaevine 1200 kişi doldurmuşlar millet üst üste ve vardiyalı yatıyor,orada mahkumları dinledim ve gördüm,çoğunun aldıkları ceza 5 ayla birsene arasında değişiyor ve inanın çoğununda geçmişi sabıkasız paraya çevrilip ertelenmesi gerekirken,hakimin keyfi uygulaması yüzünden milleti balık istifi gibi tıkmışlar oraya inanın vahim bir durum helede bayanlar için çook vahim.Ben burada Hukukcu arkadaşlardan yardım istiyorum.Hazır Yeni TCK yasası düzenlenirken. Hükümet bütçede para yok diyip IMF den kredi almaya çalışıcağına bu tür kısa süreli hürriyeti bağlayıcı cezaları para cezasına çevirsin,hem bütçeye katkımız olsun hem cezaevi yüzü görmeyelim.6 aylık bebeğini bırakmış anne oraya iki ay ceza çekmeye gelmiş.Avrupa birliğine girmeye çalışan bir ülke olarak tartışılması gereken o'kadar çok cezalar varken .Bizim hükümet ve kamuoyu takıldı zinaya. Sizlerden bu konuda yardım istiyorum,bilemiyorum gerçekten ses getirirmi ama gerekirse imza kampanyası bile başlatmayı düşünüyorum inanın cezaevlerinin durumu çok kötüü. Ben cezamı çektim bitti ama geride kalanlara banane diyemiyorum tekrar geri dönmeyeceğime kimse garanti veremez (o kadar çok saçma sapan cezalar varken neredeyse nefes almamız bile suç olacak yakında) İnanın orada yatan mahkumlar stresten saldırgan olmuş, birbirine saldırıyor ve gardiyanlar müdahale bile etmiyor duruma .Günde 3 kişi tahliye oluyorsa 10 kişi içeri giriyor. Sayın hukukcular,Baro Başkanlarımız Bu konuya el atacagınızı ümit eder saygılar sunarım.
xxgizemlixx Görüyorumki hukukcu arkadaşlar bile şuraya bir cevap yazma geregi görmediler. Eğer zina yasasıyla ilgili birşey yazsaydım inanıyorumki anında cevap yazılırdı.İşte bizim TÜRKİYE neden ileri gitmesi gerekirken geri gidiyor?cevap burada...Bence TÜRKİYE bu gerici yasalarla daha çooook AB kapısnda bekler. Beklesinde..Teknoloji çağında tartışılması gereken o'kadar çok kanunlar varken hala millet zinaya kilitlendiyse ehh yani bu zihniyetle AB kapısının dürbününden bakarlar anca.. Biryanda en ufak suç'da millete bir hak bile tanımadan cezaevine tutup atan, diğer yanda gözünü kırpmadan benim askerimi,polisimi şehit eden,vatandaşımı köylümü kundaktaki bebeğimi hunharca öldüreni Eve dönüş yasası pişmanlık yasası adı altında affeden... Yorum sizlerin artık..
