Kategoriler: CHP

İzmir Milletvekili Güven: “Özelleştirmelerin faturasını işsiz kalan vatandaşlarımız ödüyor”

İzmir Milletvekili Hülya Güven, Afyon’un Bolvadin ilçesinde hem partilileriyle buluştu hem de ilçenin sorunlarını vatandaşlarla konuşarak, CHP’nin tüm sorunlara çözüm için uğraştığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Hülya Güven, İzmir dışında da ziyaretlerini sürdürüyor, halkın sorunlarını dinliyor. Afyon Bolvadin’e de bir ziyaret gerçekleştiren Güven, şöyle konuştu; “Bolvadin’in sorunlarını dinlemek ve elimizden gelen ne varsa yardımcı olabilmek için ilçede tüm kesimlerle görüştüm. İlçe halkının en büyük sıkıntısı özelleştirme nedeniyle kapanan işletmelerden sonra ortaya çıkan işsizlik. SEKA’nın özelleştirilmesi sonucunda fabrikanın kapandığını ve fabrika için gölde kamış üreten üreticilerin de artık üretim yapamadıkları için göç ettiklerini ve bu göç’ün giderek arttığını anlattıklarını belirten Güven, “AKP iktidarının halkı hiçe sayarak gerçekleştirdiği uygulamalarının faturasını maalesef halkımız ödüyor. Biz bu  sorunların yaşanmadığı  bir Türkiye hayal ediyor ve bunu gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz”.

-Göçün asıl nedeni işsizlik-

İzmir Milletvekili Hülya Güven, ilçe ziyaretine Bolvadin İlçe Başkanı Ömer Çengel’i ziyaret ederek başladı. İlçe yöneticileri Mustafa Çavdar, Ömer Köksoy ve İbrahim Selçuk’un da hazır bulunduğu toplantıda ilçenin sorunları tartışıldı. İlçenin her yıl çok fazla göç verdiği ve bunun önüne geçilemediğine vurgu yapan ilçe yöneticileri, göçün en temel nedeninin ise işsizlik ve SEKA fabrikasının kapatılması olduğuna vurgu yaptı. İlçe Başkanı Ömer Çengel, “Özelleştirilen SEKA fabrikasının, sadece içindeki demir eşyaların 9 trilyon liraya satıldığını biliyoruz. Fabrikada 7000 ailemiz geçim sağlamaktaydı. Şimdi bu aileler göç ediyor. 54.000 nüfustan 31.000′e düştük ve hala da göç vermekteyiz. Bolvadin tamamen öksüz bir memleket haline getirildi,  hiç kimse bu ilçemiz ile ilgilenmiyor” dedi.

-Alkoloid fabrikası da özelleşecek-

Şu anda dünyada 3 tane bulunan Alkoloid fabrikasının da özelleştirilmek üzere olduğunu belirten Çengel, “Alkoloid fabrikamız da elimizden gitmek üzere. Görücüye çıkan fabrikamıza İran ve Amerika’dan iş adamları geldi. Şimdi tek korkumuz buranın da özelleştirilmesi. Bu fabrikamız kimyasal ve tamamen zararlı atıklarını ihaleye vermiş olmasına rağmen ihaleyi alan kişilerle yaşamış oldukları sorunlar nedeniyle şu an mahkemeleri sürüyor ve bu yüzden Eber Gölü başta olmak üzere Akarçay gibi Bolvadin’in su kaynaklarını, kimyasal maddeler ile verimli su kaynaklarımızı çürütüyorlar. Belediyemiz muhalif bir belediye olduğu için imkanlar tamamen kısıtlanıyor 2010 yılında bitmesi gereken doğal gaz işinin 2012 yılında yarısının tamamlanması, yollarımızın bitap bir durumda olması ve kaynakların kapanması buna örnek olarak gösterilebilir. Bizim devlet’ten isteğimiz Bolvadin diye bir memleketin olduğunu hatırlamaları ve buraya eğitim, sağlık, sanayi, gibi yatırım beklediğimizi bilmeleridir” diyerek ilçenin sorunlarını dile getirdi.

-Taksiciler KOSGEB kredisi istiyor-

İlçe yöneticileri ile Bolvadin Taksiciler Kooperatifinin sorunlarını dinlemek için kooperatif Başkanı Ali Tığlı’yı ziyaret eden Güven’e taksiciler özellikle KOSGEB kredilerinden faydalanmak istediklerini belirttiler. KOSGEB kredisinin kendilerine çıkmadığından yakınan taksici esnafı, “Üretim yapmıyoruz diye kredi çıkmıyor. Biz de hizmet üretiyoruz, bizim de bu hizmeti sunmak için yatırımlarımız var. Bize de kredi çıkmasını istiyoruz” dedi.

-Halkımız kandırıldı-

Yerel gazeteleri de ziyaret eden Güven, “Bizim Bölge” ve “Yenises” gazetelerinin sahibi Hidayet Hicani Doğruyol ve Yazı İşleri Müdürü Latif Şimşek’ten de ilçenin sorunlarını dinledi. Hidayet Hicani Doğruyol, özelleştirmelere tepki gösterdiği konuşmasında Bolvadin’in unutulduğunu ve artık hatırlanması gerektiğine vurgu yaptı. Doğruyol, “SEKA fabrikası satımından tamamen rant elde edildi, bunun bizler farkındayız ama bunları dile getirdiğimizde kendimizi mahkeme köşelerinde buluyoruz. Hiçbir şey yok gibi ört bas edilmesine göz yummak istemiyoruz. Halkımız kandırıldı. 31 bin nüfusa sahip ilçemiz 13.800 nüfusu olan Çay ilçesine mahkum edildi. Nüfusumuzun daha fazla olmasına rağmen Pancar Bölge Şefliği ve TMO ilçemizde kapatıldı. Çiftçilerimizin karnelerine bakıldığında Afyon ili Çay ilçesi Bolvadin köyü yazıyor. Köklü bir tarihi olan Bolvadin resmen hiç oldu. Halbuki komşu ilçemiz Çay, 1950 yılında Bolvadin’in beldesiydi” dedi. Yerel gazete olarak çok zor şartlar altında işlerini yaptıklarını belirten Doğruyol, “Gazetecilik haklarımızı çok kısıtlıyorlar. Gerçekleri söylediğimizde mahkemelik oluyoruz. 100′ün üzerinde davamız var. Bolvadin’i unutmayıp buraya gelen Sayın vekilimiz Hülya Güven’e ve CHP ilçe yönetimine çok teşekkürler ediyoruz” şeklinde konuştu.







Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok