Merhabalar, hukuksal olarak karmaşık bir durum içerisindeyim. Bilenlere sormak istedim.
19/01/2024 Tarihinde evimde arama yapıldı ve uyuşturucu madde kullanmaktan TCK191 suçunu ve yasadışı kenevir ekimi suçu olan 2313 Sayılı kanuna muhalefet suçunu işlemiş bulundum.

TCK 191'den savcılık 5 yıl süre ile kamu davası açılmasının ertelenmesi ve 1 yıl denetimli serbestlik ve tedavi kararı verdi.
2313 Sayılı kanuna muhalefetten asliye ceza mahkemesi 10 ay hapis cezası ve HAGB kararı verdi.

01/12/2024 Tarihinde kolluk kuvvetlerince bir arkadaşımın evine baskın oldu ve idrar numunesi almaya götürüldüm. Test sonucum pozitif çıktı ve 191/4. maddesinden ihlal olarak hakkımda savcı kamu davası açtı.

Mahkemenin bana tekrar HAGB kararı vermesi mümkün mü?
Mahkemenin hapis cezasının ertelenmesi kararı vermesi mümkün mü?
Eğer mahkeme hapis cezasının ertelenmesi kararı verir ise 2313'ten almış olduğum hagb bozulur mu bozulursa ise ona da erteleme almam mümkün mü? Dolayısıyla ondan dolayı içeri girersem hapis cezasının ertelenmesi kararı ne duruma düşüyor?
Aynı gün işlemiş olduğum suçlardan dolayı neden ayrı ayrı yargılanıyorum?
Yatarım olur ise beni nasıl bir ceza bekliyor? Cevaplarınız için çok teşekkür ederim