Emrah Yavuzcan Sayın çook gizemli, ülkemizin gündeminde olan konuların en başında şu an zinanın suç kapsamına alınıp alınmaması gelmektedir. Zina tartışılmalıdır. Cezaevlerine gelince, kader mahkumu değil, mahkumların caydırılması ve ıslah edilmesi gerekmektedir. Oradaki herkes suçsuz değildir ki... Peki böyle mi yaşatılır mahkumlar dediğinizde haklısınız. Cezaevlerinin durumu korkunç fakat elimizde bir örnek vardır ki, bursa e tipi cezaevi, bir de buraya bakın, linki altta: [url="https://www.bursaetipicezaevi.gov.tr/"]https://www.bursaetipicezaevi.gov.tr/[/url] en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
paranoyaxx TÜRKİYE EN YAKIN BİR ZAMANDA AB`YE GİRECEĞİNİ İDAA EDİYOR.ŞÜPHESİZKİ BU DURUM TÜRKİYEDE YAŞAYAN BÜTÜN HALKIN EN ÖNDE GELEN İSTEKLERİNDEN BİR TANESİDİR. MAALESEF BU BİR HAYAL VEDE HAYAL ÖTESİ BİR ŞEY BENCE.. GEÇTİĞİMİZ AYLARDA FRANSA DEVLET BAŞKANI JACQUES CHIRAC`IN TÜRKİYENİN AB`YE GİRMESİ KONUSUNDA YAPMIŞ OLDUĞU KONUŞMADA ŞUNU SÖYLEMİŞTİ: TÜRKİYE`NİN ÇOK FAZLA VE KRİTİK EKSİKLİKLERİ VAR. BU DURUMDA TÜRKİYE 15 YIL SONRA BELKİ AB`YE GİRER.(BELKİİİ!!!) HORTUMUCULUK,İŞSİZLİK,RANT,ÇİFTE STANDART,İNSAN KAYIRMA XXGİZEMXX ARKADAŞIMIZIN BELİRTTİĞİ GİBİ İÇLER ACISI SORUNLAR ,SİYASİLERİN KENDİ ADAMLARINA TORPİL YAPMA, İŞ SAĞLAMA,GARİBAN ADAMIN CANI CEHENNEME..GİBİ VE AKLIMA GELMEYEN İÇLER ACISI BİNLERCE ÇÖZÜLMESİ GEREKEN RESMİ SORUNLAR VARKEN... FRANSA DEVLET BAŞKANININ DEDİKLERİNE KATILMAMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR. UMARIM TÜRKİYE FRANSA DEVLET BAŞKANINI YANILTIR. EĞER TÜRKİYE AB`YE GİRSE BİLE BİR TORPİL MUHAKKAK VARDIR. AMA ZANNETMİYORUM ÇÜNKÜ AVRUPA HALKI VE SİYASİLERİ O KADAR SALAK DEĞİL..
Emrah Yavuzcan ??? en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
xxgizemlixx Sayın jawussjan kardeşim. Zina neden ülkemizin gündeminde? Ülkemizin önemli olan başka gündemi yokmu?bütün sorunlar bitti,güllük gülistanlık bir ülkede yaşıyoruz tartışılması gereken hiç bir sorunumuz kalmadı işçisi,esnafı,çiftcisi,memuru herkez halinden memnun,şimdi tek, tek sorunumuz zina suç olsunmu? olmasınmı?Bunu çok önemli bir meseleymiş gibi gündeme taşıyan kimler? Arkadaşım senin mahkum diye adlandırdığın o'insanlar,evet bana göre kader mahkumu hatta türkiyenin mahkumu,çoğuda işsiz ve esnaf kesimi cezası 2 ayla 1 yıl arasında değişen türden,bunların suçları çok büyük bir suç olsa zaten en fazla 1 yıl olmaz. diyorsunki: mahkumların caydırılması ve ıslah edilmesi gerekmektedir. Oradaki herkes suçsuz değildir ki... evet mahkumların caydırılması ve islah edilmesi doğru ama islah ederken yanlız,yanlışa yanlışla gidilmez arkadaşım,yanlışı doğruyla göstermek lazım önemli olan o'mahkum diye adlandırdığın kişileri yeniden topluma kazandırmak,senin yaptığın gibi, onlar mahkum cezalarını çeksinler burada zina daha önemli diyip dışlamak, soyutlamak değildir..! :)) bana bursa e tipi ceza evini örnek olarak gösterme arkadaşım istisnalar kaideyi bozmaz..! Sen bana iyi olan birtane örnek verebilirsin,ben sana kötü olan 502 örnek veririm..! bir tane ceza evi iyiyse geride kalan 502 cezaevini ne yapalım?onları görmüyorsun değilmi? çünki birtane iyi var! Ama sende haklısın,biz ulus olarak kendi kendimizi kandırmaya çok alışık bir milletiz. Türkiyede kötüye o'kadar çok alışmışızki bir tane iyi olan birşeyi yakaladınmı hemen onu süsler püsler hediye paketi haline getirip hep onu sergileriz kötüye sahip çıkmayız! Zaten çıksaydık türkiye bu durumda olmazdı..Şuan oturmuş zinayı tartışıyor olmazdı.Sanki zina suç olsa millet zina yapmayacak.Eğer bu devlet zinayı suç sayacaksa,cezaevlerinin kapasitesini ve bina sayısınıda artırması lazım eminimki türkiyede suçlu adayı çok sayıda olacak. MUTSUZLUĞU KADERİMMİŞ DİYİP KABUL EDERSEN MUTLULUK İÇİN ÇABA SARFETMEZSEN MUTLULUĞU HİÇ BİR ZAMAN BULAMAZSIN...!
