10 daireli bir apartmanda dairem var. apartmanın bahçe katına bir daire ve çatı katına bir daire olmak üzere toplamda iki adet kaçak daire inşa edildi. Belediyeye şikayet edildi, yapı tatil zaptı düzenlendi ve sonrasında idari para cezası kesildi. Ancak yıkım yapılmadı. Kaçak yapılardan ilkini Ufuk isimli şahıs yaptı ve burada anne-babası oturuyor. Kaçak yapılardan diğerini Murat isimli şahıs yaptı ve burada kendisi oturuyor. Bu iki kişi kardeş. Binada ise akrabaları Sinan'a ait bir daire var. (Binayı inşa eden kişiler bunlar.) Bir daire dışında hepsini sattıkları halde biz arsa sahibiyiz buralar bizi mdiyerek çıkmıyorlar. Apartmanın masraflarına da katılmıyorlar, tüm masrafları daire sahipleri ödüyor. Apartman yönetim şirketi var ve ısrarla bir yıldır talep etmeme rağmen işlem başlatmıyorlar.

Bu durumda arabulucu koşulunu yerine getirdikten sonra apartman yönetimi hakkında Sulh Hukuk'ta mı dava açmalıyım ?

Belediyenin düzenlediği tutanak ve ceza belgesinde Sinan'ın adı yazılmış. Ufuk ve Murat isimleri geçmiyor. Bu durumda arabulucu şartını yerine getirdikten sonra bu üç şahıstan hangisi hakkında sulh Hukuk mahkemesinde dava açmalıyım ?

Örneğin Murat'ın oturduğu daire için Murat hakkında dava açsam burayı ben yapmadım Sinan yaptı derse boşa uğraşmış olacağım. Ya da Sinan hakkında dava açsam burayı ben yaptı mama Murat kullanıyor ben kullanmıyorum dese yine boşuna dava açmış olacağım. Neler yapılması gerektiğini biliyorum sürece hakimim ancak davayı kimlere karşı yöneltmeliyim ? Yoksa hepsini mi yazmalıyım ?