Hukuki.NET


28/03/2024  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
KAYYUM
hamitcan Bizim 146 m2 arsa üzerine kurulu binamız var. Ve bitişiğimizde de yaklaşık 50 yıldan fazladır yol olarak kullanılan bir arsa varmış, varmış diyorum çünkü biz bugüne kadar yol olarak biliyorduk. Yaklaşık 6 ay evvel de kayyum geldi ve bizim ve yanımızdaki komşunun bu arsayı işgal ettiğimizi bildirdi ve bizden kira istedi. Yapılan tesbitte bizim ve komşumuzun 50 m2 (toplam 100) aştığımızı söylediler. Eğer biz aştıysak bizim 146 m2 arsamız nereye gitti. Benim sorum ; 1- Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz? 2- Biz çok az aştığımızı farzediyoruz; aştığımız kısmı satın alabilir miyiz? 3- Genellikle bu davalar nasıl sonuçlanmaktadır?
handas Eğer siziyi niyetle(anlatımınıza göre yan arsaya inşaatınızın taştığını bilmiyormuşsunuz) bilmeden taşkın inşaat yaparsanız ve üzerindeki binanın değeri taşılan arsa parçasından fazlaysa mahkemeye müracaat ederek bedelini ödeyerek teşılan kısmın kendi adınıza tescilini talep edebilirsiniz.
Av.Fırat Bayındır bildiğim kadarıyla çaplı taşınmaza tecavüz halinde iyiniyet iddiası dinlenemez ceteris paribus
Av.Ragıp Atay anladığım kadarıyla, hisseli parsel üzerine yapılmış bir bina var. Siz hisse orarnınıza göre 146 metrekare yeriniz olduğunu sanıyorsunuz. Ama yola terklerin olması da gerekir. Net alanı kullandıysanız, sizin gibi başkaları da net alanı kullandığında, bazılarının arsası yok olacaktır. Kadastro geldiğinde, ne olduğu ortaya çıkacaktır. Arsası kaybolan hissedarların arsa bedelini ödemek zorundasınız
hamitcan CEVAPLARINIZ İÇİN ÖNCELİKLE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM BÜTÜN ARKADAŞLARA. DAHA EVVEL BAZI AYRINTILARI YAZMAMIŞTIM ONLARI DA ŞİMDİ YAZIYORUM, HERHALDE KONU DAHA AÇIK BİR HALE DÖNÜŞECEK. 1.YANDAKİ ARSANIN SAHİPLERİ ÖLMÜŞ YADA KAYIP 2.BİZİM TAPUDA KAYITLI 146 M2ARSAMIZ VAR 3.KAYYUMUN SATMA YETKİSİ OLMADIĞINI ÖĞRENDİK(SADECE KİRALAMA) BENİM ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM; 1. KAYYUM ÖLÇÜM YAPARKEN SADECE İLGİLİ ARSANIN SINIRLARINI MI SADECE TESBİT EDER. BİZİM ARSAMIZIN SINIRLARINI DİKKATE ALMAZ MI ? YANİ BİZİM ARSAMIZI KAİLE ALMADAN MI ÖLÇÜM YAPAR BUNLARI YAZMAMIN SEBEBİ KAYYUMUN DEDEĞİ GİBİ BİZ 50M2 AŞMADIĞIMIZI İDDİA EDİYORUZ. 2.MAHKEME BİZİM ALEYHİMİZE SONUÇLANIRSA BİNAYI YIKMAK MI DAHA KARLI OLUR YOKSA KİRA ÖDEMEK Mİ? 3.KİRA BEDELİ NASIL TESBİT EDİLİR 4.KİRA ÖDEMEDEN ARSAYI SATIN ALABİLMENİN BAŞKA BİR YOLU VAR MI? GALİBA BİRAZ SORULARIMLA SİZİ SIKACAM, CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN.
Hukuk Forumlarından Seçmeler



Diğer Bölümlerimiz +
Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
Bugünün tarihi: 28/03/2024 17:59:17