pinark Bir arkadaşım demişti kadın cezaevleri gerçekten kontrolsuz vede kötü <Orada ıslah yerine daha ciddisuç makinası yetiştirilebilir demişti sanırım haklı Cezaevlerimizin günümüz koşullarına uygun ve ıslah edici olması gerektiğini düşünüyorumm Bilgi paylaşıldıkça çoğalır
Av.Ragıp Atay sayın gizemli, yazdıklarınızın çoğunda haklısınız. Ancak, sorunuzun yanıtlanmaması ilgisizlikten değil. Baroların pek çoğunda, cezaevleri komisyonu bulunmaktadır. Sizn belirttğiniz konular, Adalet bakanlığı na bildirilmekte, bazen başsavcılık nezdinde girişimlerde bulunulmakfadır. Kolaycı anlayışa kaçan bazı insanlar, "suçluysalar cezasını çekeekler" mantığı içersindeler. Ama sorun, cezanın ne şekilde çekildiğidir. Oradakiler de insan. Kaldı ki, yalnız mahkumlar değil, tutuklulular da cezaevinde. Onların suçlu olduğunu da söyleyemeyiz.
xxgizemlixx sayın pinark arkadaşım son derece haklısın cezaevleri gerçekten tam bir suç makinesi üretim alanı gibi ben asıl ağızdan konuşuyorum orada 10 gün yattım ve o on günde orada yaşananları hayretle izledim.
Emrah Yavuzcan Evet, zina neden gündemde? Güzel bir soru aslında... Biliyorsunuzdur herhalde, yeni TCK yolda, mecliste tartışılıyor. AKP, zinanın suç olmasından yana bir tavır sergiledi, muhalefet, halkın bir bölümü ve AB buna karşı. Şu anda TCK için en önemli maddelerden biri haline geldi. Tabi, bunu tartışmayalım, mal beyanı göstermemişsiniz, hapiste yatmışsınız, onu tartışalım. Mal beyanı göstermezseniz, bu bir suçtur ve cezası vardır. Bu da uygulanır. Hapisaneler her yerde aynıdır. ABD'de şu anda mahkum sayısı 7 milyon civarında ve hiç biri 5 yıldızlı otel değil... Mahkumlar ıslah edilmeli, evet, edilmeli. Kanunların uygulanması ve suçun azaltılması açısından bu önemlidir sayın gizemli. Her hapisane apo'nun yattığı gibi olsa, işi gücü olmayan herkes suç işleyip cezaevine girer. Bursa e tipi cezaevi Ermenek cezaevi Kütahya Cezevi Ankara 1 nolu f tipi cezaevi Dalaman Açık Kocaeli f tipi Trabzon e tipi [url="https://www.sabah.com.tr/2004/06/05/siy104.html"]https://www.sabah.com.tr/2004/06/05/siy104.html[/url] bunlara da bakın, tek örnek değil. paketmiş, hediyeymiş, bunlar paket değil. zinanın suç olmasına da karşıyım bu arada... Mart 2004 itibariyle Türkiye cezaevlerinde bulunan hükümlü sayısı 67772. Bunların 2369'u kadın. 10417 hükümlü, TCK 448'den içeri girmiş. Yani, kasten adam öldürme! Ayrıca, CEZA İNFAZ KURUMLARINDA VE TUTUKEVLERİNDE YAPILAN İYİLEŞTİRMELER: Ceza infaz kurumlarında ve tutukevlerinde barındırılan hükümlü ve tutukluların, ceza ve tutukluluk sürelerini insan onuruna yakışır biçimde tamamlamaları amacıyla, ceza ve tutukevlerinde insan haklarına ve çağdaş uluslararası standartlara uygun aşağıdaki düzenlemeler yapılmıştır. 1. 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 16 ncı maddesinde yapılan değişiklik ile hükümlü ve tutukluların; a) Kütüphane ve dershanelerde eğitim çalışmaları yapmalarına, b) Açık futbol sahası ile kapalı spor salonlarında futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi gibi sportif faaliyette bulunmalarına, c) İşyurdu atölyelerinde meslek kazandırma ve işyurdu çalışmaları ile çok amaçlı salonda sosyal ve kültürel etkinliklere katılmalarına imkân tanınmıştır. 2. Ceza İnfaz Kurumları ile Tevkifevlerinin Yönetimine ve Cezaların İnfazına Dair Tüzükte 27.4.2001 tarihinde yapılan değişiklikle, ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin aileleriyle haftada bir kez, on dakika süre ile telefon görüşmesi yapmaları sağlanmıştır. 3. Ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklular hakkında yapılan işlemler veya bunlarla ilgili faaliyetlere yönelik şikâyetleri incelemek ve karara bağlamak amacıyla, 16.5.2001 tarihinde İnfaz Hâkimliği Kanunu kabul edilmiş ve uygulanmaya başlanmıştır. 4. Yürürlükteki mevzuat ve Ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerle belirlenen ilkeler çerçevesinde ceza infaz kurumlan ve tutukevlerini sivil toplum denetimine açmayı amaçlayan 14.6.2001 tarihli Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulları Kanunu kabul edilmiş ve uygulamaya geçirilmiştir. 5. 15.6.2001 tarih ve 37397 sayılı genelge ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanuna tabi olan tutuklu ve hükümlüler ile 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç örgütleriyle Mücadele Kanunu'na muhalefet etmekten tutuklu ve hükümlü olanların ayda bir defa anne, baba, eş ve çocukları ile açık görüş yapmalarına olanak sağlanmıştır. 6. 10.1.2002 gün ve 1849 sayılı genelgemiz uyarınca tutuklu ve hükümlüler seçici komisyonca tespit edilecek on kişiyi aşmayacak gruplar hâlinde, cezaevi yönetiminin gözetiminde, açık görüş alanlarında veya diğer ortak yerlerde, haftada 5 saati aşmayacak şekilde bir araya getirilmektedir. 7. 10.2.2003 günü Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4806 sayılı Kanun ile açlık grevleri ve ölüm oruçlarına müdahale imkânı sağlanmış, hükümlü ve tutuklular ile cezaevlerine gelen herkesin cezaevlerine giriş ve çıkışlarında çağdaş normlara uygun olarak aranmaları düzenlenmiş ve cezaevlerine yasak madde sokulması ceza yaptırımına bağlanmıştır. en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
xxgizemlixx jawussjan arkadaşım Evet ben mal beyanından hapis yattım.İyikide yatmışım diyorum,çünki senin görmediğini,bilmediğini,Türkiyenin acı ama gerçeğini daha net olarak gördüm. Bir yandan bana örnek cezaevleri gösterirken diğer yandan cezaevlerinin her yerde aynı olduğunu ve beş yıldızlı otel olmadığını iddia ediyorsun.madem cezaevlerinin hepsi aynı olduğunu iddia ediyorsun. Bursa e tipi cezaevi Ermenek cezaevi Kütahya Cezevi Ankara 1 nolu f tipi cezaevi Dalaman Açık Kocaeli f tipi Trabzon e tipi Bu isimleri neden yazıyorsun? sanırım aynı olmadığını istisnaların olduğunu göstermek için. Demekki istenirse yukarıda saymış olduğun cezaevleri gibi derli toplu yaşanabilinecek bir mekan durumuna getirilebilinir,yapılamayacak hiç birşey yok.. Zinanın suç olması bir yana ben bunu tartışan zihniyete bile karşıyım.. Senin saymış olduğun kütüphane dershane v.s faaliyetler yukarıda saymış olduğun cezaevlerinde mevcut diğerlerinde neden yok? Gelelim... YAPILAN İYİLEŞTİRMELER başlığı altından yazdıklarına Hangi iyileştirmeden , hangi haktan,hangi onurdan,bahsettiğini ben anlamadım,ben o yazdıklarını hiç görmedimde duymadımda. Memurunu işçisini çiftcisini esnafını hakkıyla onuruyla çağdaş uluslararası standartlara uygun yaşatamayan hükümet kaldıki cezaevindekileri yaşatsın. keşke bu yazdıklarının hepsi olmasa bile (hepsinin olması mümkün değil)bir kaçı doğru olsaydı.Bunlar sadece Resmi gazetede yayımlanır yürürlüğe girer ama o kadar,tatbiki yapılmaz.. Her kim olursa olsun,Katilde olsa, yankesicide olsa, dolandırıcıda olsa ,hırsızda olsa onlarda bu ülkenin vatandaşı onlarında yaşamaya hakkı var. Kimse yarın oraya girmeyeceğim diye garanti veremez yarınının ne olacağını kimse bilemez ALLAH kimseyi düşürmesin diyelim... Düşenlerede bir tekme biz vurmayalım...
