Kategoriler: CHP

Artvin Milletvekili Bayraktutan Güney Kore’yi örnek göstererek hükümete “istifa etmeyi düşünüyor musunuz” diye sordu.

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle  verdiği soru önergesi şöyle:

Güney Kore’de  187 kişinin öldüğü feribot faciası sonrasında  yoğun eleştirilere maruz kalan Güney Kore Başbakanı Chung Hong – won, hükümetin müdanesinin zayıf ve yetersiz olduğu iddialarını kabul ederek istifasını açıkladı.

Devlet Başkanı Park Geun-hye tarafından kabul edilen istifası ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı yapan Chung Hong-won, “Yönetimimizin üzerinde çok büyük bir yük olduğunun farkındayım. Hükümeti temsilen, kazayı engellemede ve erken müdahalede karşılaştığımız çok sayıda problem yüzünden özür diliyorum. Felakete sebep olan çok sayıda düzensizlik ve yasaya aykırı şartlar vardı. Umarım bütün bunlar düzeltilir ve bu tür kazalar bir daha asla meydana gelmez” dedi.

Soma’da meydana gelen maden faciası neticesinde bugün itibari ile açıklanan resmi rakamlara göre 282 maden emekçisinin vefat etmesi ve olası ölü sayısının 500’e ulaşacağı söylemleri ülkemizde büyük bir üzüntüye neden olmuştur. Hükümet’in Soma’da yaşanması muhtemel kazayı Meclis Araştırma Önergesi veren CHP’nin önergesine red oyu kullanması ve akabinde Soma’da yaşanan facia Hükümetinizin ihmalkarlığının en büyük göstergesidir. Hükümet yaşanan bu felaketin ardından Güney Kore’deki onurlu davranış gibi istifasını vermesi kamuoyundan beklenmektedir.

Bu Bağlamda;

1- Güney Kore Başbakanı Chung Hong–won’un istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

2- Ülkemizde daha büyük bir facia yaşandı. Hükümet olarak istifa etmeyi düşünüyor musunuz?

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok