Bir buçuk yıl önce Anlaşmalı boşanma protokolüne her şey açık ve net şekilde yazıldı, hakim onayıyla kesinleşti. Protokolde iki çocuk için aylık ödenecek iştirak nafakası miktarı ve her yıl yüzde kaç artış yapılacağı açıkça yazıyor.Buna rağmen velayet sahibi anne değişen şartları ekonomik durumu sebep gösterip iştirak nafakası artırım davası açıyor ve mahkeme 3 kat artırıyor.
1-Protokolü onaylayıp kesinleştiren aile mahkemesi kararını aynı seviyedeki bir başka aile mahkemesi nasıl yok sayarak yeni bir meblağ belirleyebilir?
2-Protokole rağmen yeni bir meblağ belirlenmesi protokolde verilen diğer hakların tamamını baba aleyhine çevirmez mi? Sonuçta verilen tüm hak ve menfaatler pazarlıkla yapılıyor ve biri diğerine göre veriliyor.
3-Değişen ekonomik şartlar tek taraflı bir olgu değil iki taraf için de geçerli, babanın düzenli bir geliri işi yok ,3 yıldır işsiz, anne bilerek çalışmıyor, velayetin yükümlülüklerini yerine getirmiyor, yatarak yaşamak istiyor, sunulan delillere bakılmıyor,beyanlar dinlenmiyor bile, gelir tespiti yapılmıyor, mal varlığı ve ekonomik durumdaki artışa düşüşe değişime bakılmıyor
4-Anne bilerek çalışmıyor maddi sorumluluklarını yerine getirmiyor,geliri olduğu halde gelirim yok diyor araştırılmıyor bile
5-Çocukların gelirleri olduğu halde bu hususa hiç bakılmıyor
6-Anne protokolle çocuklara verilen aylık getiri sağlayacak nakit parayla kendi üzerine şahsi menfaatine ev alıyor.
BU HUSUSLAR İÇİN NASIL BİR YOL İZLENEBİLİR?