Emrah Yavuzcan
Alıntı:
Alıntı yapılan üye ; xxgizemlixx: Bir yandan bana örnek cezaevleri gösterirken diğer yandan cezaevlerinin her yerde aynı olduğunu ve beş yıldızlı otel olmadığını iddia ediyorsun.madem cezaevlerinin hepsi aynı olduğunu iddia ediyorsun.
ben örnek gösterdim, çünkü örnek gösterilmesi gereken cezaevleri bunlar. bu cezaevleri, ıslahın en doğru ve güzel şekilde yapıldığı cezaevleri. ben "cezaevleri her yerde aynıdır" sözüyle, diğer ülkelerle türkiye'yi karşılaştırdım. yanlış anlamayın. amerika'daki cezaevlerini de araştırın. linkte verdiğim gibi, kütahya cezaevi için gelen avrupalı heyet, şaşkına dönmüş. Ben, "olması gereken"i gösterdim. Ülkemizdeki tüm hapisaneler böyle olmalı dedim. Düzenlemeler yapılmaktadır ve yapılacaktır da... en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
Av.Ragıp Atay sayın javusjan, siz cezaevlerini cezaevi sitelerinden öğrenmişsiniz. Askerlik yapanlar bilir, teftişten önce her yer boyanır, tuvaletler kilitlenir vs. komutan gelir " çok güzel" der. O kışla teftişte olduğu gibi midir?
Emrah Yavuzcan tamam arkadaşlar, bütün cezaevleri çok kötü, berbat, suç okulu, öööö... :) bu ne yaa? TAMAM, ÇOK KÖTÜ, ÖNERİNİZ NEDİR? en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
serenay XXgizemli arkadaşım gerçekten çok önemli bir konuya parmak basmışsın seni öncelikle tebrik ediyorum. Evet jawussjan xxgizemli arkadaşıma katılıyorum,Bende cezaevinde heran yatmaya aday olan biri olarak gerek basından gerekse internetten yaptığım araştırmalara göre cezaevlerinin durumu içler acısı.. Ne mi yapmak lazım burada hukukcu arkadaşlara ve baro başkanlerına büyük iş düşüyor.En başta 1 seneye kadar olan hapis cezalarını kaldırıp yerine para cezası uygulanması bu sayede cezaevlerinde inanıyorumki gözle görülür bir azalma olacak. Yaaa xxgizemlixx ben zaten korkuyordum cezaevinden beni hepten korkuttun hee :((( serenay
Emrah Yavuzcan BENTHAM'A GÖRE CEZA:"CEZANIN KENDİSİNİN KÖTÜ BİR ŞEY OLDUĞUNU VE ANCAK DAHA BÜYÜK BİR KÖTÜLÜĞÜ YOK ETMEK İÇİN KULLANILABİLİR." İÇEL'E GÖRE CEZA:"CEZA, YASALARDA SUÇ OLARAK BELİRLENMİŞ EYLEMLERE KARŞI YİNE YASALARDA ÖNGÖRÜLEN, KİŞİYİ BAZI YOKSUNLUKLARA SOKAN, SUÇLUYU ISLAH ETME, TOPLUMA YENİDEN KAZANDIRMA VE KORKUTUCULUK ÖZELLİĞİNDEN DOLAYI SUÇ İŞLENMESİNİ ÖNLEME AMAÇLARINA YÖNELİK BİR YAPTIRIMDIR." CEZANIN TEMEL AMACI ÖZEL VE GENEL ÖNLEMEYİ GERÇEKLEŞTİRMEK OLUP, BUNU GERÇEKLEŞTİRİRKEN DE, GEREKTİĞİNDE BAZEN ARAÇ OLARAK CEZANIN KORKUTUCU NİTELİĞİNDEN YARARLANILIR. Çözüm üretirken bunları da dikkate alın... Kısa süreli hapis cezaları: Kısa ve kesin şok etkisi yaratır, son derece etkili bir yaptırımdır. Uzun dönemde de psikolojik sorunlara yol açmaz. Kişinin bir kez daha aynı suçu işlememesi için para cezalarından çok daha etkilidir. Para cezasına çevrilme, talep edilebilir veya re'sen göz önüne alınır. Gizemli, size uygulanan cezanın hala şokundasınız. Devlet herkesi hapse mi tıkmak istiyor? Hapisaneler çok mu kalabalık olsun istiyor? Daha fazla masraf mı yapmak istiyor? Sayın ragipatay, cezaevlerini sadece internet sitelerinden öğrenmedim; cezaevinde yatmış insanlar tanıyorum, cezaevinde çalışan insanlar tanıyorum, yaptırım teorisi gördüm. Saygılarımla... en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
xxgizemlixx jawussjan Sen bana cezaevinde yatmışsın şok etkisi yapmış diyorsun Ben gördüklerim karşısında doğru şok oldum.orada benim kardeşim eziliyorsa pislik içinde yatıp kalkıyorsa ben şok olurum arkadaşım doğrudur.çünki ben insanım çünki ben vijdanlıyım çünki ben yanlışı doğruyu ayıracak kapasitedeyim bunları görüpde şok olmazsam ve burada bu vatandaşlara yapılanın doğru olduğunu savunursam zaten benim psikolojimde bir bozukluk var demektir...
Emrah Yavuzcan sayın gizemli, sürekli aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz. ev hanımı olduğunuzu da yeni fark ettim. yüzde 15.5'i kasten adam öldürmekten içeride yatan mahkumlar için ne yapılabilir, hala çözüm arayışında değiliz maalesef... en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
xxgizemlixx Ben en azından aynı şeyleri tekrarlıyorsam(sana göre böyle)kendi gördüğüm yanlışlar üzerinde ısrarcı davranıyorum senin gibi internetten topladığım sanal bilgilerle ahkam kesmiyorum burada. Hala bana kasten adam öldürene ne yapılabilinir diye soruyorsan,arkadaşım senin iletişim bozukluğun olduğuna kaat getirmeye başladım.Çünki sen beni anlayamıyorsan artık seninle konuşmanında anlamı yok bence... Ev hanımı ile bu tartıştığımız konu ne alaka anlamadım?..
Emrah Yavuzcan
Alıntı:
Alıntı yapılan üye ; xxgizemlixx: senin gibi internetten topladığım sanal bilgilerle ahkam kesmiyorum burada.
sayın gizemli, bu istatistiki bilgiler ister sanal olsun, ister manavdan alınmış olsun, ister kitaptan bulunmuş olsun, gerçektir. Hatırlatırım ki, siz de şu anda sanal bir ortamdasınız. Ben burada ahkam keserken, hatırlatıyorum, bir hukuk öğrencisi olarak ahkam kesiyorum, bir internet gezgini olarak değil. Konuşmak istemiyorsanız, siz bilirsiniz. en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
nezihece EĞER CEZAEVLERİ ÇOK GÜZEL YERLER OLURSA HİÇ BİR İTİCİLİĞİ KALMAZ VEDE CAZİP YERLER HALİNE GELİRLER.ZATEN CEZAEVLERİNİN ÇOK KALABALIK OLDUĞUNU SÖYLÜYORSUNUZ DAHA KALABALIK OLUR. DEVLET BU KADAR İNSANA NASIL YEMEK YEDİRSİN İHTİYAÇLARINI KARŞILASIN yabangülü
Av.Ragıp Atay cevap yazmayacağım
Emrah Yavuzcan
Alıntı:
Alıntı yapılan üye ; jawussjan: Peki böyle mi yaşatılır mahkumlar dediğinizde haklısınız. Cezaevlerinin durumu korkunç fakat elimizde bir örnek vardır ki, bursa e tipi cezaevi
yanlış mı anlaşılıyorum diye bir okudum yazılarımı, yooo... siz yanlış anlıyorsunuz. ben baştan beri cezaevleri pislik yerler olmalı, hiç kimse oraları sevmemeli, falan filan mı diyorum? Ben cezaevleri kötüdür, korkutucu yerlerdir, insanlar böyle yaşatılmaz dedim. Örnekler verdim, örnek alınması gereken cezaevlerinin isimlerini saydım. Gizemli arkadaş da 502 tane kötü örnek verebileceğini söyledi. İyileştirmeler yapılmaya çalışılıyor dedik. Hala çözüm sunmadınız... en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
alisinkay Bu tartışmaya hiç katılmadım, Tepki toplayacağımı bildiğim için.Herşeyi yerinde görmeye çaba harcamışımdır.Onun için yakında cezaevine girip birkaç gün oradaki durumu yakından görmek istiyorum.Boş yere ahkam kesmek istemiyorum.Bunu da kafama koydum.Önümüzdeki bir yıl içerisinde bir aksilik olmazsa bunu denemek istiyorum.Şu anki genel düşüncem (ölüler fikirlerini değiştirmez sadece benimki de değişebilir) Ceza evleri orayı hakeden kişilere ait ve onları sarayda yaşatacak halimiz yok.Kısa süreli hapisin en etkili yolu mal beyanında bulunmamak galiba.Ama bir hukukçuyum ve devlet memuru sicilimin bozulup bozulmayacağını açıkca bilmiyorum.Ne önerirsiniz.Sicilim bozulmadan kısa süre hapiste kalmam için. Sayın ragipatay sinirlenip taksirle adam öldür falan demeyin :).Hakikaten görmek istiyorum o şartları Yapamam deme yapan senden iyi değildir
Emrah Yavuzcan sevgili alisinkay, sizin adınıza bir şirket kuralım, sonra bankalardan bayaaaa bi kredi çekelim, madem mal beyanı da vermeyeceksiniz... Sonra siz içerideyken ben şirketi yükseltirim, siz de aramıza katılınca, daha hayatınız boyunca çalışmanıza da gerek kalmaz...:) en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
Av.Ragıp Atay arkadaşlar, bu yazdıklarım kişisel. lütfen genel görüşlerimle karıştırmayın Ben cezaevinde yattım. Muzaffer İlhan Erdost'un 1.5 km.(1500 metre) içersinde, koğuştan nizmiye kapısına kadar, cezaevi aracında döverek öldürüldüğüne tanık oldum. 12 adet sandalyenin olduğu ve koğuşte 42 kişini olduğu koğuşta yattım. Gündüz yataklara oturmak ve yatmak yasaktı. Sizce 42 kişi 12 sandalyeye nasıl oturur. daha fazla anlatmak istemiyorum. Sakın bu günkü koşullar o günken iyi savunması yapmayın. demek ki, yarınki koşullar bu günken iyi olacak sonucu çıkar. bu günü savunanlar, yarın ne cevap verirler. (2 gün sonra bu iletiyi sileceğim)
Bagaytuğ Cezaevlerindeki durum, tabi ki insan onurunu zedeleyici olmamalı ama onuru zedelenmesin diye de kimseye ağa muamelesi yapılacak değil herhalde, adı üstünde orası "Cezaevi" , ortada çekilecek bir "Ceza" var... Eski bir mahkumun ağzından anlatıyorum: "Son cezaevine girdiğimde 2 sene yattım, 6-7 milyar avantam oldu, böbreklerimden rahatsızdım, devlet babam sağolsun ameliyat ettirdi, gözlüklerim değişecekti, çıkmadan 1 ay önce de onu hallettim, ne ameliyat parası ne başka bişey, yemeğini zaten veriyo, yanında meyvesini... Dışarda yaşanmaz, vallahi sıkıldım..."
xxgizemlixx Bagaytuğ zaten ben senin gibi düşünenleri savunmuyorum ki... Senin gibi düşünenler oranın müdavimleri,evet senin gibi düşünenlerin tam yaşama yeri orası bencede....
xxgizemlixx ragipatay orayı kısa ve öz olarak anlatmış eee bundan sonrasınıda tahmin etmemek mümkün değil sanırım. alisinkay ben yerinde gördüğüm için konuşuyorum tabiyki sarayda yaşatmasınlar bunu istemek zaten saçmalık olur,ama en azından insan gibi yaşatsınlar...
Emrah Yavuzcan
Alıntı:
Alıntı yapılan üye ; xxgizemlixx: Çoğununda geçmişi sabıkasız paraya çevrilip ertelenmesi gerekirken,hakimin keyfi uygulaması yüzünden milleti balık istifi gibi tıkmışlar oraya. Hükümet bütçede para yok diyip IMF den kredi almaya çalışıcağına bu tür kısa süreli hürriyeti bağlayıcı cezaları para cezasına çevirsin,hem bütçeye katkımız olsun hem cezaevi yüzü görmeyelim. (o kadar çok saçma sapan cezalar varken neredeyse nefes almamız bile suç olacak yakında)
Gizemli hanım kaç kere okudunuz ceza kanununu? Saçma cezalardan bir kaç tanesini yazar mısınız? Hakimin takdir yetkisini duydunuz mu? 1 yıla kadar olan kısa süreli hürriyeti bağlayıcı cezaların para cezasına çevrilmesini söylemişsiniz bir ankette; para cezalarının, ıslah amacına uygun olduğunu düşünüyor musunuz? Ayrıca "senin gibi düşünenlerin tam yaşama yeri orası bencede" yazmışsınız, bagaytuğ'un hapisanede yatıp, devlet parasından hiç bir eylemde bulunmadan yararlanmayı mı düşünüğünü çıkardınız? Yapmayın yaa... en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
Bagaytuğ evet jaws, önemli olan da okuduğunu anlamak zaten, ama tamamını okusaydı anlayacağından eminim, satır atlayarak okumanın sonucu bu sadece :)))
xxgizemlixx Bagaytuğ :)) okumak yetmiyor ben tecrübe edindim. Ama sen, yeniden kitabını yazacak kadar okumuşsun belli
Bagaytuğ Okuduğunu anlamamakta ısrar eden xxxçokgizemlibayanxxx, ben eski bir mahkumun ağzından anlattığımı yazdım, büyük bir okuma probleminiz var sanırım... Bunlar benim görüşlerim değil ESKİ BİR MAHKUMUN AĞZINDAN.
xxgizemlixx Bagaytuğ davulun sesi misali oldu şimdi Ben senin gibi milletden kopya çekerek konuşmuyorum,kendi tecrübemle konuşuyorum başkalarından kopya çekip konuşacaksan bence sus hiç konuşma.Sen sadece duyduğunu anlatıyorsun ben gördüğümü,yaşadığımı,başkasından duymak başka şey birebir yaşamak çok çok çoook ayrı şey.Eeee ne demişler davulun sesi uzaktan hoş gelir.
Emrah Yavuzcan 5 ileti yukarı bakarsanız bir ileti girmiştim ve hala sonuç alamadım. Cevap verirseniz hazır geri gelmişken çok sevinirim. en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • E-satış u yap a girdim. satışa çıkacak ve satışda olan ilanlara tıklayatrak sayfasına girdim buradaki izlemeye al butonu gördüm ve bastım fakat i 
  • 26.04.2024 21:39
  • [Suçlar] Dolandırıcılık mı hukuki ihtilaf mı 
  • 25.04.2024 13:09
  • [Alacak tahsil] Vekalet sözleşmesinde zamanaşımı süresi başlangıcı 
  • 23.04.2024 00:24
  • [Mirasçılık] Abilerim babamı sokağa atıyor. Dedem tapuyu abilerimin üzerine yapmış. 
  • 22.04.2024 06:30
  • [Boşanma davaları] Vasi ataması hk. 
  • 18.04.2024 09:43


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 27/04/2024 00:11:06